The Water Diviner

Iedereen kent Russel Crowe natuurlijk wel als de legendarische acteur uit films als Gladiator, A Beautiful Mind en Les Miserablés. Mensen weten waarschijnlijk niet dat Russel Crowe ook regie ambities heeft, wat wel logisch is aangezien hij nu pas zijn eerste echte film heeft geregisseerd. Hoe zou hij het er vanaf gebracht hebben?

Het verhaal in The Water Diviner gaat over Connor, wiens zoons gaan vechten in de oorlog. Nadat ze overleden zijn, kan zijn vrouw het niet meer aan en pleegt ze zelfmoord. Hij doet zijn vrouw de belofte dat hij zijn zoons zal terugbrengen. Hij reist af naar Turkije, waar hij bevriend raakt met de zoon van een hoteleigenaar. Wanneer hij op zoek gaat naar zijn zoons komt hij erachter dat de kans bestaat dat één van zonen nog in leven is, waardoor hij samen met een Turkse officier het besluit maakt om op zoek te gaan naar zijn zoon.

The Water Diviner verteld een enorm interessant verhaal. Het laat zien wat oorlog met mensen doet en dat iedereen erdoor wordt geraakt en benadeelt. Zelfs als de oorlog afgelopen is, is het nog niet voorbij. De film laat geen grauwe waarheid zien, zoals de film Fury dat bijvoorbeeld doet. De oorlog is dan ook niet waar de focus van het verhaal op ligt. De focus van het verhaal ligt bij een man die niet opgeeft om zijn zoons thuis te brengen. En dat verhaal is op zichzelf ook interessant genoeg om een film te kunnen dragen.

Het is daarom jammer dat het allemaal toch heel erg saai aanvoelt. De film heeft veel moeite om je aandacht vast te houden, wat toch wel merkwaardig is gezien alles wat er gebeurd. De film is wat langdradig en is normaal gefilmd. Hoewel de zandstorm er prachtig uitziet, is dat ook echt het enige. Voor de rest ziet de film er niet echt bijzonder uit en soms wordt er zelfs, op onnodige plekken, geleund op CGI achtergronden.

Het acteerwerk is echter wel goed te noemen, vooral dat van hoofdrolspeler Russel Crowe. Hij brengt zijn karakter heeft erg overtuigend en komt ingetogen over. De bijrollen zijn ook goed gevuld door Olga Kurylenko, Jai Courtney en Yilmaz Erdogan.

Dit alles zorgt ervoor dat The Water Diviner helaas toch erg vlak blijft. Russel Crowe acteert zoals gewoonlijk weer heel erg goed, maar het blijkt dat hij als regisseur toch nog veel moet leren. De langdradigheid en het saaie gevoel dat de film afgeeft is erg jammer. Jammer omdat de verschillende onderwerpen die worden besproken in de film erg interessant zijn. The Water Diviner krijgt van ons daarom 3 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Interessant onderwerp...
  • Acteerwerk

Wat is NOT

  • ...maar saai overgebracht
  • Filmstijl blijft oppervlakkig

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren