Black Sails: Seizoen 1 Blu-ray

Op HBO ging afgelopen jaar de serie Black Sails van start. Hierin maken we onder meer kennis met kapitein Flint, die probeert de bemanning van zijn schip in toom te houden. Begin deze maand verscheen het eerste seizoen op Blu-ray. Deze hebben wij voor jullie bekeken en hieronder lees je onze bevindingen.

Over de serie
Regisseur: Jonathan E. Steinberg | Cast: Luke Arnold (John Silver), Zach McGowan (Captain Charles Vane), Jessica Parker Kennedy (Max) en Toby Stephens (Captain Flint) | Speelduur: ca. 8 x 60 minuten | Eerste televisie uitzending: 25 januari 2014

Het verhaal speelt zich af in 1715. De piraterij in de Caraïben beleeft een gouden tijdperk. New Providence Island, een voormalige Britse kolonie, is nu een vrijhaven zonder God noch gebod, waar beruchte zeeroverskapiteins de scepter zwaaien. De meest gevreesde onder hen is Kapitein Flint, maar de Britse Marine staat op het punt om terug te slaan en onder die omstandigheden leren we andere facetten van de bikkelharde piraat kennen. Gedreven door diepe, complexe en zelfs romantische motieven, bundelt Flint zijn krachten met de indrukwekkende Eleanor Guthrie, de dochter van de plaatselijke smokkelkoning die de buit van de piraten omzet in contanten. Samen smeden ze een plan om de ultieme prijs binnen te halen en het voortbestaan van hun levenswijze te verzekeren. Hun tegenstanders zijn echter niet de minsten. Het zijn rivaliserende kapiteins die Flint benijden om zijn macht. Er is de vader van Eleanor, die andere plannen heeft voor het eiland en er is John Silver, een jonge zeeman die recent werd gemonsterd en continu probeert om zijn kapitein in het geheim de wind uit de zeilen te halen.

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p High Definition Breedbeeld (1.78:1) | Geluid: Engels en Frans 5.1 Dolby True HD | Ondertitels: Nederlands, Frans en Engels | Aantal discs: 3 x Blu-ray | EAN: 8712626038139 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 4 februari 2015

Hoewel het eerste seizoen slechts acht afleveringen telt hebben we ons goed vermaakt met de serie. Om te beginnen valt het direct op dat de beelden een stuk kleurrijker zijn dan de donkere hoes doet vermoeden, waarschijnlijk heeft uitvoerend producent Michael Bay hier zijn invloed laten gelden. We lopen met de personages over parelwitte stranden, varen over helder blauwe zeeën en klimmen we in grasgroene palmbomen. De beelden zijn ronduit prachtig en komen zeer ten goede aan de kijkbeleving. Exclusief op de Blu-ray uitgave treffen we een special over het personage Mr. Scott, dat in de serie een invloedrijke rol heeft. Verder vinden we nog een vijftal indrukwekkende specials terug, waarin we onder andere meer te weten komen over de bouw van het schip de Behemoth. Wie in zijn vroege jeugd altijd piraatje heeft gespeeld zal met deze serie waarschijnlijk flink aan zijn trekken gaan komen, want het verhaal is bloedstollend en wij wachten nu al met smart op het tweede seizoen.

Hierbij danken wij 20th Century Fox voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren