Fury Blu-ray

In oktober van vorig jaar kwam regisseur David Ayer met de keiharde oorlogsfilm Fury. Een vijfkoppige tank-crew moet zien te overleven in vijandelijk gebied. Wij kregen van Sony Pictures Home Entertainment een luxe steelcase opgestuurd met daarin de nodige extra’s, lees hieronder wat we allemaal aantroffen.

Over de film
Regisseur: David Ayer | Cast: Brad Pitt (Don ‘Wardaddy’ Collier), Shia LaBeouf (Boyd ‘Bible’ Swan), Logan Lerman (Norman Ellison) en Jon Bernthal (Grady ‘Coon-Ass’ Travis) | Speelduur: ca. 120 minuten | Bioscooprelease: 16 oktober 2014

In april 1945 tijdens de Tweede Wereldoorlog beginnen vijf soldaten van het Amerikaanse leger met een tank aan een levensgevaarlijke missie op vijandelijke bodem om in de kern van Nazi-Duitsland binnen te dringen, waarbij ze in elk opzicht in de minderheid zijn. Deze missie werd geleid door de 2nd Armored Division sergeant Wardaddy met een M4 Sherman tank, genaamd ‘Fury’.

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p High Definition Breedbeeld (2.40:1) | Geluid: Engels en Frans 5.1 DTS-HD Master Audio en beschrijvend Engels 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands, Engels en Frans | Aantal discs: 2 x Blu-ray | EAN: 8712609647938 | Ook verkrijgbaar op: Blu-ray en DVD | Retail release: 12 februari 2015

Van Sony Pictures Home Entertainment kregen we zoals gezegd een luxe steelcase opgestuurd met daarin twee discs, eentje met daarop de film en de andere overladen met bonusmateriaal. Maar ook op de disc van de film zijn extra’s terug te vinden, zoals meer dan 50 minuten aan verwijderde en uitgebreide scènes. Ook vinden we hier “Het gevechtsdagboek van de regisseur” en diverse specials over de tanks terug. De voor deze editie exclusieve bonus disc bevat de specials “The Tanks of Fury Extra” en “No Guts, No Glory: De verschrikkingen van oorlogsvoering” en daarmee beschikt deze editie over meer dan 2 en een half uur aan bonusmateriaal. De echte tank-freak zal zeker voor deze luxere uitvoering gaan, maar er is ook een normale Blu-ray uitgave en DVD beschikbaar. Tot slot wordt er bij deze editie ook nog een boekje meegeleverd waarin we meer uitleg krijgen over onder andere de film, de personages en uiteraard de tanks.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren