The Witcher 3: Wild Hunt Fast Forward 2015

Als één ding de afgelopen tijd duidelijk is geworden, is het wel dat de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED niet gemakzuchtig is. Hoewel The Witcher 3: Wild Hunt oorspronkelijk in 2014 in de winkels had moeten liggen, besloot de ontwikkelaar het spel begin 2014 al uit te stellen naar februari 2015 en onlangs volgde een tweede uitstel, dit keer naar mei. Als het Engelse gezegde “Good things come to those who wait” klopt, belooft The Witcher 3 dus een AAA-game van jewelste te worden.

Gelukkig lijkt het erop dat The Witcher 3 inderdaad een topper gaat worden. Ik heb de game afgelopen jaar zelf twee keer mogen aanschouwen, op zowel de E3 als de Gamescom, en steeds werd ik weer weggeblazen. Was het niet door de prachtige graphics, dan waren het wel de snedige dialogen of het diepgaande crafting- en vechtsysteem. The Witcher 3 lijkt op alle fronten de lat hoger te leggen en dat is te danken aan de gepassioneerde, perfectionistische houding van CD Projekt RED.

Geralt en Ciri

Fans van de serie bewaren ongetwijfeld warme herinneringen aan Geralt en het is goed om te zien dat deze iconische protagonist ook in dit deel weer terugkeert, maar Geralt moet dit keer het podium delen. Sinds kort weten we namelijk dat ook Ciri, de vrouwelijke witcher die Geralt heeft opgeleid, een speelbaar personage zal zijn. Ze is echter geen “alternatief karakter” waar je op elk gewenst moment naar kunt wisselen; je krijgt Ciri op gezette momenten tijdens het verhaal onder de knoppen en kunt dan stoeien met haar nog onbekende krachten. Een toffe manier om extra afwisseling in de game te introduceren, lijkt ons.

Afwisseling is in deze game ook erg belangrijk, want 50 uur lang hetzelfde doen is niet leuk. 50 uur?! Inderdaad: de singleplayer van The Witcher 3 neemt met gemak twee volle dagen in beslag en wanneer je alles wil ontdekken, kun je dat aantal met gemak verdubbelen. Bovendien is er ook flink wat replay-waarde, want met maar liefst 36 verschillende eindes is er genoeg reden om na die 100 uur weer opnieuw te beginnen. En weer opnieuw. En weer opnieuw…

Feest voor avonturiers

Vooral voor de avontuurlijk ingestelde types onder ons wordt The Witcher 3 een feest. De spelwereld is gigantisch en in elk hoekje is wel iets te ontdekken. Bovendien word je beloond wanneer je op speurtocht gaat, want dankzij het uitgebreide crafting-systeem (waarover je meer kunt lezen in onze preview) kun je de door jou gevonden spullen omtoveren tot de vetste items.


Kortom: met zoveel te ontdekken kunnen we ons bijna niet voorstellen dat je snel genoeg zult krijgen van The Witcher 3, maar ben je na een tijdje toch uitgekeken op de game? Dan biedt CD Projekt RED na de release nog zestien gratis DLC-pakketten, die de spelduur ook nog aanzienlijk verlengen. Inderdaad: weinig games bieden zoveel waar voor je geld.

Voorlopige conclusie

Als deze Fast Forward één ding duidelijk maakt, is het wel dat The Witcher 3: Wild Hunt in alle opzichten gigantisch wordt. De spelwereld is gigantisch en zit zo barstensvol avonturen, dat je bijna een tweede leven nodig hebt om alles te ontdekken. Gelukkig lijkt The Witcher 3 niet alleen te gaan presteren qua kwantiteit, maar ook op het gebied van kwaliteit: het spel ziet er prachtig uit en de gameplay gaat ontzettend diep, met onder andere een uitgebreid crafting-systeem en uitdagende combat. Begin dus maar alvast met het opsparen van vrije uren bij je werk of verzin een smoesje om je in mei ziek te melden, want The Witcher 3 gaat flink wat uurtjes van je leven opsnoepen.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over The Witcher 3: Wild Hunt te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dit word mijn eerste Witcher game en meteen de laatste (Boohoo!) .
  Dus ben zeer benieuwd of ze de verwachtingen waar kunnen maken!

  Helemaal als ze zeiden dat de wereld van de Witcher véle malen groter is dan heel Skyrim, een wereld wat al groot was op voet na mijn mening. :b

 2.   
  Thijs.'s avatar

  hoewel ik me nooit echt bezig heb gehouden met the Witcher ben ik nu toch wel erg benieuwd

 3.   
  stinkiwinkie's avatar

  CD project red is super vet. Mijn lievelings gamedevelopers. Zal het spel de volledige prijs betalen, wat deze mensen moeten blijven bestaan.Dutch-gamer, het is best dat de vorige delen best ook speelt want uw keuzes(veel) zijn overdraagbaar naar het volgende spel. Grotere inleving.

 4.   
  Jerry97's avatar

  Ik he de andere witcher games nooit gespeeld maar ik heb wel super veel zin in the witcher 3.

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  stinkiwinkie schreef, "Dutch-gamer, het is best dat de vorige delen best ook speelt want uw keuzes(veel) zijn overdraagbaar naar het volgende spel. Grotere inleving."

  De vorige delen kwam alleen voor de Xbox uit, en mijn PC is simpelweg te zwak.
  Maar je zegt dat de beslissingen die je neemt in The Witcher 2 overgaat naar The Witcher 3?! 😮

 6.   
  WauWsy's avatar

  JA die kan je overnemen.. Ik kan niet wachten op deel 3..

 7.   
  stinkiwinkie's avatar

  DutchGamer-W-“][quote=”stinkiwinkie schreef, "Dutch-gamer, het is best dat de vorige delen best ook speelt want uw keuzes(veel) zijn overdraagbaar naar het volgende spel. Grotere inleving."

  De vorige delen kwam alleen voor de Xbox uit, en mijn PC is simpelweg te zwak.
  Maar je zegt dat de beslissingen die je neemt in The Witcher 2 overgaat naar The Witcher 3?! 😮 [/quote]

  ja, Men krijgt andere conversaties naargelang de keuzes die ge in het vorige deel hebt gemaakt. Ook heel de omgeving zal anders reageren op u wanneer ge door de bevolking doorloopt. Simpelweg, ge bepaalt zelf de persoonlijkheid van de witcher. Sommige gaan u mogen, andere niet oftewel heeft iedereen u graag. The Witcher 3 staat eenmaal voor een zeer volwassen verhaal waarvan er een grote interactiviteit van de game wordt vereist. Dit maakt het verhaal alleen maar nog diepgaander :D.

 8.   
  mattioza's avatar

  Ik kijk ook enorm uit naar The Witcher 3. Alle beelden dat tot nu getoond zijn, zullen wel van PC komen dus zal waarschijnlijk iets minder mooi zijn op de consoles. Maar ik verwacht vele uurtjes speelplezier met deze game (hopelijk in mei).

 9.   
  vistaberg's avatar

  Hoop dat dit de eerst waardige nextgen game is. Destiny was het kwa grafics net niet en was te kort had wel de potentie maar daar kopen we niks voor :p

 10.   
  MikeGevers's avatar

  F*cking veel zin in deze game! 😀 Ik zal wél mn PC moeten upgraden 😛