Star Wars: Battlefront Fast Forward 2015

The Force is ontwakende, een nieuwe episode is op komst en Electronic Arts wil het legendarische Star Wars: Battlefront een reboot geven in samenwerking met DICE, bekend van het minstens zo legendarische Battlefield. Tegen de tijd dat de zevende Star Wars-film het zilveren doek verovert, moet het herboren Battlefront ook in de schappen liggen. Goed nieuws voor liefhebbers van tactische multiplayer-shooters en Star Wars-fans in het algemeen. Maar wat weten we nou eigenlijk écht van het nieuwe Star Wars: Battlefront? Bar weinig. We blikken toch een stukje vooruit in deze preview voor de aankomende release eind 2015.

DICE, DICE, baby

Wie had het ooit kunnen hopen? De eer van de Star Wars-franchise in de handen van de ontwikkelstudio die groteske online shooters nog groter maakte. Nu uitgever Electronic Arts de rechten heeft op het maken van Star Wars-games, is de fusie van die twee werelden eindelijk mogelijk. Het perfecte moment om het oude Star Wars: Battlefront te voorzien van een reboot, dus. En daar hoort wat gepast enthousiasme bij. Het idee van online slagvelden op Endor, de Death Star en Hoth in de handen van de makers van Mashtuur City, Gulf of Oman en Strike at Karkand. Het ervaren DICE is heer en meester als het aankomt op teamwork, epische veldslagen en gameplay met voertuigen ter land, ter zee en in de lucht. Klassiekers als Battlefield 2 en Bad Company 2 zijn het (nog immer) levende bewijs.

Enerzijds klinkt dat dus als engelenzang, maar wat scepsis mag zeker niet ontbreken. Star Wars is en blijft heilige grond en DICE is niet bekend met gevechten zonder zwaartekracht, laat staan met lichtsabels of op mechanische sterren met dodelijke lasers.Toch lijken de Zweedse meesters zich aardig in te dekken tegen deze obstakels. Met toestemming van George Lucas zelf heeft het designteam kennis opgedaan in de vaults van LucasArts, om zo sprekend mogelijk het gevoel en het uiterlijk van ruimteschepen en locaties na te bootsen. In andere woorden, DICE werkt in wezen met dezelfde modellen en schetsen als de makers van de originele Star Wars-films. Dit jaar wordt het mogelijk om een perfecte digitale replica van de AT-AT te besturen.

Star Wars geeks, verenigt u!

De opzet van het herboren Battlefront is dan ook om spelers de unieke gevechten uit de films zelf te laten herbeleven. Als heuse Stormtrooper, als een nobele Jedi of als de nieuwe Han Solo in wording. De dames en heren van DICE willen dat de gloednieuwe shooter trouw blijft aan de originele feeling, precies zoals een echte liefhebber van de saga het zou willen voelen. En dat is dan ook met name de doelgroep voor Star Wars: Battlefront: echte liefhebbers, die eindelijk de gevechten eens zelf uit willen vechten. Voor de cosplayers, de lezers van de boeken, zelfs de volgelingen van Jar Jar Binks: we staan straks allemaal samen te schieten en met Lightsabers te zwaaien op Tatooine of Coruscant. Een droom die werkelijkheid wordt voor de vele geeks onder ons.

Voorlopige conclusie

Ondanks het feit dat we nog geen pixel aan heuse gameplay van Battlefront hebben gezien, blijft het moeilijk om niet heet te worden van deze mogelijke topper voor 2015, zeker als fanaat van alles wat Star Wars is en ooit zal zijn. De eer van de saga lijkt in goede handen te zijn bij het ervaren DICE, die alles op alles zetten om vooral het gevoel van de franchise goed over te brengen. Als dat een beetje meezit, alsmede de optimalisatie voor online gameplay (Battlefield 4, de smet op het blazoen), dan kan Battlefront haast niet meer fout gaan. Aankomende lente belooft DICE met meer beelden en informatie op de proppen te komen, tot die tijd blijven we hard hopen dat de Force vlot ontwaakt en we snel in een heuse X-Wing kunnen springen. Star Wars: Battlefront zal ongetwijfeld een heerlijke rit worden dit jaar.

 1.   
  Bacotje's avatar

  Oh wat heb ik een zin in deze game zeg!

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wat kijk ik toch hard uit naar die game!!! 😀

  Ok, ok dat heb ik met meerdere games die in dit jaar komen, maar het is alweer een volle 10 jaar geleden sinds Star Wars Battlefront II uitkwam voor PC en consoles.

  Laat Dice in godsnaam ook A.U.B space battles toevoegen met 65 mensen tegelijk, helemaal omdat je die space gevechten ook goed kunt vergelijken met Battlefield 2142 & 4 variant van Carrier Assault & Titan mode.

  Ik hoop ook zo erg dat ze deze franchise met respect en waardigheid behandelen.
  Dus NIET dat ze deze game te vroeg laten uitbrengen met nog zoveel bugs en ander BS, iets wat nog steeds op mijn netvlies staat gebrand met het spelen van Brokenfield 4! :'(

 3.   
  Basman01's avatar

  May the force be with EA

 4.   
  stoneface's avatar

  Ik heb vroeger veel battlefront 1 en 2 op de ps2 gespeeld. Ik hoop echt dat ze battlefront 3 niet gaan verneuken, Voor mij moeten ze niet al te veel nieuwigheden aan toevoegen want de gameplay was zo vet maar het moet grafisch wel mooi zijn. En ik hoop echt dat er spitscreen mode is want tegenwoordig komt dit bijna niet meer voor.

  Ik vind splitscreen een veel socialer gebeuren dan online gamen waar iedereen achter zijn televisie gewoon mensen begint te uitschelden. 😉

 5.   
  bjorntukkertje's avatar

  Ik heb StarWars battlefront 2 op PS2 gespeeld, vet spel, nu jopen dat DICE dit niet zo hard verpest als bf4

 6.   
  Fiscus's avatar

  Dit wordt mijn ‘game of the year!’ Kan niet wachten!!

 7.   
  mmx's avatar

  yes deze wil ik hebben als hij er is

 8.   
  nielsiebro's avatar

  dit spel staat nummer 1 op mijn verlanglijstje omdat deel 2 super leuk was

 9.   
  puffiepony's avatar

  Niet zo een starwars fan dus ben benieuwd wat ik hiervan moet verwachten.