Annie (OV) (2014)

In 1982 kroop Aileen Quinn in de huid van de roodharige ondeugd Annie. Nu, zo’n 30 jaar later is het de beurt aan Quvenzhané Wallis, een donker gekleurd meisje van pas 11 jaar oud met een afro-kapsel, dat na haar verschijning in 12 Years a Slave vorig jaar nu haar tweede grote rol heeft bemachtigd in één van de bekendste kindermusicals uit de geschiedenis. Kan deze remake tippen aan het origineel?

Geschiedenis
Degene die bekend zijn met de film uit 1982 zullen zich afvragen wat er met het roodharige weesje gebeurd is, dat destijds de gemoederen bezig hield. Gelukkig brengt de film zelf enige uitleg met zich mee en zien we direct aan het begin van de film de roodharige Annie, hier gespeeld door Taylor Richardson, een spreekbeurt houden voor haar klas op de laatste schooldag voor de zomervakantie. Na haar enigszins saaie presentatie is het de beurt aan Annie Bennett, die vanaf dat moment lijdend voorwerp zal zijn in de rest van de film.

Musical
Ook deze nieuwe uitvoering van Annie is en blijft een musical. Aan muziek dan ook geen gebrek in de 118 minuten durende remake en niemand wordt overgeslagen als het gaat om het zingen van één van de welbekende liedjes zoals Tomorrow en It’s The Hard-Knock Life. Zelfs zakenman Jamie Foxx is te porren om een vocaal meesterwerk ten gehoren te brengen, maar de meeste liedjes worden uiteraard gezongen door Annie en haar vriendinnen Tessie, Mia, Isabella en Pepper.

De openingssoundtrack wordt ondersteund door diverse omgevingsgeluiden vanuit de drukke stad New York en zorgt ervoor dat iedereen meteen mee zit te swingen in zijn of haar bioscoopstoel. Maar zoals sommige van jullie kennen uit het origineel wordt er ook later in de film goed gebruik gemaakt van de niet altijd voor de hand liggende instrumenten. Dit is misschien wel een subtiele hint naar de moraal van het hele verhaal: “Soms ligt dat naar waar je op zoek bent recht voor je neus”.

Wees of pleegkind
Als het aan Annie ligt is ze alles behalve een wees, ondank dat ze bij de gemene Mrs. Hannigan (Cameron Diaz) woont. Diaz is een vrouw met vele gezichten maar zo bitchy als in Annie hebben we haar nog niet vaak gezien. Hoewel ze in het begin een schurfthekel lijkt te hebben aan Annie en haar vriendinnen blijkt haar hart groter dan verwacht wanneer Annie in gevaar is. Terwijl Annie wanhopig op zoek is naar haar biologische ouders maakt de lijfwacht van Will Stacks (Jamie Foxx), Guy (Bobby Cannavale), hier gretig gebruik van door twee acteur in te huren en Annie te laten geloven dat dit haar ouders zijn om zo meer inwoners van New York te overtuigen om op Stacks te stemmen als hun nieuwe burgemeester.

Sterrencast
De meeste namen kwamen al even voorbij hierboven, maar niet alleen Cameron Diaz, Jamie Foxx en uiteraard Quvenzhané Wallis spelen een rol in deze prachtige familiefilm. Ook Rose Byrne (Insidious), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Thor: The Dark World) en David Zayas (Dexter) hebben een kleine rol gekregen. Verder zijn er nog opvallende cameo’s voor Mila Kunis, Ashton Kutcher en Michael J. Fox.

Conclusie
Zoals bij veel van dit soort remakes kan het niet tippen aan het origineel, maar dankzij de spetterende cast komt deze versie van de welbekende kindermusical dicht in de buurt. De sterke muziek zorgt ervoor dat je wordt meegezogen in het emotionele levensverhaal van Annie en creëert de kans om een traantje te laten. We hebben ons zeer vermaakt met de film en de avonturen van Quvenzhané Wallis en hopen in de toekomst nog veel van haar te horen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Herkenbare liedjes
  • Iedereen zingt mee
  • Terugkoppeling naar oude film
  • Sterrencast
  • Onverwachte cameo's

Wat is NOT

  • Kan niet tippen aan origineel

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren