Mario Maker Fast Forward 2015

We hebben er bijna dertig jaar op moeten wachten, maar eindelijk kunnen creatieve geesten helemaal losgaan! Voor het eerst verschijnt er een game die compleet gewijd is aan het bouwen van je eigen Super Mario Bros.-levels. Een natte droom dus voor veel Mario-fanaten, die eindelijk werkelijkheid wordt. Maar wat weten we nou eigenlijk tot dusver over Mario Maker?

In feite is Mario Maker eigenlijk een doe-het-zelf-bouwpakket. Met de Wii U GamePad is het namelijk mogelijk om met een variëteit aan voorwerpen geheel eigen levels te bouwen. Hoe dit werkt? Heel simpel. Sleep gewoon muntjes, blokjes, vlaggenstokken of bijvoorbeeld Goomba’s ergens heen en je hebt in een paar vegen je eigen Super Mario Bros.-level. Veel simpeler wordt het niet. Tof is daarbij het feit, dat de game verder weinig limieten zal kennen. Wil je bijvoorbeeld Goomba’s met Piranha Planten op hun hoofd maken? Of wil je in élk vakje van je map een Koopa Troopa plaatsen en solo losgaan op dit leger? Helemaal prima!

Van de 80’s naar nu!

Naast dat je levels kunt ontwerpen, kun je natuurlijk zelf ook naar hartenlust platformen in de game. Het voordeel daarbij is dat gamers hun levels zo moeilijk of gemakkelijk kunnen maken als ze zelf willen. Heb je je level gespeeld maar viel het toch tegen? Geen probleem. Je kunt namelijk eindeloos doorgaan totdat je level geperfectioneerd is. Ook is het geen probleem als je zelf geen geniale ingevingen hebt voor levels. Via het internet is het namelijk mogelijk om levels te delen. Zo kun je ook zonder inspiratie eindelijk eindeloos platformen met de besnorde loodgieter!

Internet is gelukkig niet het enige wat ons moderne tijdperk te bieden heeft. Met één simpele druk op de knop is het namelijk mogelijk om de NES-graphics uit de jaren tachtig te upgraden naar volledig HD! Of weer terug. Feitelijk is Mario Maker dan ook eigenlijk een combinatie van de klassieke platformgame en het nieuwe Super Mario Bros. U. Een perfectie fusie van oud en nieuw dus. Sterker nog, het is bevestigd dat gamers kunnen wisselen tussen verschillende stijlen. Zo kun je losgaan met de retro 8-bit van het originele Super Mario Bros. (NES) en met de 16-bit van Super Mario World (SNES).

Ongekende mogelijkheden?

Toch zijn er nog ontzettend veel vraagtekens te zetten bij het bouwfestijn. Want hoewel het concept van de game zeker vet is, weten we nog niet hoe eindeloos de mogelijkheden zullen zijn. Hoeveel thema’s zullen er bijvoorbeeld in de game zitten of wat valt er allemaal vrij te spelen? Niet bepaald onbelangrijke informatie bij een game die zich solo focust op het creëren van levels. Helemaal als de game verkocht gaat worden als een volwaardige retail-titel. We zullen dus moeten wachten op meer informatie van Nintendo voordat we conclusies kunnen trekken.

Voorlopige conclusie

Eén ding is zeker: met Mario Maker heeft Nintendo een geniaal concept in handen. Voor het eerst in de geschiedenis van de platformgame, kunnen gamers zelf in de huid kruipen van een game-ontwikkelaar. Hoe vet is dat? Daarnaast kunnen we misschien nog wel eens héél lang zoet blijven zijn met de optie om je creaties online te delen. Toch weten we nog te weinig van het project om te weten wat het allemaal gaat bieden. Al is het in ieder geval erg tof om te zien dat eindelijk een game alles uit de GamePad lijkt te gaan halen. Mario Maker kan dan ook nog wel eens één van de grote verrassingen van 2015 worden.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Mario Maker te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    Noice!'s avatar

    ” Al lijkt het er wel op dat gamers enkel kunnen wisselen tussen 8-bit en HD. Dit kan jammer zijn voor de fans die stiekem nostalgisch verlangden naar de 16-bitstijl van Super Mario World (SNES).”

    Iemand heeft niet goed opgelet bij de laatste update!!

    Kijk het filmpje @Valent!jn in je Inbox, juich en huil zachtjes van blijdschap, pas je artikel aan, huil weer een beetje vol ongeloof en vreugde en wis daarna m’n reactie.

    Blijf scherp! 😉

  2.   
    Valent!jn's avatar

    WitteMok schreef, "” Al lijkt het er wel op dat gamers enkel kunnen wisselen tussen 8-bit en HD. Dit kan jammer zijn voor de fans die stiekem nostalgisch verlangden naar de 16-bitstijl van Super Mario World (SNES).”
    Iemand heeft niet goed opgelet bij de laatste update!!
    Kijk het filmpje @Valent!jn in je Inbox, juich en huil zachtjes van blijdschap, pas je artikel aan, huil weer een beetje vol ongeloof en vreugde en wis daarna m’n reactie.
    Blijf scherp! 😉
    "

    Dank voor de oplettendheid! Tof om te zien dat Nintendo die update wel heeft gedaan inmiddels. 😆

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Altijd al een zwak voor Mario gehad en bijna daarvoor de WII U gekocht, ook de deze level maker lijkt mij echt heel goed bedacht. Bij vele smash bro’s te weinig levels gehad om te kunnen spelen. Dat je nu levels kan spelen van andere gamers vind ik echt goed bedacht, ik verwacht ook veel leuke en creatieve levels want er zijn altijd (gelukkig) creatievelingen die zo een ‘maker’ in handen krijgen!

  4.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Gelukkig komt ie ook naar de Nintendo 3DS (heb geen WiiU).
    Maar ik denk dat er geen elementen voor de 3DS gaan komen van New Super Mario Bros. U, maar van New Super Mario Bros. 2

  5.   
    Flippow's avatar

    Nu wil ik helemaal een Wii. I love Mario! beetje jeugd sentiment. Niet dat ik al zo oud ben haha

  6.   
    KingOfFrozenNL's avatar

    het zou tof zijn at je ook dlcs kan kopen dat je voor alle mario games iets kan maken bijv. je iegen circuit op mariokart 8