Pitch Perfect 2

Pitch Perfect was letterlijk een verassingshit in 2012. De film waarin een vrouwelijke A capella groep moet strijden een belangrijke wedstrijd moest te winnen, mixte komedie en muziek geweldig samen. De film had altijd een scherp randje aan zijn humor en dat proberen ze over te doen met Pitch Perfect 2. Lukt het ze om het succes van de eerste te evenaren, of was de Pitch Perfect slechts een one-time hit.

Pitch Perfect 2 begint met een hilarische opening (al deels gezien in de trailer), waarin de Bella’s optreden in de Lincoln Center, dat behoorlijk fout gaat. De Bella’s mogen hierdoor niet meer optreden voor hun Victory Tour. Om hun eer te verdedigen strijden ze mee in World Championships of A Capella. Enige probleem, nog nooit heeft Amerika dit gewonnen want iedereen haat Amerika (als je Gail en John moet geloven).

Dit tweede deel is net zo goed als zijn voorganger, al dan niet zelfs beter. De film heeft een nog beter gevoel voor scherpe humor en bevat weer even leuke nummers als de vorige keer. Dit was allemaal niet gelukt als de film niet dezelfde goede cast had. Anna Kendrick blijft nog even hilarisch als Becca, net zoals Rebel Wilson als de Australische Fat Amy, die een nieuw begrip geeft aan de zin “een fat amy laten”. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe namen aan de cast toegevoegd, welke op hun beurt zo vertrouwd aanvoelen zodat het lijkt alsof ze ook al in de eerste film zaten.

De film heeft een enorm goed gevoel voor humor. Hoewel sommige grappen enorm flauw zijn, zijn ze alsnog wel enorm grappig. De meeste van de grappen worden uiteraard gemaakt door Rebel Wilson, die naast haar plek in de Bella’s ook een aparte rol krijgt bij Bumper (Adam Devine). In de eerste film hadden ze al een paar van de leukste woordenwisselingen, maar wat hun in Pitch Perfect 2 overkomt gaat tegen alle verwachtingen in, in de positieve zin van het woord dan.


Ook is de muziek weer eens hartstikke goed, wat eigenlijk toch wel het belangrijkste is in deze film natuurlijk. Het originele nummer Flashlight word toepasselijk aan het einde gebruikt en ook in het aparte verhaal voor Becca, waarin ze stage loopt bij een platenmaatschappij. Daarnaast is de Rif-Off zelfs nog beter deze keer. Verschillende A capella groepen strijden weer tegen elkaar net zoals vorig jaar in een Rif-Off. Het heeft bij sommige groepen zelfs hilarische gevolgen.

Als er één nadeel te noemen is aan de film, is het dat deze overvol zit en daarom erg lang aanvoelt. Je hebt soms bij films die twee uur duren, het gevoel aan het einde dat je er maar een anderhalf uur zat. Dat is niet het geval bij Pitch Perfect 2. De film zit overvol met verschillende plotten waardoor de film eveneens enorm lang lijkt te duren. Het is qua humor en muziek natuurlijk niet erg en het betekend ook zeker niet dat de film er minder door is, maar er hadden zeker wel verhaallijnen en scènes uitgelaten kunnen worden.

Al met al is Pitch Perfect 2 weer even leuk als zijn voorganger. De film behoud zijn scherpe gevoel voor humor en bevat weer enorm veel goede muziek en verschillende mixen hiervan. Hoewel de film overvol zit met verschillende verhijllijnen, zal het zeker de pret niet bedrukken. Daarom geven we Pitch Perfect 2 vier sterren en raden we je zeker aan de film in de bios te bekijken.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Hilarische grappen
  • Geweldige muziek
  • Uitstekende cast

Wat is NOT

  • Overvol en lang

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren