Blizzcon 2014

Eén van de hoogtepunten van het jaar voor iedere Blizzard-fan is ongetwijfeld Blizzcon. Het evenement celebreert alles wat ook maar iets met Blizzard-games te maken heeft. Afgelopen vrijdag en zaterdag vond de 2014-editie van deze spectaculaire beurs plaats. Er waren onder andere Cosplay, aankondigingen van nieuwe uitbreidingen en spellen, een Metallica concert als afsluiter en uiteraard verschillende E-Sports competities te beleven. Voor degenen die een trip naar de VS niet kunnen betalen, heeft Blizzard een goedkoper alternatief: De ‘Virtual Ticket’. Achter je PC kan je de gehele conventie gemakkelijk volgen en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Blizzard. Na afloop stonden er niet minder dan 66 video’s over het evenement op de site. Een gigantische vloed aan info, maar we proberen de belangrijkste punten voor jullie samen te vatten.

Hearthstone Expansion Goblins vs Gnomes

Inmiddels spelen meer dan 20 miljoen mensen het virtuele kaartspel Hearthstone. Het spel zit gewoon ontzettend goed in elkaar en het biedt voor zowel competitieve spelers als spelers die af en toe een potje willen kaarten genoeg uitdaging. Het van de zomer verschenen Curse of Naxxramas ziet Blizzard als solo-avontuur, maar nu komen ze met een echte uitbreiding. Goblins vs Gnomes zal ruim 120 nieuwe kaarten bevatten en deze zullen via boosters te verkrijgen zijn, die je met ingame goud of echt geld kan kopen. Er komen nieuwe kaarttypes; Mechs en Spare Parts. Mechs zijn vergelijkbaar met huidige ‘creature types’, zoals “Beasts” of “Demons”. Spare Parts zijn kleinere verbeteringen voor weinig mana. Blizzard heeft aangegeven juist kaarten te hebben toegevoegd, die de huidige meta game op zijn kop zetten en tegen de bestaande top decks nuttig zijn. Reken dus op compleet nieuwe decks en strategieën.

Warcraft Movie

Eén panel ging geheel over de Warcraft film. Acteurs werden voorgesteld en er werd gesproken over hoe de film wordt gemaakt. Hij komt pas in 2016, maar er blijkt al een ruwe versie te zijn, waar niet alleen de makers, maar ook Blizzard-medewerkers heel enthousiast over zijn. Het lijkt erop alsof ons een film te wachten staat, die oude en nieuwe Warcraft fans niet zal teleurstellen. De rijke Warcraft-geschiedenis zal met veel liefde en oog voor detail verwerkt worden. Op het podium waren prachtige rustingen en wapens te zien, die erg indrukwekkend oogden. Ook kregen we de eerste beelden van sommige personages te zien en het smaakte allemaal naar meer. De film zal pas in 2016 in de bioscopen draaien, maar op basis van deze eerste indruk wachten we met spanning op de eerste trailers!

World of Warcraft

Geen Blizzcon zonder informatie over de nog steeds ontzettend populaire MMO World of Warcraft. Deze week komt de nieuwe uitbreiding Warlords of Draenor uit, dus het nieuws beperkte zich voornamelijk op class changes, item changes en andere ingame veranderingen. Logisch ook, zo kort voor de launch van WoD. We hebben binnenkort de review voor jullie en dan gaan we in meer detail op de veranderingen in.

StarCraft 2: Legacy of the Void

De derde en laatste uitbreiding in de Starcraft 2-trilogie is bekend. Het verhaal gaat direct verder daar waar Heart of the Storm ophoudt en veel oude bekenden zullen terugkeren. De Protoss gaan in deze uitbreiding een hele belangrijke rol pelen. Opmerkelijk is dat je voor Heart of the Storm nog Wings of Liberty nodig had, maar Legacy of the Void zal een standalone zijn, wat dus betekent dat je de vorige delen niet in bezit moet hebben om de het te spelen. Over de verhaallijn heeft nerd-held en Blizzard Vice President of creative development Christ Metzen laten weten dat hij en zijn team zich door films zoals 300 hebben laten inspireren. Een kleine groep moet tegen een groot leger overwinnen, in een episch gevecht! Uiteraard bevestigt Blizzard graag dat dit dan wel het einde van het Starcraft 2 verhaal gaat worden, maar absoluut niet het einde van Starcraft. Ons staan dus naast deze uitbreiding nog veel SC-toernooien en updates te wachten, waar we heel erg naar uitkijken.

Diablo 3: Reaper of Souls

Vergelijkbaar met World of Warcraft had ook Diablo 3 veel informatie over ingame veranderingen en upgrades. Zo zullen we nieuwe itemsets gaan zien en zal ook de UI worden gepatched, om de spelbeleving nog beter te maken. Blizzard probeert door onderwerpen als de Legendary Gems meer afwisseling in het spel te brengen en ze zullen dit blijven doen, zodat het game uitdagend blijft. Er was veel technische info over drops, item sets en item distribution, maar het werd wel heel duidelijk dat er naar de community wordt geluisterd en dat Blizzard er alles aan doet om de game te blijven ondersteunen.

Heroes of the Storm

Dit spel is volledig gericht op competitie en E-Sports. Bij de aankondigingen omtrent Heroes of the Storm lag dus hierop ook de focus. Er was nieuws over nieuwe helden en Battlegrounds, toernooien, teams en een ranked play systeem. De game bevindt zich op dit moment in de Alpha test fase, maar er waren al matches te zien en deze zagen er veelbelovend uit. Op 13 januari begint de closed beta. Laten we hopen dat we dan een aantal GamersNET-bezoekers blij kunnen maken met een beta key!

Overwatch

De grootste verassing van de Blizzcon 2014 was de aankondiging van de team based shooter Overwatch. Als Blizzard een nieuwe franchise op de markt brengt is dat altijd iets heel bijzonders. Zoals je aan de andere titels ziet ondersteunt Blizzard haar games over tientallen jaren, dus als een nieuwe titel in deze bijzondere familie wordt opgenomen laat dat de harten van de fans sneller kloppen. Overwatch speelt zich af op een comic-style versie van de aarde, ongeveer 60 jaar in de toekomst. 30 jaar daarvoor vielen robots verschillende grote steden aan. Om de aanvallen terug te slaan werd het Overwatch team in leven geroepen. Nadat het team de oorlog succesvol had gewonnen werd de groep opgeheven. Nu is de wereld echt een donkere plek geworden, en helden zijn weer nodig!

Op dit moment biedt Overwatch een keuze uit 12 helden, die allemaal hun eigen gameplay met zich mee brengen. De helden die je kiest bepalen ook één van de vier rollen die je kan aannemen: Offense, Defense, Tank en Support. De gameplay draait minder om kills, maar meer om het gezamenlijke bereiken van doelen. De unieke stijl, de grote keuze aan spelmechanieken en het feit dat Blizzard met een shooter komt, beloven veel goeds voor deze game! We kunnen de beta van Overwatch waarschijnlijk ergens in 2015 verwachten.

Blizzcon 2014 was een feest voor elke Blizzard fan en iedere gamer. Blizzard Entertainment heeft opnieuw laten zien dat het één van de beste uitgevers is op de markt, die ontzettend veel moois op stapel heeft staan voor ons allemaal. De support van de bestaande spellen is subliem en als kers op de taart werd ook nog Overwatch aangekondigd. Kom maar op met al die Blizzard games!

  1.   
    HeerBloedbad's avatar

    Ik had zo’n virtual ticket gekocht en hele weekend lekker zitten kijken go blizzard!