Kirby and the Rainbow Paintbrush Fast Forward 2015

Maar liefst negen jaar na de Nintendo DS-game Kirby: Canvas Curse verschijnt de opvolger: Kirby and the Rainbow Paintbrush voor de Wii U. De zoveelste platformer uit de stallen van Nintendo werd aangekondigd tijdens de Nintendo Direct op de E3 van 2014 en dankzij de klei-achtige look kenmerkt de serie zich opnieuw door een unieke grafische stijl – vergelijkbaar met de wollige look van Kirby’s Epic Yarn voor de Wii in 2011.

Kirby and the Rainbow Paintbrush speelt zich af op de planeet Popstar, de thuisplaneet van Kirby. Hij laat daar een appel van een heuvel vallen en begint er achteraan te hollen, waarna hij Bandana Waddle Dee tegenkomt. Hij waarschuwt Kirby voor een gat in de lucht dat al het kleur in de wereld wegzuigt, maar hij is te laat om het te voorkomen. Een meisje krijgt het voor elkaar om Kirby en Bandana Waddle Dee weer in te kleuren, zodat zij de wereld kunnen gaan redden.

Gebruik van de GamePad

Dit doe je door Kirby voort te bewegen in de wereld door het middel van het tekenenen van platformpjes met je stylus op de GamePad, net zoals je dat deed met je stylus op de Nintendo DS. Dit kun je zowel in je eentje doen als tot en met drie vrienden, die de rol zullen aannemen van Kirby’s vriend Bandana Waddle Dee (de originele, een groengekeurde en een geelgekleurde) – vergelijkbaar met de multiplayerfunctie in New Super Mario Bros. U. Andere personages zijn het tot nu toe nog vrij onbekende meisje dat Kirby en Bandana Waddle Dee weer kleur geeft en uiteraard zijn ook Meta Knight en King Dedede weer van de partij.

Amiibo-figuurtjes en gedaanteverwisselingen

Het speciale aan Kirby, Meta Knight en King Dedede is dat hun Amiibo-figuurtjes alle drie compatibel zijn met de game. Verbind je Amiibo en verbeter zo de eigenschappen van Kirby. Zo krijg je met de Amiibo van Kirby zelf ten alle tijden toegang tot een Dash Star (normaal alleen bij het verzamelen van een honderdtal sterren), Meta Knight verhoogt de snelheid van de dash attack en King Dedede verhoogt het aantal levens van de roze blob. Tevens kun je Kirby Meta Knight zijn masker en King Dedede zijn hoed laten dragen.

Maar dat is niet het enige dat je kunt aanpassen aan Kirby. Een unieke eigenschap van de game is namelijk dat de blob kan veranderen in verschillende voertuigen, zoals een duikboot, raket en een tank. Deze gedaanteverwisselingen brengen elk hun eigen vaardigheden met zich mee, die je verder helpen in het doorkomen van de levels. Dit houdt de gameplay fris en interessant.

Conclusie

Nintendo bracht in het jaar 2014 veel platformers uit en 2015 lijkt daar, in ieder geval voor Europa, een vervolg op te worden. Al vroeg in het jaar werden we getrakteerd op Captain Toad: Treasure Tracker en daar kunnen we zowel Yoshi’s Woolly World als Kirby and the Rainbow Paintbrush binnenkort aan toevoegen. Dit kunnen we met gemak een sterke line-up noemen en dat is mede te danken aan dit nieuwe Kirby-deel. Liefhebbers van het genre met een Wii U kunnen dan ook gerust hun hart ophalen, want Rainbow Paintbrush wordt naar onze verwachting weer een heerlijke game.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Kirby and the Rainbow Paintbrush te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren