Kingsman: The Secret Service

Na James Bond, Jason Bourne en Jack Bauer is het dit jaar tijd voor een geheim agent van een heel ander niveau. 20th Century Fox laat ons kennismaken met niemand minder dan de charmante Brit Harry Hart (Colin Firth). Kan deze tippen aan eerder genoemde? En hoe zit het met de Britse invloeden en de humor in de film? En misschien nog wel het allerbelangrijkste, weet hij de wereld te redden van Richard Valentine (Samuel L. Jackson)?

Het verhaal
Wanneer de film start wordt er door Hart en zijn vrienden een belangrijke verdachte ondervraagd, wat niet geheel vlekkeloos verloopt. Lancelot, een van de collega-spionnen van Hart, komt om het leven. Hij was de vader Eggsy (Taron Edgerton). Wanneer Hart zijn moeder inlicht over de dood van Lancelot, beloofd hij hen voor altijd te beschermen, zoals een echte Kingsman betaamd. De plek van Lancelot moet echter wel worden opgevuld door een waardig vervanger, maar deze is niet zo snel gevonden.

Onhandige slechterik
Samuel L. Jackson speelt de rol van de onhandige, maar tegelijkertijd ook schatrijke en machtige Richard Valentine. Zijn doel is het beschermen van de mensheid tegen het steeds slechter wordende milieu. Volgens hem zal het milieu de mensheid de kop kosten en hij besluit het heft in eigen hand te nemen door op ingenieuze wijze een virus te verspreiden, waardoor de mensheid elkaar zal afslachten. Natuurlijk krijgen de Kingsman hier lucht van en zullen zij er alles aan doen om de plannen van Valentine tegen te houden.

Humor ten top
Wie met Kingsman: The Secret Service een serieuze spionnenfilm verwacht komt van een koude kermis thuis. De film zit namelijk propvol met de nodige humor. Van sluwe spionnenstreken tot rondvliegende hoofden, het zit er allemaal in. Dit wordt nog eens versterkt door de Britse accenten van de cast, maar wat wil je anders met namen als Colin Firth, Michael Caine en Mark Strong. Nee, het zijn niet de minste namen die regisseur Matthew Vaughn bij elkaar heeft gesprokkeld.

Opleiding
Als rode lijn door het verhaal loopt uiteraard de opleiding van Eggsy tot echte Kingsman. De jongeman is vastberaden om in de voetsporen te treden van zijn vader, al lijkt hij hier zelf in het begin nog niet helemaal van overtuigd. Gelukkig heeft Harry wel het nodige vertrouwen in hem, maar wordt ook hij na elke test weer verbaasd door de resultaten van Eggsy. Als snel nemen we afscheid van een aantal andere kandidaten en blijft Eggsy over met de bloedmooie Roxy. Zal het hem lukken om samen met haar de wereld te redden?

Conclusie
Kingsman: The Secret Service is een film die je dankzij de titel flink op het verkeerde been kan zetten. Wie denkt dat we hier te maken hebben met de opvolger van James Bond heeft het toch echt bij het verkeerde eind, maar dat houdt absoluut niet in dat Kingsman ons teleur heeft gesteld. Sterker nog, na het zien van de film zijn we met een enorm goed gevoel de zaal uitgelopen. De cast, de humor en met name de Britse setting geven de film de perfecte feeling mee. We komen daarom uit op een score van vier sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • De humor
  • De cast

Wat is NOT

  • Licht misleidende titel

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren