De Sims 4 – Een guilty pleasure voor ons allemaal

GamersNET is absoluut niet de grootste game-gerelateerde website van Nederland, maar de gemiddelde bezoeker van onze site is fantastisch. Er is ook altijd wel wat te zeggen over dit publiek. PC-games zijn van enorm belang op GamersNET, frames per seconde zijn ook belangrijk, reacties zijn inhoudelijk (“First!” kom je hier nauwelijks tegen) en ook wordt er kritisch doch rechtvaardig gereageerd als een redacteur een foutje maakt in een video of een artikel. Helemaal geweldig, we zijn allemaal gamers en we maken allemaal fouten. Toch is niet alles te voorspellen over de GN-bezoeker en ik was dan ook enorm verrast over de reacties op nieuws en de preview van De Sims 4. Het blijkt een guilty pleasure voor ons allemaal.

GamersNET is een hardcore gamesite voor hardcore gamers. Mede daarom lees je bij ons bijzonder weinig over apps (heel soms als het voor ons gamers van belang is). Andere sites duiken daar massaal op, maar wij willen juist daarom voor de échte gamer blijven. En laten we eerlijk zijn, De Sims is niet voor de échte gamer. Wij hebben eigenlijk alleen te maken met De Sims op CheatNOW, waar de cheats van Sims 2 en Sims 3 nog dagelijks honderden keren worden bekeken (en ja, ook de cheats voor De Sims 4 zijn bekend!). Ik had nooit verwacht dat De Sims 4 van enig belang was voor onze bezoekers.

Wat had ik het toch fout! De Sims 4 is heet voor heel veel passerende webgebruikers op GamersNET. Mijn eerste grote verbazing had ik bij het nieuwsbericht dat De Sims 4 geen zwembaden gaat bevatten. Het bleek een donderslag bij heldere hemel voor velen van jullie. Wat volgde was een Twitter-gesprek over de onderbelichting van De Sims op alle gaming-sites, behalve op GamersNET!

Ook onze laatste preview, waarin Tom ons gloednieuwe GNHQ heeft nagemaakt, deed het goed en dat kan maar één conclusie hebben. Niet alleen de redacteuren van GamersNET spelen stiekem De Sims, ook jullie! We zijn echte gamers, dus we haten de vele uitbreidingen, maar stiekem willen we ze toch!

Mijn vraag aan jullie is dan ook: waarom? Wat is de charme van een onschuldig beroep beoefenen als je ook de wereld kunt redden in Call of Duty? Waarom iemand laten poepen, terwijl je ook letterlijk in je broek kunt schijten met The Evil Within? Waarom is De Sims zo vet? Ik begin:

 1.   
  Petor's avatar

  Mijn favoriete moment in The Sims is dat ik een popster was en rustig in het park ging gitaar spelen en dat er massa’s mensen kwamen applaudisseren.

  Soms is het virtuele leven zo mooi! 🙂

 2.   
  Cooky-NL's avatar

  Ik ben destijds opgegroeid met De Sims. Als 10 jarig ventje dagenlang het spel gespeeld! Mijn favoriet blijft toch De Sims: Op Vakantie. Heerlijk om vakantieparken te bouwen…

  Stiekem toch alle games van De Sims wel gespeeld. Pas geleden nog… 🙄

 3.   
  3333/3333's avatar

  Klein huisje bouwen, familie opsluiten, woonkamer vol met open haarden zetten, hele zooi laten afbranden…

  …en vervolgens lekker de Sims spelen.

  We’ve all been there. 8)

 4.   
  Dannytjuh's avatar

  Ik speel de meest bloederige games en soms kijken mensen dan wel eens raar op wanneer ik ze trots vertel over mijn Sim die gister hevig heeft gewhoohoo’d met een mooie meid. De Sims is gewoon uniek en erg leuk want je maakt je eigen verhalen. Het spel geeft je alle vrijheid, er zijn geen missies. Ik denk dat veel Sims ‘haters’ te gewend zijn aan lineaire games waarin je continu wordt gebombardeerd met opdrachten. Ze zeggen al snel dat het stom is of dat het voor meisjes is omdat ze het nooit een kans hebben gegeven. Ik ben niet vies van lineaire games, totaal niet, maar soms is het wel fijn om gewoon vrij te zijn. 🙂

 5.   
  Musicman88's avatar

  Ik snap helemaal wat je bedoelt Dannytjuh. Ook ik ben een absolute fan van bloed en actie op het scherm. Maar een potje de Sims kun je me voor wakker maken. Het liefst van ’s ochtends tot ’s avonds laat als het even kan. Maar het is zo’n game die je bijna niet in je online game collectie durft te delen, terwijl het zo’n super game is. Ok, jammer dat het steeds weer zo uitgemolken wordt door EA met tig uitbreidingspakketten die behoorlijk prijzig zijn. Maar je wil de collectie toch compleet hebben. Al haal ik die wel van het internet af. Als je er 1 keer 60 euro voor hebt neergelegd is het niet normaal om elke keer weer 40 euro bij te lappen voor een klein stukje gameplay uitbreiding en een enkel tafeltje en een bank die je gaat gebruiken. Katy Perry’s uitbreidingspakket is eigenlijk het enigste dat ik nooit heb geprobeerd, gewoon omdat het er op de screenshots al niet uit zag.
  Maar verder is het gewoon zo leuk om alle carrière richtingen eens uit te gaan. Om eens het goede pad op te gaan door voor de politie te gaan werken, of om eens helemaal de stoute schoenen aan te trekken om de topcrimineel uit de buurt te worden. Super toch!
  Je sims hard te laten studeren en met een topbaan veel geld binnen te harken, of ze lekker laten luieren en ze een motherlode aan geld te geven 😀 .
  Heerlijk om zo even in je eigen fantasiewereldje te leven en levens te beïnvloeden.

 6.   
  gatemaster64's avatar

  E Rommel schreef, "Klein huisje bouwen, familie opsluiten, woonkamer vol met open haarden zetten, hele zooi laten afbranden…
  …en vervolgens lekker de Sims spelen.
  We’ve all been there. 8) "

  FIRST!
  ik weet helemaal niet waar je het over hebt!
  ik heb de sims heel veel gespeeld en nooit iemand opgesloten hoor!
  😆
  ik vergat de deuren alleen van het slot af te doen! 😛

  Beste sims 3 moment!
  sim staat in brandt, belt een taxi, stapt in de taxi.
  de taxi rijdt naar het zwembad toe.
  sim springt in het zwembad.! 😛

 7.   
  Thijs.'s avatar

  speelde altijd een sims op ps2 weet niet meer welke het was maar je had een soort queste die je moest vervullen en dan kon je weer naar je volgende queste in een ander huis

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  Thijs. schreef, "speelde altijd een sims op ps2 weet niet meer welke het was maar je had een soort queste die je moest vervullen en dan kon je weer naar je volgende queste in een ander huis"

  Op de console had je inderdaad een soort van opdrachten enzo, ik heb ook eens sims op de ps2 gespeeld.
  Ik blijf de pc versie toch leuk vinden af en toe gewoon effe makkelijk spelen, je kan gewoon lekker je eigen ding doen heerlijk.

 9.   
  Daniel Z's avatar

  De Sims is niet eens een guilty pleasure van mij, ik vind het werkelijk leuk en ik schaam me er niet voor. Ik heb van De Sims 1 en 2 heel veel uitbreidingen gehad, maar omdat De Sims 3 ook weer bijna dezelfde uitbreidingen kende, heb ik daarvan alleen maar de basisgame gespeeld. Ook niet verkeerd, want ik heb er weer veel plezier aan beleefd.

  Heel soms start ik de game nog eens op om verder te gaan met mijn gezinnetje, of ik wil gewoon weer een nieuw huis bouwen. Het blijft leuk om met niets en een klein huisje jezelf op te werken naar een grotere woonplek, je carrière op te vijzelen, maar vooral het flirten met een dame waar je je leven mee wilt delen. Het is fantastisch als dat lukt, je voor het eerst het bed in duikt en later gaat samenwonen etc. Een leven opbouwen en veel leuke activiteiten doen blijft geweldig. Ook al verandert het concept iedere keer nauwelijks, ik kan elke keer weer uren en uren verzinken in de wereld van De Sims.

 10.   
  FireBallz's avatar

  Ben afgestapt van Sims, waarom weet ik eigenlijk niet 🙄