Predestination Blu-ray

De tweeling Michael en Peter Spierig, die eerder al de films Undead en Daybreakers regisseerden komen nu met een mysterieuze sciencefiction thriller genaamd Predestination. Net als in Daybreakers is de hoofdrol voor acteur Ethan Hawke.

Over de film
Regisseurs: Michael en Peter Spierig | Cast: Ethan Hawke (The Bartender), Sarah Snook (The Unmarried Mother) en Noah Taylor (Mr. Robertson) | Speelduur: 97 minuten

Predestination is gebaseerd op het korte verhaal All You Zombies van Robert A. Heinlein. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten gaat dit verhaal niet over zombies, maar ook tijdreizen. Er is al eerder een werk van deze schrijver verfilmd, genaamd Starship Troopers, waar regisseur Paul Verhoeven in 1997 een film van heeft gemaakt.

Het verhaal gaat over een agent, gespeeld door Ethan Hawke, die door de tijd kan reizen om zo allerlei criminele zaken te voorkomen. Hij volgt een terrorist, die tot zijn grote frustratie steeds aan hem weet te ontsnappen. Hij vermomd zich tijdens zijn laatste missie als barman en bevindt zich op dat moment in New York in de jaren ’70, waar het grootste deel van de film zich ook afspeelt. Op een avond komt er iemand zijn bar binnen, die in ruil voor een fles drank zijn bijzondere en bizarre levensverhaal beloofd te vertellen. Gedurende de avond komen de twee erachter dat ze meer gemeen hebben dan dat ze dachten en begint het complexe avontuur pas echt. Het verhaal neemt vanaf dat moment een hele andere wending en gaat zich vervolgens afspelen in het heden, verleden en de toekomst.

Het acteerwerk in deze film en zeer goed en overtuigend. Ethan Hawke staat erom bekend dat hij nooit de meest makkelijke rollen op zich neemt en dat is in deze film niet anders. Hij is echter perfect gecast. Sarah Snook zagen we eerder dit jaar nog in de horrorfilm Jessabelle, waar het matige verhaal helaas haar acteerwerk wat overschaduwde. In Predestination heeft ze een bijzondere rol, waar ik helaas weinig over los kan laten, aangezien ik dan teveel zou verklappen. De derde persoon die we veel zien in de film is Noah Taylor, die we kennen van films als Charlie and the Chocolate Factory, Submarine en Almost Famous.

De film is in Nederland niet in de bioscoop verschenen, wat gezien het bijzondere verhaal en prachtige sets en kostuums toch best jammer is. Ik vond deze film, ondanks wat onlogische dingen, verrassend goed en zeker de moeite waard.

Over de Blu-ray
Beeld: High Definition Widescreen Presentation (2.40:1) | Geluid: Engels, Frans en Spaans 5.1 DTS-HD Master Audio | Ondertitels: Frans, Engels en Nederlands | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 8712609650143 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 10 december 2014

Er staan flink wat extra’s op deze Blu-ray. Er staat een featurette genaamd ‘A Journey Through Time’ (4.33 min) op, waar de cast en crew wat vertellen over de film. Ook krijgen we een aantal bloopers te zien in het onderdeel ‘Gag Reel’ (1.37 min). Deze zijn echter heel flauw en niet echt de moeite waard. In de documentaire ‘All you zombies: Bringing Predestination to life’ (76.30 min) krijgen we een uitgebreide blik achter de schermen en worden er flink wat delen uit de film beter uitgelegd. Het is dan ook aan te raden eerst de film te bekijken, aangezien de documentaire flink wat spoilers bevat.

Ik geef deze Blu-ray vanwege de uitstekend kwaliteit, het interessante en mysterieuze verhaal en de uitgebreide extra’s een welverdiende 4 sterren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren