Project CARS Fast Forward 2015

Even een reis terug in de tijd, maandag 8 juli: Project CARS verschijnt niet in 2013. Dat betekende aftellen naar november 2014, totdat we helaas te horen kregen dat de game wéér werd uitgesteld: Project CARS uitgesteld tot maart 2015. Het moge duidelijk zijn, het geduld van veel race-fanaten is aardig op de proef gesteld. Maar het lijkt er nu op dat we volgend jaar maart dan eindelijk van Project CARS kunnen genieten.

Project CARS wordt ontwikkeld door Slightly Mad Studios, dezelfde ontwikkelaar die ook verantwoordelijk was voor Shift 2: Unleashed. Al geeft de ontwikkelaar wel nadrukkelijk aan dat de physics volledig herschreven zijn waardoor Project CARS velen malen realistischer zal zijn dan wat gamers in Shift 2: Unleashed voorgeschoteld kregen. Dit is dan ook direct waar de vergelijking met Need for Speed-achtige games op houdt, in Project CARS draait om het écht racen.

Een pc-ervaring op je console

De aanpak van Project CARS lijkt veel weg te hebben van die van games als Forza en Gran Turismo, maar schijn bedriegt. Project CARS belooft ons meer realisme en meer opties. Dit zorgt er voor dat bepaalde geavanceerde instellingen die voorheen enkel op de pc te vinden waren hun intrede maken op de console. De ontwikkelaar zelf verwijst hiermee naar hardcore-simulatie games als iRacing en rFactor. Het is natuurlijk afwachten in hoeverre Project CARS zich straks kan meten met dergelijke simulatoren, maar het doel van de ontwikkelaar is in ieder geval duidelijk.

De drang naar realisme houdt echter niet op bij enkel de physics. Grafisch is het wellicht de mooiste racing-game tot op heden. De belichting, de regen en de weerspiegeling op het asfalt zijn adembenemend. Natuurlijk zal de pc-versie de hoogste ogen gooien. Niet alleen bevat die versie de meeste instellingen, de game biedt tevens ondersteuning voor resoluties tot maar liefst 12K. Daarnaast zal de console-versie slecht 60.000 polygonen tellen, tegenover 300.000 op de pc. Console-bezitters hoeven echter niet getreurd te zijn, de ontwikkelaar belooft hen 1080p met een framerate van 60 beeldjes per seconde.

Content

Tot zover klinkt alles dus erg positief. Maar hoe zit het eigenlijk met de content? Ook daar hoeven gamers zich geen zorgen over te maken. Project CARS bezit één van de grootste Tracklists die er in recente racegames te vinden is. Tel daar een flinke lijst met allerlei verschillende soorten racewagens bij op en het is duidelijk dat het in Project CARS wel snor zit met de hoeveelheid content die we kunnen verwachten. Van karts tot klassieke tourwagens, het zal allemaal in de game zitten.

Voorlopige conclusie

Op basis van wat we tot nu toe gezien hebben lijkt Project CARS de ultieme race-game te worden. Het belooft meer realisme dan games als Gran Turismo en Forza, en bevat daarbij een mooie hoeveelheid aan echt bestaande circuits en auto’s uit verschillende race-klassen. Grafisch is de game zonder meer indrukwekkend en zelfs op de consoles wordt 60 frames per seconde beloofd. Hoewel het de vraag is of het voor échte simulator-liefhebbers daadwerkelijk evenveel diepgang biedt zoals in games als Assetto Corsa en iRacing, wordt Project CARS een zonder twijfel een must-have voor iedere racefanaat.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Project CARS te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Leukste's avatar

  Zeker een game die ik in de gaten zal houden. Het belooft wat te worden.

 2.   
  Gozer_033's avatar

  kan niet wachten!

 3.   
  stinkiwinkie's avatar

  Ik hoop dat het niet altijd rijden is op een circuit. Streetraces zijn plezanter en dynamischer. Het oogt wel mooi. Ik wacht de revieuws af en zie wel.

 4.   
  Zeeha's avatar

  een game om te blijven checken!

 5.   
  GBA43's avatar

  Ik hoop in iedergeval dat de nadruk ligt op simulatie.. Heb afgelopen jaar genoeg arcade games gezien

 6.   
  Bram_M99's avatar

  Ben benieuwd hoe de game speelt. Zelf (nog) niet voor Driveclub gegaan, wacht nog even. Deze game trekt wel mijn aandacht