John Wick

Keanu Reeves heeft al een tijdje buiten de spotlight gestaan. Hij heeft weinig goede rollen aan de haak weten te slaan en is zich daar ook bewust van. Maar met John Wick is Keanu Reeves, volgens de Amerikaanse critici, helemaal terug. Is dit ook werkelijk het geval?

Reeves speelt de rol van John Wick, een gepensioneerde huurmoordenaar. John werkte vroeger voor allerlei maffiabazen. Als zijn vrouw een aantal jaar na zijn pensionering overlijdt is hij volledig gebroken. Het enige wat hem nog staande houdt is de hond die hij van haar gekregen heeft vlak voordat ze stierf. Als een domme jonge zoon van een maffiabaas zowel John’s hond vermoord als zijn 69’ Mustang steelt, is hij uit op wraak. Niets houdt John tegen om de zoon van een van zijn voorgaande werkgevers uit de weg te ruimen.

Dit alles is een goede opzet voor een vermakelijke wraakfilm, maar waar de hele film om draait is Keanu Reeves. Men blijft maar zeggen dat dit zijn comeback is en dat is het ook. Keanu Reeves weet een heerlijk personage neer te zetten. John Wick wordt gedreven door de wraak voor zijn hond, terwijl al zijn oud collega’s hem zeggen dat het maar een hond is. John trekt zich hier niks van aan en gaat vrolijk verder met het vermoorden van alle handlangers van de maffiabaas. Er zit een zin in de film die het personage van Reeves perfect samenvat: ’’John Wick is not the boogeyman, he is the guy you send to kill the boogeyman’’.

John Wick zorgt in de film voor vele spannende actiescènes. Een leuk feitje is dat Keanu Reeves een groot deel van zijn stunts zelf heeft uitgevoerd en dat is best indrukwekkend, zeker omdat in de meeste vechtscènes heel wat ingewikkelde choreografie voorkomt. De film heeft een vlot tempo, na ongeveer tien minuten achtergrondverhaal begint de eerste knokpartij al. Dit hoge tempo is altijd fijn bij actiefilms, want je zit meestal niet te wachten op een eeuwigdurend verhaal bij dit soort films. Mensen willen direct actie zien bij John Wick en dat krijg je dan ook.

Natuurlijk vertoont John Wick ook mankementen. Het acteerwerk is hier en daar erg houterig. En juist met grote acteurs als Keanu Reeves, Willem Dafoe en Ian McShane zou je denken dat het acteerwerk van wat hogere kwaliteit zou zijn. Helaas is dit niet het geval. Sommige serieus bedoelde dialogen zijn zelfs lachwekkend. Het einde voelt ook een beetje afgeraffeld aan, maar dit is niet zo erg want zulke films moeten niet te lang duren.

In het begin van de film wordt opgebouwd naar een groep huurmoordenaars die allen achter John Wick worden aangestuurd. Helaas is dit valse hoop, want uiteindelijk blijkt er maar één huurmoordenaar John te willen uitschakelen. Toch neemt dit niet het bad ass karakter van John weg, want als zij niet naar hem toe komen komt hij wel achter hun aan.

John Wick is een vermakelijke B-film, maar helaas blijft het daar ook bij. Het is niet dat de film slecht is, er zat alleen meer potentie in, zowel bij de cast als de vordering van het verhaal. Toch is dit zeker geen film die gaat vervelen, want sommige actiescènes ben je na enkele dagen nog niet vergeten. Laten we hopen dat Keanu Reeves binnenkort weer zo’n rol als dit weet te krijgen.

Vanwege de keiharde actie en Keanu Reeves krijgt de film 3,5 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Keanu Reeves
  • Keiharde actie
  • Leuke cameo's

Wat is NOT

  • Houterig acteerwerk

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren