Good People

De misdaadthriller Good People is de eerste Engelstalige film van de succesvolle Deense tv-regisseur Henrik Ruben Genz. Hij werkte voor deze film onder andere samen met Tobey Maquire, die naast acteur (Spider-Man, Seabiscuit), ook producent is. Het verhaal is gebaseerd op het boek Before The Devil Knows You’re Dead van Kelly Masterson

Het verhaal gaat over het Amerikaanse koppel Tom (James Franco) en Anna (Kate Hudson) die geëmigreerd zijn naar Engeland en op dit moment in Londen wonen. De twee zijn bezig met het opknappen van een huis en willen daar als het af is een gezinnetje gaan stichten. Geldproblemen lijken echter roet in het eten te gaan gooien.

Op een dag treft Tom in de kelder van hun huis het levenloze lichaam aan van hun huurder, die ze in huis hebben genomen om wat extra geld te verdienen. De politie is al snel ter plekke en concludeert dat de man een crimineel is die gestorven is aan een drugsoverdosis. Wanneer het stel na het vertrek van de politie de kelder gaat leegruimen stuiten ze op een grote tas vol met bankbiljetten. Er zit maar liefst 220.000 pond in de tas en het stel besluit al snel het geld te houden. Aangezien een grote tas met geld in het huis van een overleden crimineel weinig goeds kan betekenen, besluiten ze het geld in eerste instantie te verstoppen. Het duurt niet lang voordat er een aantal gevaarlijke mannen op de stoep staan, maar zelfs wanneer Tom wordt gemarteld geeft hij niet direct prijs waar zijn nieuwe gevonden fortuin zich bevindt. Daarnaast blijkt dat het geld onderdeel is van een vete tussen criminelen en komen Tom en Anna daar al snel tussenin te staan, waar ze door hun eigen domme acties uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor zijn.

De film begint veelbelovend, maar wordt al snel voorspelbaar en ongeloofwaardig. Het karakter van James Franco verklaard voor ons de titel van de film. Het koppel ziet zichzelf als ‘Good People’, die altijd alles volgens de regels en het boekje hebben gedaan. Dat heeft ze uiteindelijk niks opgeleverd, enkel geldproblemen. Ze verantwoorden op deze manier het besluit wat ze maken om het geld te houden. Voor mensen die zichzelf ‘good people’ noemen lijken ze zeer bekwaam in het om de tuin leiden van criminelen en zijn ze minder bang dan dat je zou verwachten van mensen die nog nooit met dit soort zaken in aanraking zijn gekomen. Ze maken tevens domme beslissingen, waardoor hun leven al snel op het spel komt te staan. Dit alles maakt de film nogal ongeloofwaardig en deze ongeloofwaardigheid wordt nog eens versterkt door het einde wat meer lijkt op een scene uit Home Alone.

Op het acteerwerk van Franco en Hudson is weinig aan te merken. Ze hebben een goede chemie als koppel en spelen hun rollen overtuigend. Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Tom Wilkinson, die een politieman speelt die persoonlijk betrokken is bij de zaak, maar ook zien we voor het eerst acteur Omar Sy in een niet komische rol. De Intouchables en Samba acteur heeft meer ervaring met het spelen van komische en lieve karakters, maar in Good People speelt hij een mysterieuze crimineel genaamd Kahn. Ik denk dat Sy zich na deze film beter weer kan gaan focussen op andere genres, want deze rol past helaas niet zo goed bij hem.

Op zich is het verhaal van Good People acceptabel, mits je niet teveel gaat nadenken en de film waardeert voor wat hij is, een vermakelijke actiethriller met twee overtuigende acteurs als hoofdrolspelers. Ik geef deze film 2,5 ster.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Franco en Hudson

Wat is NOT

  • Ongeloofwaardig verloop
  • Domme beslissingen hoofdrolspelers

5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren