Blood Bowl II

Na vijf jaar verschijnt er eindelijk weer een Blood Bowl. Nou ja, eindelijk. Blood Bowl uit 2009 werd immers matig beoordeeld, dus de serie moet zich gaan bewijzen. Op de Gamescom kwamen we in aanraking met Blood Bowl II die natuurlijk alles beter moet gaan doen. Meer diversiteit, opgepoetste graphics en een stel gekke teams om uit te kiezen, maar of dat genoeg is, komen we begin 2015 pas echt achter.

Beuken

Blood Bowl II wijzigt niet van het bestaande concept. De serie bestaat al lang en is een strategische management game in de vorm van American Football met de meest gekke facties om uit te kiezen. In dit tweede deel kun je kiezen uit de Humans, Dwarfs, Orcs, Bretonnia, High Elves, Skaven, Chaos en de Dark Elves. De bedoeling is een team samen te stellen dat in het begin van je campagne nog vrij zwak is. Door wedstrijden te winnen, die in turn-based worden gespeeld, vergaar je geld om bijvoorbeeld nieuwe en betere spelers te kopen. In Blood Bowl II speel je een licht verhaal gedreven campagne waarbij jij met jouw team kampioen moet zien te worden.

Er zijn daarnaast in totaal vijf stadions om uit te kiezen, waar je de hele game in blijft spelen. Dit stadion is namelijk aan te passen naar jouw smaak, mits je hier uiteraard geld aan uitgeeft. Je kunt behoorlijk veel wijzigen, aangezien de stadions enorm zijn. Een slimme keuze is een ondergrond van het veld te nemen waarbij je eigen team of je speelwijze voordeel heeft ten opzichte van je tegenstanders.

Verschillende spelers

Om een beter team te creëren, koop je dus nieuwe spelers. Dit kan zowel offline als online, waarbij je spelers van andere mensen kunt overkopen. Elk team heeft een scala aan diverse personages, zodat je op meerdere fronten weerstand kunt bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine Orcs die snel zijn en per beurt mogelijk meer stappen kunnen zetten op het veld, maar wel snel dood kunnen gaan. Grote Orcs zijn langzamer, maar kunnen weer hardere klappen uitdelen en meer schade ontvangen. Zo heeft elke factie dus verscheidene personages en jij zult de balans moeten vinden om je perfecte team samen te stellen.

Het lastige is wel dat American Football in Blood Bowl II niet zachtaardig is. Jouw spelers kunnen ook echt dood en dat betekent dat die speler niet meer terugkomt. Je moet zodoende een nieuw personage binnenslepen. Tijdens een wedstrijd is het beuken, tackelen en doden van tegenstanders alleen maar in je voordeel, want dan creëer je een gat in de verdediging en kun je punten scoren. Het blijft immers American Football en je wint middels punten. De ontwikkelaar vertelde verder dat er in de toekomst plannen zijn om meer facties toe te voegen aan de game, dat je stadions online ook kunt gebruiken en natuurlijk kunt customizen en het spel bevat statistieken om je ranking te tonen.

Voorlopige conclusie

Volgend jaar verschijnt Blood Bowl II en het lijkt erop dat de game meerdere veranderingen en verbeteringen doorvoert ten opzichte van de vorige game. Er zitten meer features in, de facties zijn verminderd, maar wel weer totaal anders, je stadion customizen is belangrijk en het vergt weer de nodige strategie om te winnen. Echter, het blijft een American Football management strategie game waar je van moet houden, al ziet het ernaar uit dat Blood Bowl II de goede kant op gaat.

  1.   
    cookymonster's avatar

    die heeft lang genoeg op zich laten wachten 😮
    ik heb me kostelijk geamuseerd met de eerste game maar een aantal verbeteringen zouden toch wel welkom zijn 🙂