Jessabelle

Jessabelle wordt aangeprezen door het werk van voornamelijk producer Jason Blum te benoemen. Deze man heeft namelijk meegewerkt aan populaire films als Paranormal Activity, Sinister, The Purge en Insidious. Het scenario is geschreven door Robert Ben Garant, die op zijn scenario-cv nog geen horrorfilms had staan. Hij is namelijk vooral bekend van zijn scenario’s voor films als Night at the Museum en Herbie Fully Loaded. Hij speelde zelf een rol in Reno 911!. Regisseur Kevin Greutert mag dan veel werk hebben verricht aan verschillende thrillers en horrorfilms, maar hij regisseerde alleen de latere Saw films Saw VI en Saw 3D, films die volgens een aantal critici vooral zijn gemaakt om extra geld te verdienen door gebruik te maken van de populariteit van de eerste drie delen en dat lijkt bij Jessabelle toch ook wel een beetje het geval te zijn.

Het verhaal gaat over de jonge vrouw Jessabelle, die tijdens een verschrikkelijk auto ongeluk haar vriend verliest, een miskraam krijgt en door twee gebroken benen tijdelijk in een rolstoel terecht komt. Omdat ze nu niet voor zichzelf kan zorgen is ze genoodzaakt haar vader (David Andrews) te bellen, waar ze al lange tijd geen contact meer mee heeft, om te vragen of ze bij hem kan logeren. Aangezien ze bij haar verloofde zou intrekken op de dag dat ze verongelukte heeft ze geen eigen huis en kan er niet zomaar iemand anders voor haar gaan zorgen. Haar vader woont alleen, aangezien haar moeder (Joelle Carter) gestorven is aan kanker net nadat ze was bevallen. Eenmaal bij haar ouderlijk huis in Louisiana aangekomen wordt meteen duidelijk dat vader en dochter elkaar inderdaad al heel lang niet meer hebben gezien en de hereniging verloopt dan ook heel ongemakkelijk. Omdat Jessabelle de trap niet op kan is ze genoodzaakt om in de slaapkamer beneden te logeren, die in eerste instantie geblokkeerd is met een kast voor de deur. Het wordt uiteraard al snel duidelijk waarom haar vader heeft besloten niet meer in de kamer te komen. Jessabelle maakt al snel kennis met een niet al te vriendelijke entiteit in haar kamer en vind tevens een aantal mysterieuze videobanden met daarop haar overleden moeder die tarotkaarten aan het leggen is en praat over een verschrikkelijk dood die Jessabelle te wachten staat. Dit alles terwijl haar moeder duidelijk hoogzwanger is op de beelden. Langzamerhand komt de waarheid over het verleden en de aanwezigheid van de geest aan het licht.

De film begint goed en zet meteen een duistere, mysterieuze sfeer neer. Helaas schiet het verhaal al snel tekort en vervallen we al snel in de nodige horror clichés. Dat begint eigenlijk al bij het ouderlijk huis van Jessabelle dat zoals in veel horrorfilms afgelegen, donker, stoffig en vol met oude antieke meubels staat en een krakende vloer heeft. Zelfs de geest heeft een bekend uiterlijk, het ingevallen witte gezicht en de zwarte lange haren die ervoor hangen, wat vanaf het uitkomen van The Ring in 2002 al veelvuldig is gedaan.

De film bevat helaas maar weinig interessante wendingen en goede stukken en helaas geeft de trailer de leuke en spannende stukken voor het merendeel al weg. Het uiterlijk van de film is wel heel goed gedaan. Er is duidelijk aandacht besteed aan de belichting en de locaties van de opnames zijn goed gebruikt. Er zitten een aantal prachtige shots in.

Positief punt van de film is ook het acteerwerk van hoofdrolspeelster Sarah Snook (Jessabelle) en de oude bekende die ze in haar geboortedorp tegenkomt, genaamd Preston, een rol van Mark Webber. De beide acteurs hebben duidelijk een goede chemie. Snook (bekend van films als Sleeping Beauty en Not Suitable for Children) speelt haar rol overtuigend en is geloofwaardig als een meisje wat is opgegroeid in een klein dorp, inclusief het bijbehorende accent. Vanaf het moment dat Webber (bekend van films als Scott Pilgrim vs. the World en 13 Sins) opduikt in het verhaal hebben we officieel twee hoofdrolspelers die het mysterie op proberen te lossen.

De film is niet heel erg slecht, maar zeker niet goed. In het begin lijkt het de goede kant op te gaan en de film had zeker potentie om tot een goede horror uitgebouwd te worden. Helaas schiet het verhaal alle kanten op en wordt het sterke begin teniet gedaan. De film krijgt van mij dankzij het sterke begin, het acteerwerk van Sarah Snook, de mooie belichting en een aantal prachtige shots toch nog 3 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Mooie shots
  • Acteerwerk Sarah Snook

Wat is NOT

  • Geen sterk verhaal

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren