Boy 7

Boy 7 is een nieuwe Nederlandse verfilming van een Young-Adult boek geschreven door Miriam Mous. In het boek wordt een jongen wakker in een metro en moet hij erachter komen wat er met hem is gebeurd. Het boek was een bestseller. Zal het Lourens Blok lukken er hetzelfde mee te doen voor de verfilming?

Nederland is in de toekomst een politiestaat geworden, waarbij veiligheid voorop staat. Criminelen die een talent ergens voor hebben worden opgeleid tot soldaten voor de nationale veiligheid. Het verhaal begint met Sam (Matthijs van de Sande Bakhuyzen), die wakker wordt in een metro. Hij weet niet hoe hij daar terecht is gekomen, wat er is gebeurd en wat zijn naam is. Al snel komt hij in de problemen en moet hij samen met Lara (Ella June Henrard), met wie hetzelfde gebeurt, erachter komen wat er allemaal aan de hand is. Al snel ontdekt hij dat hij de verdachte is op een moord op het hoofd van de staat. Met een notitieboekje dat hij vindt (wat hij ook zelf heeft geschreven), moeten ze er samen achter zien te komen wat er aan de hand is en of hij wel onschuldig is.

Hoe je Boy 7 het beste kan uitleggen is alsof je Divergent aan het kijken bent. Alleen speelt de film zich bijna alleen maar af in het “Dauntless” gedeelte en heeft het verhaal een jongen in de hoofdrol. Dit betekent dat de film behoorlijk onorigineel is. Ik snap dat vaak wordt gezegd dat Young Adult boekverfilmingen op elkaar lijken, maar in Boy 7 is dit toch wel overduidelijk.

Dit betekent echter niet meteen dat Boy 7 slecht is. De film is behoorlijk mooi en stijlvol gefilmd. Alleen is het dan weer jammer dat de actiescènes (waarvan er ook niet zo veel van zijn) wel heel erg schokkerig zijn gefilmd. Het lijkt net alsof er een aardbeving is, maar die is er niet.

Het acteerwerk is ook maar matig te noemen, typisch Goede Tijden, Slechte Tijden Nederlands acteerwerk. Het komt er nog wel wat bovenuit qua acteren, maar goed is het niet echt te noemen. Er zit een scene in die romantisch moet overkomen, maar jammer genoeg kon ik hier alleen maar om lachen. Ook kan er niet echt bepaald gelachen worden (tenzij het onbedoeld is). Elke grap die er gemaakt wordt is flauw en valt weg, simpelweg omdat het niet grappig is.

Het liefdesverhaal, wat er dus ook in zit, is ook heel erg ongeloofwaardig te noemen. Het is gewoon onlogisch als twee personen na drie scenes al verliefd op elkaar worden. Ik snap dat er natuurlijk wel wat meer tijd tussen zit dan wat wij zien, maar als alles wat wij zien gewoon niet veel is komt het ook niet geloofwaardig over. Wel is er wat verder in de film wat meer chemie tussen de twee spelers, dus het wordt op zich nog wel geloofwaardig door de spelers overgebracht. Het verhaal geeft er gewoon geen ruimte voor.

Er zitten in het verhaal gelukkig nog wel een paar verrassingen. Ze redden het verhaal niet, maar zijn zeker om te genieten. Het zijn geen verrassingen die je vanaf het begin ziet aankomen, wat het ook wel erg prettig maakt.

Al met al is Boy 7 maar een matige boekverfilming en ook niet het Nederlandse antwoord op Young Adult boekverfilmingen. Hoewel het op zich allemaal goed gefilmd is en er een paar leuke wendingen zijn, brengen het acteerwerk en onoriginaliteit de film omlaag. Ook is het niet echt de moeite waard om de film perse in de bioscoop te zien en te wachten op de nieuwe Divergent. We geven daarom Boy 7 maar 2 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Camerawerk
  • Leuke wendingen

Wat is NOT

  • Onoriginaliteit
  • Acteerwerk

4

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren