The Crew

Vorig weekend mochten meerdere gelukkige spelers al aan de slag met de gesloten bèta van The Crew en ook ik mocht aan de slag met deze racegame. De nieuwste racegame van Ubisoft kon ik uitgebreid testen en ik heb mij dan ook erg vermaakt. Ready? Set. Go!

Normaal gesproken ben ik niet een enorme fan van racegames en zodra ik niet samen met een groepje vrienden kan racen, raak ik al snel uitgekeken op een racegame. Iets van The Crew sprak me aan om de game tóch te proberen en een bèta is altijd fijn om een game uit te proberen.

Aanpasbaar

The Crew lijkt nou niet meteen op bijvoorbeeld Need for Speed, maar bepaalde aspecten zal je toch kunnen herkennen. Zo kun je jouw bolide volledig aanpassen naar jouw wensen. Je auto visueel en motorisch upgraden behoort tot de standaardaanpassingen in de game. Wil je een auto in een leuk kleurtje of heb je behoefte aan een dikke uitlaat onder je auto? Het kan allemaal! Alles kan met elkaar gecombineerd worden en je zal met trots naar je racemonster kijken.

Racen met je auto gaat overigens erg soepel en voelt goed aan. Driften door de bochten en de wegligging van de auto is erg goed. Ik denk overigens ook dat dit een kwestie van wennen of gevoel is, want Peter was in de preview van de Xbox One-versie van de game niet erg te spreken over de besturing. Uiteraard kwam het bij mij ook voor dat mijn auto even niet helemaal goed reageerde, maar dat zie ik graag door de vingers. Wil je net dat beetje extra gas in je motor pompen, dan kun je natuurlijk altijd je nitro even gebruiken.

Grafisch

Veel racegames focussen zich vooral op de grafische pracht, maar The Crew lijkt hierin niet echt mee op te gaan met andere racegames. De game is niet lelijk te noemen, dat zeker niet! Soms zat ik met open mond te genieten van het adembenemende uitzicht dat ik voorgeschoteld kreeg. Scheuren tussen de torenhoge bomen en de dichte bossen maakt het een prachtig decor om doorheen te rijden. Voor een game als deze, die zich afspeelt in een enorme wereld, doet de game niet onder aan andere grafische hoogstandjes.

Wat een wereld

Ik was erg onder de indruk van de grootte van de wereld waarin je rijdt. Niet overdreven, maar de wereld is écht enorm! Het voelt zo goed om door deze wereld te rijden en te genieten van de vrijheid die je hebt. Je start aan het begin van de game in Detroit en eindigt je rit in Hollywood en dat alles voor mij in ruim een halfuur. Geef toe, dat is voor een game echt een hele lange rit. Kleine wedstrijdjes zal je tijdens het rijden door de game ook tegenkomen. Zo kun je uitdagingen aangaan door tussen bepaalde, gemarkeerde stukken te rijden, hoger te ‘springen’ dan je tegenstander en zelfs een uitdaging aangaan om zo snel mogelijk te rijden en dit zo lang mogelijk vol te houden. Erg vermakelijke content tussendoor!

Voorlopige conclusie

Natuurlijk is The Crew nog niet af en heeft Ubisoft nog heel even de tijd om aan deze grote titel te werken. Het bijschaven van de besturing is nodig voor sommige spelers, maar niet per se noodzakelijk. Het oppoetsen van de graphics is ook niet geheel onverstandig. Maar of dit allemaal nog gaat gebeuren…? Al met al was de bèta een goed voorproefje op de uiteindelijke game, die op 2 december zal verschijnen.

 1.   
  mattioza's avatar

  Ik heb de beta ook gespeeld, het was leuk maar werd er zeker niet van weggeblazen.

  Als je bent voor racen, MMO, racen in gta online, klassieke ubisoft checkpoints en een cliché verhaal is The Crew zeker een aanrader.

  Ik vond het een prettig proevertje maar het hoofdgerecht van 50-60 euro ga ik niet kopen 😛

 2.   
  Leukste's avatar

  Ik heb genoten van de beta’s. Die van de console toch wat meer dan van de PC. De racegame doet weer eens wat anders dan de NFS reeks. In de beta’s nog wel wat bugs tegen gekomen. Maar daar zijn het dan ook beta’s voor. Ik kijk er naar uit om met mijn custom ride lekker te gaan cruisen. En ik hoop dit plezier te delen in een Crew.

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Heb zeker genoten van de beta van the crew met die grote wereld ben je al uren zoet om rond te rijden en dan nog je auto uitbouwen tussen door.
  Ga deze game straks met veel plezier spelen.

 4.   
  FireBallz's avatar

  ik gok dat deze ook problemen zal hebben… het gaat niet de goede kant op met de games van Ubisoft. AcUnity had grote problemen terwijl Ubisoft de game zelf zo hypete.

 5.   
  FireBallz's avatar

  het shirt wat ik gewonnen heb zit trouwens niet vol met bugs en glitches! Nogmaals bedankt!