Dorsvloer Vol Confetti Blu-ray

Dorsvloer Vol Confetti was vorig jaar de openingsfilm van de eerste Nationale Filmweken. De film is gebaseerd oude bestseller van Franca Treur en verteld het verhaal van de jonge Katelijne die precies weet wat ze wil, maar op haar pad de nodige obstakels uit de weg moet gaan.

Over de film
Regisseur: Tallulah Hazekamp Schwab | Cast: Hendrikje Nieuwerf (Katelijne), Suzan Boogaerdt (Moeder), Steven van Watermeulen (Vader) en Genio de Groot (Opa) | Speelduur: ca. 93 minuten | Bioscooprelease: 18 september 2014

De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen.

Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen en bekeringsgeschiedenissen. Ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen en leren, dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p High Definition Breedbeeld | Geluid: Nederlands 5.1 DTS-HD Master Audio | Ondertitels: Engels | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 8713045243777 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 14 januari 2015

Dorsvloer Vol Confetti werd in september goed ontvangen onder de Nederlandse pers en was dan ook niet voor niets openingsfilm van de eerste Nationale Filmweken. Maar niet alleen de nationale pers was enthousiast, ook over de grens was er veel lof voor de film en hij werd zelfs geselecteerd voor het filmfestival in Berlijn, Duitsland.

Toch behoort Dorsvloer Vol Confettie tot één van de kleinere producties van Nederlandse bodem, mede dankzij dat feit treffen we dan ook geen extra’s aan op de Blu-ray. Wat wel opmerkelijk is, is de hoge kwaliteit van het geluidsspoor, dat we in DTS-HD MA 5.1-formaat kunnen beluisteren. In het begin van de film is het geluid zelfs zo scherp en snel dat het niet lijkt te kloppen met de monden van de personages, maar hier wen je aan.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren