Vijf nutteloze toevoegingen die GTA Online perfect zouden maken

Als het aan mij ligt, is GTA Online een waar meesterwerkje. De multiplayer-wereld van Rockstar die gebundeld is met Grand Theft Auto 5 is een meer dan geslaagd project gebleken in de afgelopen maanden. Ook ik heb me er tientallen uren in vermaakt. Weliswaar moeten de beloofde Heists nog steeds toegevoegd worden op het moment van schrijven, maar ook zonder de gezamenlijke bankovervallen is GTA Online een heel sterk product. De game weet een goed gevoel voor valuta te creëren en de wereld blijft continu levendig en interessant, iets wat veel multiplayergames op den duur ontbreekt. Perfect is GTA Online echter niet.

Want ondanks de enorme aantrekkingskracht van Los Santos, wil ook GTA Online nog wel eens in herhaling vallen. Auto’s kopen en pimpen blijft bijvoorbeeld interessant, maar op huizen ben je snel uitgekeken. Jammer, aangezien zulke handelingen toch grote en belangrijke investeringen zijn voor je online personage. Zo zijn er nog tal van andere insignificante aanpassingen die ik zou willen maken in de wereld van GTA Online. Bij dezen presenteer ik dan ook ‘Vijf nutteloze toevoegingen die GTA Online perfect zouden maken’!

1. Huisdieren

Franklin heeft Chop, een levendig stuk gameplay dat daadwerkelijk invloed heeft op je omgeving in de singleplayer. Fantastisch werk van Rockstar natuurlijk, maar waarom hebben wij geen huisdieren in GTA Online? Want, geef toe: welke crimineel wil nou niet zijn eigen bulldog om andere gangsters mee te imponeren in zijn wijk?

Spelers zouden een hond of kat kunnen adopteren, die niet alleen je huisje een beetje kunnen opleven, maar ook een eigen stukje gameplay krijgen. Honden kun je bijvoorbeeld meenemen door de stad om mee te pronken, katten kunnen gezien worden rondom het huis van hun criminele baasje. Net als alles in GTA Online is de keuze van je huisdier een stijlstatement, alleen raak je aan deze misschien wat sneller gehecht.

2. Relaties

Hoe vet zou het zijn om als een echte Bonnie en Clyde chaos te veroorzaken in Los Santos? Of om de verhaallijn van True Romance dunnetjes over te doen met je vrienden in GTA Online? Relaties zouden een leuke extra spelfactor kunnen zijn in GTA Online.

Naast trouwen of samenwonen zou er ook de mogelijkheid zijn om werkrelaties aan te gaan en te werken onder het beleid van een grotere crimineel. Misschien om hogerop te komen op de louche ladder van GTA Online, of juist om hem later goed te grazen te kunnen nemen. Samenwerkingen houden in dat je geacht wordt elkaar niet neer te poffen, winsten te delen en bonussen te krijgen om samen te spelen en rond te cruisen. Geheel volgens de regels van Grand Theft Auto eindigt een scheiding of een contractbreuk natuurlijk in een chaotisch bloedbad.

3. Huizen inrichten á la De Sims

Wat ik persoonlijk enorm mooi vind aan GTA Online zijn juist de subtiele non-combat elementen van de multiplayer. Dat je even kunt uitrusten in je huis met je maten, lui op de bank voor de tv, terwijl je met je telefoon foto’s maakt van een louche stripper die een vriend heeft opgebeld. Jammer is alleen dat er zo’n ontzettend klein aanbod in huizen is, die bovendien allemaal te veel op elkaar lijken. GTA Online draait deels ook om jezelf als unieke gangster, maar dat kan niet als elke crimineel in precies dezelfde woning leeft.

Daarom zou het juist ontzettend bruut zijn als je ook je huis deels naar eigen smaak kan inrichten. Bankje daar, keuken zo, flatscreen in de woonkamer: een beetje Sims mengen in de formule van Grand Theft Auto. Spelers moeten de mogelijkheid krijgen om hun huis en garage in te richten met activiteiten en kunst naar smaak, zodat ze met een trots gevoel hun eigen koninkrijk kunnen betreden. Een motorfanaat bouwt een rokerige biker-hideout op de prairie, terwijl de zakelijke gangster een net paleis creëert in een stedelijk penthouse.

4. Nieuwe of eigen radiostations

Begrijp me niet verkeerd: de soundtrack van Grand Theft Auto 5 is een meesterwerk. Je plukt zo de meest iconische nummers uit de ether, en stuk voor stuk passen ze echt bij de wereld van Los Santos. Van de legendarische rock op Los Santos Rock Radio tot de trippy beats van FlyLo FM: ik kan er urenlang naar luisteren. Maar op den duur val je toch weer over dezelfde tracks en dezelfde gesprekken, wat na een tijdje zeker gaat vervelen. Met de new-gen versie van Grand Theft Auto 5 zijn er weer een rits nieuwe nummers toegevoegd, maar ik wil meer.

Naast de bestaande radiostations uitbreiden of nieuwe toevoegen, moet het ook mogelijk worden om je eigen radiostations te implementeren in de game. Zo zou Grand Theft Auto 5 een ingeplugd USB’tje af kunnen spelen of zouden spelers afspeellijsten van services als Spotify kunnen inladen. De muziek kan op een eigen radiokanaal verschijnen, of toegankelijk zijn vanaf je iFruit-telefoon in de game, afgewisseld met in-game (of echte) reclame. Op die manier gaat de soundtrack niet al te snel vervelen én kun je van je eigen favoriete tracks genieten binnen de GTA-vibe.

5. Casino’s, gokken en andere louche investeringen

Als ervaren crimineel in GTA Online heb ik op de meest gevaarlijke manieren tonnen geld verdiend. Valuta die ik eigenlijk het meest uitgeef aan ‘witte’ praktijken. Mooie kleren, legale auto’s en een rugzak vol snacks. Niet heel erg gangster van me, eigenlijk. Daarom wil ik ook dat GTA Online spelers méér doen met hun geld. Naast het standaard gokken op Jobs moeten spelers hun geld kunnen vergooien aan een gezellig potje poker of blackjack, of desnoods andere louche praktijken.

Hoe gaaf zou het bijvoorbeeld zijn als je, buiten Jobs om, geld in kunt zetten op drugruns en criminele activiteiten in de open wereld? Verschaf kleine criminelen geld om overvalletjes te organiseren of bestel met je verdiende geld een lading cocaïne om in te slaan, wat aan de hand van het geluk allemaal goed of fout afloopt. Middels investeringen kunnen spelers in GTA Online zo nog rijkere criminelen worden of hun eigen drugsimperium opbouwen om af en toe winsten van af te romen.

Wat jij? Zijn dit de nutteloze toevoegingen die GTA Online ook voor jou perfect zouden maken, of had je andere ideeën over de toekomst van de criminele open wereld? Laat het weten in de reacties hieronder.

Nog geen Crew in GTA Online? Voeg je dan bij onze eigen GNHQ Crew, waarmee we ook livestreamen!

 1.   
  Moodey's avatar

  Ik dacht precies t zelfde. Misachien hydraulics nog maar verder zou t dan top zijn :p

 2.   
  assassinkarsten's avatar

  serieus kan niet beter! dat zou echt zo fk vet zijn als je zo die dingen kon doen, vooral dat laatste !

 3.   
  Iceviper_9's avatar

  ik denk dat als het inrichten van huizen rond de tafel komt ze problemen gaan krijgen met patentenbvan EA , verder zou ik dit super vinden !

 4.   
  max5060's avatar

  Heb er inmiddels meer dan 200 uur inzitten en dat is grotendeels van missies grinden. Het spel keert zeker weten veel te weinig uit voor de jobs, of de voertuigen zijn te duur, is hoe je het bekijkt. Dat doen ze natuurlijk voor de verkoop van de shark cards, maar voor normale spelers is het nogal frustrerend om een hele speelsessie 1 of 2 verschillende missies constant te moeten herhalen voor ook maar een beetje geld.

 5.   
  max5060's avatar

  Even gekeken en het is 345 uur, afgerond. Oeps…

 6.   
  Free Roamer's avatar

  Moest dit in GTA Online zitten dan liep ik direct naar de winkel om m te halen voor X1. Maar dat doe ik niet. Er zat zoveel potentieel in GTA Online maar ik vind het net stom op dit moment. Online zou moeten dom doen met je vrienden zijn maar nu is het glitchen voor geld en met dat geld koop je wapens om niet glitchers af te knallen en dit blijven herhalen.

 7.   
  TheSpect4tor's avatar

  Ik zou dit lijstje meteen naar Rockstar opsturen.

 8.   
  D_Dog's avatar

  JA JA JA JA JA OH MIJN GOD JA!!!!!! 😀 😀

  edit: Wil hier ook zelf Hydraulics en dieren in GTA Online aan toevoegen. Was toch verbaast dat die 2 (nog?) niet in de game zitten. 🙁

 9.   
  Humswa's avatar

  Helemaal mee eens! Kleine toevoegingen die de game weer een stuk aantrekkelijker zou maken om het langer door te blijven spelen.

 10.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Wat jullie vergeten zijn is dat die huisdieren ook meteen kunnen zorgen voor meer missies (of jobs?) bijvoorbeeld een honden race houden of een show geven. Misschien opties om je trouwe viervoeter te customizen? Of gewoon leuk andermans huisdier afknallen puur omdat het gewoon kan.

 11.   
  INeedAJuanDance's avatar

  ik vind het waardeloos dat rockstar bijna anderhalf jaar na release de vanaf release beloofde online heist nog niet heeft toegevoegd. Het is nu bijna onmogelijk om echt een mooie auto te kopen. De enige reden dat ik een huis heb kunnen betalen is omdat rockstar die 500.000 dollar had gestort door de server problemen (daar wel thumbs up voor).

  Die heist had der echt al lang in moeten zitten. Die kleine expansions zoals nieuwe auto’s vliegtuigen en helikopters zijn leuk maar niet echt het belangrijkste.

 12.   
  Overload14's avatar

  Wat mij wel leuk lijkt is het gokken. Simpele dingen als wedden op paardenraces fzo ( met in game geld uitaraard ) Of dat je samen met andere spelers een potje gaat pokeren

 13.   
  YRD's avatar

  Vooral dat je iets kan doen met je geld zou al handig zijn

 14.   
  triggermike's avatar

  Kak man! ik had de titel niet goed gelezen en dacht dat dit dingen waren die zouden komen. mijn dag wat verpest…

 15.   
  Bram_M99's avatar

  Leuke toevoegingen, ook lijkt het mij gaaf om samen met vrienden dingen te doen zoals onderwater duiken (met pakken en al dus niet dat je na 0,5 minuut al naar boven moet…)

 16.   
  Invictus's avatar

  Misschien zoiets als Saints Row 4? Dat je elk nummer van een radio station weer kan selecteren voor je MP3.

 17.   
  AllardK's avatar

  5 en 3 Lijkt me vet awesome ouwe dat is ziek als je kan gokken dan kan je gewoon geld verdienen waarneer je wil. Met 3 kan je je eigen huis inrichten dus je doet de keuken voor de deur, De tv op de wc 😆