Uncharted 4: A Thief’s End Fast Forward 2015

Waar het op de PlayStation 2 de series Jak & Daxter, Ratchet & Clank en Gran Turismo waren die uitblinkten, daar heeft de Uncharted-serie dat stokje overgenomen op de PlayStation 3. Deze trend lijkt zijn weg te verlengen, want dit jaar komt Naughty Dog met Uncharted 4: A Thief’s End voor de PlayStation 4. En deze Fast Forward komt op een goed moment, want deze maand zijn er eindelijk meer concrete details verschenen over Drake en zijn avonturen. Laten we vooruit blikken op een intense belevenis die eind 2015 hopelijk gespeeld mag gaan worden.

Drake de piraat in Libertaria

Het is drie jaar later, drie jaar na de zanderige gebeurtenissen uit Uncharted 3: Drake’s Deception. Nathan Drake en Elena Fisher zijn gelukkig getrouwd, maar een nieuw avontuur zal de relatie wat spanningen meegeven, want Drake wordt geconfronteerd met zijn blijkbaar toch niet dode broer Sam. Hij vraagt Drake om hulp. Er zou immers een piratenartefact bestaan en het leven van Sam hangt daarvan af. En hoewel onze fantastische protagonist klaar leek te zijn met alle actievolle speurtochten, wapens, schatten en het reizen naar vele mysterieuze locaties, kan hij het niet laten om zijn teruggevonden broer te helpen. Nathan Drake voelt de adrenaline weer boven komen en besluit met dit familielid richting de mythische piratenkolonie Libertaria te trekken, op zoek naar weer een mooie schat. Maar hoe zal het huwelijk tussen hem en Elena aflopen?

Libertaria ligt binnen het land van Madagaskar, maar ontwikkelaar Naughty Dog heeft bevestigd dat dit niet de enige plek is die we bezoeken in Uncharted 4. De andere locaties blijven nog even geheim, maar we weten wel dat er nieuwe vijanden opduiken die naar hetzelfde artefact zoeken. Rafe en Nadine zullen het leven van Drake, Sam en zijn mogelijke andere kompanen zuur maken in de breedste zin van het woord. De ontwikkelaar benut daarnaast graag de nieuwe mogelijkheden van de PlayStation 4 en dat zullen we grafisch ook zeker gaan zien. Bovendien zal de droevige sfeer van The Last of Us gewoon plaats maken voor de belevenissen en humor die we van de Uncharted-serie kennen. Veel actie, avontuur, puzzels en vast ook genoeg sarcastische grappen van Drake.

Meer vrijheid en slingerwerk

We kennen Uncharted als een intense rit, die lineair een vrij luchtig verhaal vertelt in diverse omgevingen. Dit blijft de basis voor de succesvolle reeks, maar Naughty Dog wil uitbreiden. Uncharted 4: A Thief’s End moet meer focus krijgen op het verhaal en hoewel de lineaire gameplay blijft, krijgen we toch meer vrijheid binnen de gebieden. Zo heeft Drake meer mogelijkheden om zich voort te bewegen, zoals een touw met haak waarmee hij naar andere platformen kan slingeren en vijanden van boven kan verrassen, of de pikhouweel om beter te kunnen klimmen. Ook wordt stealth een belangrijker element in de game en kun je met Drake schuilen in struikgewas om vijanden te verwarren of stilletjes te besluipen. Het vechtsysteem zou tevens deels op de schop zijn gegaan en zou dieper zijn. Zo kunnen we de omgevingen meer gebruiken om vijanden om te leggen. Deze vijanden hebben een betere AI gekregen, waardoor ze al klimmend, klauterend en zoekend gebieden uitkammen om Drake te doden.

Voorlopige conclusie

We kunnen niet anders dan ontzettend enthousiast zijn over Uncharted 4: A Thief’s End. Naughty Dog weet de serie te vergroten door de gameplay uit te breiden, de focus meer op het verhaal te leggen en natuurlijk de game uit te brengen op de PlayStation 4. Deze console kan grafisch een stuk meer en dat hebben we al in diverse trailers van Uncharted 4 kunnen zien. Nathan Drake gaat in ieder geval weer op pad en dit keer zal hij zijn opeens opgedoken broer Sam helpen een piratenartefact te vinden. De nieuwe mogelijkheden van het klimmen, slingeren, sluipen, een dieper vechtsysteem en hopelijk de welbekende humor zullen Uncharted 4 van on ‘schat’ bare waarde maken.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Uncharted 4: A Thief’s End te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wel dit is mijn simpele reactie die ik heb van deze game!

    Ben zo benieuwd naar de game, en zo treurig dat dit echt het definitieve einde gaat worden voor de Uncharted games op Playstation! 😥

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Wat mij opviel aan vorige trailer dat ik drake heel anders vond klinken, misschien lag het aan mij maar het klonk heel anders.

    Al met al kijk ik zeker uit naar dit deel :D, als er er een opgepoetste deel 1 tot 3 komt haal ik die ook wel.
    Het is leuker om de collectie op 1 platform compleet te hebben

  3.   
    FireBallz's avatar

    Heb er zin in. Niet normaal.