Pride Blu-ray

In de jaren ’80 was homoseksualiteit not-done in het Verenigd Koninkrijk en dat laat Pride maar al te goed zien. Weet dit inspirerende en waargebeurde verhaal ook op Blu-ray te overtuigen? En hoeveel moeite heeft Lumière in de extra’s gestoken? Lees het hieronder in de Blu-ray recensie.

Over de film
Regisseur: Matthew Warchus | Cast: Ben Schnetzer (Mark), George MacKay (Joe), Bill Nighy (Cliff) en Imelda Staunton (Hefina) | Speelduur: ca. 120 minuten | Bioscooprelease: 16 oktober 2014

Het is zomer 1984 – Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken er op uit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p High Definition Breedbeeld | Geluid: Engels DTS-HD Master Audio | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 5425019009090 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 2 februari 2015

Met het bekijken van de Blu-ray van Pride was het voor mij de eerste keer dat ik de film zag en was dan ook behoorlijk overdonderd. De manier van filmen en de montage maken het erg makkelijk om je in te leven in de personages en hun problemen. De extra’s op de disc bekrachtigen het verhaal nog eens des te meer, want naast een making-off vinden we ook een special over het waargebeurde verhaal terug en nog wat verwijderde scènes. Ter promotie heeft Lumière ook nog wat trailers toegevoegd van andere films, waaronder Boyhood en Blood Ties. Al met al is Pride wat ons betreft een film die je zeker gezien moet hebben, of dat nu vorig jaar in de bioscoop is geweest of thuis op de bank dankzij de aanschaf van de Blu-ray of DVD.

Hierbij danken wij Lumière voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren