Rise of the Tomb Raider Fast Forward 2015

Weinig mensen waren blijer met de nieuwe Tomb Raider dan ik. Ik hou ervan als series opnieuw worden opgestart met een hedendaagse vibe. Zoals ik erg blij was met The Dark Night-trilogie en Casino Royale voor James Bond, was ik in extase toen ik aan de slag mocht met de nieuwe Lara Croft. De vorige Tomb Raider was wat mij betreft ook een meer dan geslaagde game. Een jonge Lara, dochter van een rijke familie en op expeditie. Ze strandt op het eiland Yamatai, waar zij met haar bemanning wordt opgejaagd door een rare sekte. De gameplay, die actie combineert met overleven en dikke RPG-elementen, wist mij van begin tot eind te boeien. Echter, de “Tomb” in de titel kwam nog niet echt tot zijn recht, aangezien het leegroven van tombes geen prioriteit had in Lara’s eerste avontuur. Dat gaan we ongetwijfeld wel beleven in Rise of the Tomb Raider.

PS4 vs. Xbox One – Lara vs. Drake

Er hangt een kleine soap rond de release van Rise of the Tomb Raider. Op de E3 2014 werd namelijk aangekondigd dat de game exclusief zou verschijnen voor de Xbox One en de Xbox 360. Echter, dit is later weer ontkent, want de game zal uiteindelijk ook verschijnen op de PlayStation 4. Wanneer dit zal zijn is nog onbekend, maar aangezien Microsoft zelf de uitgever van de game is, zal dit niet heel snel na de Xbox One-release zijn. Deze zal verschijnen rond november 2015. PS4-bezitters moeten helaas geduldig zijn, al hebben zij natuurlijk hun eigen Tom Raider in de vorm van Nathan Drake.

We hebben nog maar één trailer mogen aanschouwen van Rise of the Tomb Raider en uitgever Microsoft en ontwikkelaar Crystal Dynamics houden hun lippen stijf op elkaar. Voor ons is het dus speculeren over de nieuwe titel, al kunnen we wel wat leuke feitjes uit de trailer halen. Allereerst blijkt Lara een psychiater te hebben, die overigens is ingesproken door wijlen Philip Seymour Hoffman (R.I.P.) Niet heel gek, gezien de vreselijke gebeurtenissen uit de laatste Tomb Raider. Of ze veel zal luisteren naar haar dokter is te betwijfelen, aangezien we haar later in de trailer volledig in actie zien.

Wij willen een villa!

Waarschijnlijk zullen we Lara als echte Tomb Raider gaan zien in het nieuwe deel. Op jacht naar schatten. Onze stille hoop is ook dat haar villa zal terugkeren in Rise of the Tomb Raider, zoals dat ook het geval was in de allereerste game uit 1996. Het zou een mooie knipoog zijn om daar je uitrusting te kunnen kiezen, tezamen met je trouwe butler. Haar compound boog zal een terugkeer krijgen, alsmede haar vertrouwde pikhouweel. Net als in de vorige game zal daarnaast weer een dik arsenaal aan wapens beschikbaar zijn.

In de allereerste Tomb Raider uit 1996 waren vooral de dieren je tegenstanders en was het klimmen en klauteren de belangrijkste gameplay. Qua tegenstanders zullen we zowel dieren (een beer werd gespot in de trailer) als mensen mogen afmaken. Sterker nog, in de trailer gaf Lara een puike headshot bij een nietsvermoedende gast. Echter, het klimmen en klauteren mag wat ons betreft de grootste rol krijgen. Dat is immers het grote verschil tussen Uncharted en Tomb Raider en dat was tevens het tofste uit de eerste delen uit de jaren 90. Hoe kom je van de grond naar die diamant daarboven?

Voorlopige conclusie

Wij kunnen niet veel meer doen dan heel veel hopen voor Rise of the Tomb Raider. We hopen op de gameplay uit het vorige deel, met veel meer klimmen en klauteren en een zeer diep achtergrondverhaal. Van ons mag de villa uit het eerste deel ook een spetterende terugkeer krijgen en ook willen we heel graag meer dan één locatie om te roven. Persoonlijk denk ik dat al het bovenstaande zeker zal gebeuren, want Tomb Raider was een immens succes. We willen meer en Crystal Dynamics zal dit ongetwijfeld gaan leveren…


Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Rise of the Tomb Raider te weten te komen. Bekijk bijvoorbeeld de screenshots, check de video’s of lees al het nieuws van de game.

 1.   
  stinkiwinkie's avatar

  OH DAMN IT !!! Wanneer gaat dat op pc komen. MEGAVEEELL goesting in, na the witcher 3: wild hunt.

 2.   
  gamepower's avatar

  ik kijk ook uit naar meer tomb raider het laatste deel heb ik zelf 2x gekocht 1 x op 360 en daarna voor de xbox one!
  dat de game timed excl is, is volgens mijn een groot voordeel voor MS zolang ze er meerwaarde kunnen uithalen (centen) zie ik hem nog niet snel op sony’s console komen!

  TR geeft echt wel een hele grote aanhang en nu het laatste deel zo goed was geeft, MS hier goed op ingezet!

  Lara vs Drake is een moeilijke keuze, maar het feit dat het een moeilijke keuze is zegt al genoeg vind ik, want de uncharted reeks is super vet
  .
  gelukkig hoef ik geen keuze te maken… ik koop ze alle 2 😉

 3.   
  zombieschaap's avatar

  Ik wil geen Drake vs Lara, ik wil ze allebei 🙂

 4.   
  Bram_M99's avatar

  Jammer dat deze (gelukkig tijdelijk) alleen op XBox komt, even wachten dan maar, en dan ga ook ik hem halen. Het eerste deel eigenlijk uit verveling gespeeld maar wat een top spel naar mijn mening.

 5.   
  supperbam's avatar

  zit er coöp in?