Rainbow Six: Siege Fast Forward 2015

Aan het einde van haar presentie op de E3 2014 kwam Ubisoft met een grote verassing: een gloednieuw deel in de Rainbow Six-serie met een zeer verfrissende kijk op het first-person shooter-genre. De uitgever voegde met deze game opnieuw een grote titel toe aan haar toch al imposante line-up met onder meer een nieuwe Assassin’s Creed en The Division. Eentje die niemand had zien aankomen, omdat we tot toen nog dachten dat Ubisoft werkte aan Rainbow 6: Patriots. Pas op de dag van de aankondiging zelf werd duidelijk dat Patriots werd geannuleerd en Siege definitief de nieuwe game in de Rainbow Six-serie werd.

Hoewel Patriots er toentertijd meer dan goed uitzag, kunnen we met een vervanger als Rainbow Six: Siege niet lang rouwen om de dood van dat project. Rainbow Six: Siege ziet er namelijk niet alleen heel goed uit, maar gaat dezelfde, vette gameplay krijgen als we gewend zijn van de Rainbow Six-serie: realistisch en met een sterke focus op teamwork. Alleen door strak samen te werken met je teammaten ga je het redden in de game.

Online kat- en muisspel

Echter, ditmaal wordt er ook een sterke focus gelegd op de multiplayer (we zitten immers in het jaar 2015). Zo werd er bij de presentatie van de game gedemonstreerd hoe een team van vijf spelers het opnam tegen vijf terroristen die een vrouw hadden gegijzeld en zich verstopten in een groot huis. Aan het team soldaten de taak om de vrouw in veiligheid te brengen. Aangezien je maar één leven hebt, kun je niet hersenloos naar binnen stormen, maar zal je tactisch en bedachtzaam te werk moeten gaan.

Dat zagen we dan ook terug in de demo, waar de soldaten eerst een bestuurbare auto met een camera naar binnen stuurden om erachter te komen in welke kamer de vrouw gevangen werd gehouden. Vervolgens werd er een tactisch plan opgesteld, waar iedereen zich netjes aan hield. Het lukte de soldaten om op deze manier de gegijzelde vrouw in handen te krijgen, maar de terroristen lieten het daar uiteraard niet bij zitten, waardoor een interessant kat- en muisspel tussen de twee teams volgde.

Alles kapot

Een andere nieuwe feature in de game is dat bijna alles kapot kan. Denk ter vergelijking aan de laatste Battlefield-spellen van EA. Dit houdt in dat je achter een muurtje niet voor altijd veilig bent, maar je continu een nieuwe plek zal moeten zoeken om gedekt te blijven. Ubisoft zelf noemt de game hierdoor niet alleen een attackers vs. defenders-ideologie, maar ook destruction vs. fortification (vernietiging tegen plaatsen om je achter te schuilen). Dit idee versterkt het gehele kat- en muisspel en maakt het des te interessanter.

Voorlopige conclusie

Rainbow Six: Siege kan een hele toffe game gaan worden, maar ergens hangt het ook af van je medespelers. Het is een kanttekening bij games die zich zo focussen op de multiplayer-modus en ook bijvoorbeeld 2K Games’ Evolve gaat hiermee te maken krijgen. Dit soort games zijn ontzettend veelbelovend, maar iedereen moet wel serieus meespelen, samenwerken en goed met elkaar communiceren. Gebeurt dit niet of zitten er bijvoorbeeld twee spelers tussen die maar wat doen, dan ruïneert dit de gehele ervaring voor de rest van de spelers. Speelt iedereen wel serieus mee? Dan houd je over een tactisch spel vol spanning en voldoening, want daarvoor zijn in ieder geval alle ingrediënten op technisch aspect aanwezig.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Rainbow Six: Siege te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Bulletfox's avatar

  ziet dr vet uit maar wat schieten deze lui ongelofelijk scheel 😕

 2.   
  teikedepeike's avatar

  word vet! klopt wel dat het aan je medespelers ligt

 3.   
  Fabianb's avatar

  teikedepeike schreef, "word vet! klopt wel dat het aan je medespelers ligt"

  Wat ik me nu pas bedenk, ze moeten er een rating systeem in doen. Dan spelen serieuze spelers met elkaar en spelen kleuters met andere kleuters.

 4.   
  segin's avatar

  Zou inderdaad een prima oplossing kunnen zijn 🙂

 5.   
  Riddle-me-this's avatar

  Deze game lijkt mij ook heel vet. Ik denk ook wel dat samenwerking echt vereist is in deze game om echt het vijandelijke team te kunnen verslaan. Dat vind ik persoonlijk iets goeds, want als je dan samenwerkt kan het echt heel vet zijn. Looking (fast) forward to it!

 6.   
  Nuffsaid's avatar

  Ziet er allemaal erg vet uit, ga deze dan ook zeker bij release halen!

  Bulletfox schreef, "ziet dr vet uit maar wat schieten deze lui ongelofelijk scheel 😕 "

  Inderdaad, dat was ook het eerste dat mij opviel! 😮

 7.   
  puffiepony's avatar

  Ziet eruit als een vette game