Skylanders: Trap Team

Skylanders: Trap Team is alweer de vierde game in de franchise waarbij je echte figuurtjes tot leven laat komen in de game. Om origineel te blijven, en je de volgende game ook te laten kopen, verzint de ontwikkelaar steeds weer iets nieuws. De vorige keer was dat Swap Force, waarbij je de onder- en bovenkanten van Skylanders kon veranderen om tot talloze combinaties te komen. Deze keer wordt de aandacht verlegt op de slechterikken, in Skylanders: Trap Team kun je deze vangen en voor je laten vechten. Werkt dit nieuwe systeem echter wel goed genoeg?

Vang ze allemaal

De basis van Skylanders: Trap Team blijft hetzelfde als de vorige games. Bij het spel krijg je een portaal geleverd waar je een Skylander op kunt zetten en je dan meteen mee kunt spelen. Dit werkt nog steeds erg goed, het gebeurt zonder laadtijden en het figuurtje wordt altijd herkent. Nieuw is echter een opening aan de bovenkant van het portaal. Als je één van de 36 verschillende unieke vijanden verslaat krijg je de mogelijkheid die te vangen door de trap te activeren met een bijgeleverde plastic staaf.

Met één knop wissel je daarna naar de slechterik en kun je een korte tijd hem vechten. Deze villains hebben zeer verschillende aanvallen. Er is bijvoorbeeld een schaap die raketten afschiet en een trol waarmee je vijanden kan bevriezen. Wissel dan snel naar je Skylander en je kunt makkelijk de bevroren tegenstanders verslaan. Al met al is het redelijk goed gelukt om weer iets nieuws te bedenken. Het is leuk om even te switchen en de vele vijanden geven je een grote keuzemogelijkheid.

Ontsnapt

Natuurlijk wordt dit nieuwe systeem onderbouwd in het verhaal. In het begin van de game zie je hoe een aantal Doomraiders uitgebroken worden uit de gevangenis. Voor lange tijd hebben ze hier vastgezeten en dus zijn ze van plan om een hoop ellende te veroorzaken nu ze vrij zijn. Het is dan aan jou om dat tegen te houden en alle Doomraiders weer te vangen. Het verhaal zelf mag dan wel niet van een heel hoog niveau zijn, maar de vele filmpjes geven het wel mooi weer. Het is niet enkel een begintekst, maar na elk level wordt er een kleurrijke nieuwe scene getoond. Vaak speelt eerdere vijand Kaos daar ook een rol in en hij voegt zoals altijd een hoop humor toe.

Op avontuur

Al die Doomraiders vangen klinkt misschien wel simpel, maar je zult heel wat moeten doen om dit voor elkaar te krijgen. Voor elk level begin je bij de academie waar je de Skylanders kunt upgraden, minigames kunt spelen en van vijanden die voor je vechten kunt wisselen. Als je er klaar voor bent wordt je naar het volgende level gebracht. Daar bestaat de gameplay voor een groot deel uit vechten. Dit werkt redelijk, je hebt twee tot drie verschillende aanvallen tot je beschikking. Één van de Skylanders die je bij de game krijgt kan bijvoorbeeld met een boog schieten, met een zwaard hakken of whirlpools van water voor je maken. Irritanter is dat je niet echt mogelijkheden tot verdedigen hebt. Er is geen manier om te blokken, je kunt niet wegrollen en je kunt niet rennen. Het komt erop neer dat ik snel zoveel mogelijk van afstand schoot en dan de laatste vijanden van dichtbij afmaakte door als een gek op de zwaardknop te drukken. Niet een heel uitgebreid systeem.

Als je niet aan het vechten bent, ben je of aan het lopen (gaat frustrerend langzaam), een klein beetje aan het platformen of aan het puzzelen. Dat woord gebruik ik bij een gebrek aan beter, want de puzzels zijn wel heel simpel. Het komt neer op een steen de goede kant op schuiven, een sleutel van A naar B dragen of een hendel overhalen. Wel leuk is dat er heel wat kleine dingetjes te doen zijn. Zo moet je een keer ballonnen naar kinderen toe brengen, jezelf lanceren en zo bouwwerken vernietigen of alle vijanden uit de lucht schieten met een rakettenwerper. Verder is er echt een heleboel te vinden. Geld voor upgrades, hoeden die op kunt doen en je sterker maken, een nieuwe aanval per Skylander, een scroll waar extra verhaal op staat en legendarische schatten zijn allemaal verstopt in de levels. Daarnaast is er nog een tweetal arena’s te spelen waarin je golven van vijanden moet verslaan. Je kunt dus echt lang met de game bezig zijn en het hoofdverhaal zelf is ook niet kort. Er is echter één probleem…

Opnieuw afgezet

Bij de basisgame zelf worden er twee Skylanders, waarvan één Trapmaster, en twee vallen meegeleverd. Er zijn echter negen verschillende elementen, van de Skylanders en van de vijanden. Tijdens de game kom je vaak een poort tegen waar je met een bepaald element in moet gaan. De eerste keer dat ik er één tegenkwam waar ik niet in kon, pakte ik een Skylander van de vorige game. Ja, daar kun je gewoon mee spelen, maar ik mocht alsnog niet door de poort heen. Je moet dus nog van de acht andere elementen een Trapmaster Skylander kopen van vijftien euro per stuk. Hetzelfde geldt voor de vijanden, je kunt er maar een derde van vangen. De rest kun je dus nog niet mee spelen. Dat is erg jammer, want de meeste hebben ook een leuke sidequest die je vaak dus niet kunt doen. Je moet dan de andere vallen nog kopen. Als laatste zijn er nog twee nieuwe elementen en nieuwe levels en die zijn ook weer enkel via een adventure pack te koop. Een slimme zet van Activision om een hoop geld te verdienen, maar ik voelde me alweer continue bedrogen tijdens het spelen van de basisgame. Je hebt gewoon niet lang alle content en dat blijft vreemd voor een videogame.

Conclusie

Het lukt Skylanders: Trap Team om weer op een nieuwe manier hetzelfde te doen. Het vangen van vijanden waarmee je dan kunt gaan vechten is een leuk systeem wat erg goed werkt. Daarbij is de presentatie van de game prima met veel kleurrijke filmpjes en de nodige dosis humor. Hoewel de gameplay wat simpel is en je nog steeds niet jezelf goed kunt verdedigen tijdens het vechten, is er wel genoeg variatie tijdens het doorlopen van de levels. Verder is er ook genoeg te doen en te verzamelen. Je hebt hier echter wel een volle portemonnee voor nodig, want veel van de geheime gebieden zijn alleen te bereiken met Skylanders die je niet hebt en vijanden die je niet kunt vangen. Slim van de ontwikkelaar, maar het blijft frustrerend!

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Nieuw systeem van vijanden vangen werkt goed
 • Leuke filmpjes met veel humor
 • Veel variatie in de speelbare personages
 • Genoeg variatie in de gameplay
 • Redelijk speelduur
 • veel te verzamelen

Wat is NOT

 • Je kan niet rennen
 • blokken of wegrollen
 • Puzzels zijn wat simpel
 • ook voor kinderen
 • Alle content spelen kost honderden euro's

8

Meer Skylanders: Trap Team

6/11/2014Nightcrawler 0
28/8/2014Skylanders: Trap Team 0
21/6/2014Skylanders: Trap Team 1
 1.   
  ronFCDH's avatar

  Wat een geweldig concept voor de bedenkers van Skylanders. Heerlijk als je zo melkkoe kan bedenken.

 2.   
  Niek2006's avatar

  Wij hebben gisteren hetstrarters spel nieuw gekregen voor de Wii met portal en twee poppetjes enzo. We kwamen bij de portal voor het groene poppetje, maar die werd niet geaccepteerd. Iemand een idee hoe dit kan?? 😕