Halo 5: Guardians Fast Forward 2015

De Halo 5: Guardians bèta is inmiddels in volle gang en hoewel de verwachtingen voor de multiplayer natuurlijk hooggespannen zijn, willen wij ook wel weten wat we kunnen verwachten van het epos van de Master Chief zelf. Het is immers de eerste volledig nieuwe Halo-game voor deze generatie en dat betekent dat de verwachtingen hooggespannen zijn. De Halo-franchise is immers het vlaggenschip van Xbox.

Agent Locke of Master Chief?

Om te beginnen krijgen we met Halo 5: Guardians een volledig nieuwe engine voorgeschoteld. Volgens 343 Industries was de engine van Halo 4 tot het uiterste belast en is nu het moment voor een grafische upgrade. Dit kunnen we al een beetje zien in de bèta van de multiplayer, die alleen al 10 gb van je harde schijf in beslag neemt! De game zal daarnaast draaien in 60 frames per seconde, wat een mooie stap is in de wereld van de console-shooters.

Zonder dingen te verklappen van het einde van Halo 4, kunnen we melden dat een nieuwe personage zal worden geïntroduceerd in Halo 5: Guardians. Hoewel, “nieuw”… Mensen die de Master Chief Collection hebben gespeeld, zullen Agent Locke kennen van een aantal tussenfilmpjes. De Master Chief is aan het begin van Halo 5 vermist en de nieuw geïntroduceerde Spartan Locke moet hem opsporen. Er was discussie over de speelbaarheid van Chief en Locke, waarbij geruchten gingen dat de Master Chief helemaal niet speelbaar zou zijn in Halo 5: Guardians. Dit is echter stellig ontkend door 343 Studios, dat duidelijk heeft gemaakt dat de Master Chief wel degelijk de protagonist is van Guardians.

Toch is het niet vreemd om te denken dat ook Locke een behoorlijke rol krijgt in de game. Niet alleen schittert hij prominenter op de (voorlopige) boxart dan Chief zelf, een speurtocht naar Chief doet ook vermoeden dat zijn rol groot is. Een ander interessant gegeven is dat het vinden van de Master Chief alleen maar kan door te speuren in het verleden van de Master Chief. Krijgen we oude locaties te zien in Halo 5: Guardians? Hoe zit het met de Reclaimers? En hoe gaat het na de gebeurtenissen van Halo 4 op Aarde?

Voorlopige conclusie

Persoonlijk hoop ik dat het verhaal van Halo 5: Guardians iets verder zal gaan dan de zoektocht naar de Chief. De eerste trilogie voelde geweldig, mede dankzij het grote belang van Master Chief om te slagen. Halo 4 maakte het belang minder zwaar, omdat het zich ver van de Aarde afspeelde in een verre uithoek van het universum. Vechten op een terrein waar ook NPC’s vechten voor hun leven was één van de charmes van de franchise. Als dit terugkomt, ben ik in ieder geval gelukkig. Zeker als we de game in een schitterende nieuwe engine mogen aanschouwen, met 60 FPS!

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Hielke's avatar

  Wat een mooi stukje, hoezo waren de afgelopen twee dagen er geen dan?

 2.   
  teikedepeike's avatar

  jammer dat ik geen xbox heb :/

 3.   
  I Juggy I's avatar

  Hopelijk weer een awesome halo derbij

 4.   
  Sa.'s avatar

  Geen vlammetje hoor, de slechtste Halo by far als we de beta mogen geloven. Voor mij meer een vraagtekentje, ligt er enorm aan wat de campaign gaat doen, de MP is verschrikkelijk op z’n zachtst gezegd.

 5.   
  puffiepony's avatar

  Where is my money when i need it.