The Amazing Spider-Man 2 DVD

Spider-Man is toch wel één van de meest populaire superhelden van Marvel Comics. Met zes Spider-Man-films, tv-series en nog een paar mislukte projecten blijft de flexibele spinneman nog steeds aantrekken. Ook de allernieuwste The Amazing Spider-Man zal de liefhebbers roepen om gezien te worden. Het blijft namelijk toch elke keer interessant hoe, vooral met de huidige technologie, het nu al bijna ‘historische’ verhaal aan de man zal worden gebracht. De liefhebbers die de film al dan niet in de bioscoop hebben gezien, kunnen deze nu (nogmaals) bekijken op DVD.

Over de film
Regisseur: Marc Webb | Cast: Andrew Garfield (Peter Parker/Spiderman), Emma Stone (Gwen Stacy), Jamie Foxx (Max Dillon/Electro), Dane DeHaan (Harry Osborn/Green Goblin) en Colm Feore (Donald Menken) | Speelduur: 142 minuten | Bioscooprelease: 24 april 2014

In The Amazing Spider-Man II zien we bekende gezichten. Andrew Garfield speelt wederom de rol van Peter Parker/Spider-Man en Emma Stone zien we als zijn vriendinnetje Gwen Stacy. In het tweede deel van The Amazing Spider-Man, zien we dat Parker nog steeds overhoop ligt met zijn verleden. Daarnaast vult hij zijn dagen met het redden van New-Yorkers van het kwaad. In de loop van de film wordt steeds duidelijker waarom Parker zonder zijn ouders moest opgroeien en dat het bedrijf Oscorp hier een grote rol in speelt. Met zijn vriendin die er stage loopt en zijn oude vriend Harry die ineens opduikt als erfgenaam van het Oscorp-imperium, is de corporatie de rode draad die door de film leidt. Met fans en vrienden die zich uiteindelijk tegen Spider-Man keren, heeft de superheld het erg druk. Zo keert de Spider-Man-geobsedeerde Max Dillon, gespeeld door Jamie Foxx, zich tegen Spider-Man nadat hij door een ongeluk verandert in Electro. Sparkles, zoals Spider-Man hem liefkozend noemt, heeft ongekende ‘Eneco’-krachten die nauwelijks te bedwingen zijn. Ook ontpopt Harry (Dane DeHaan) zich tot aartsrivaal als de Green Goblin. Niet alles loopt goed af, wat voorkomt dat de film nog zoetsappiger wordt.

The Amazing Spider-Man II is de moeite van het kijken waard. Zo beland je in de eerste minuten al in een actiescène en wordt het tempo er redelijk ingehouden. Omdat het een vervolg is op The Amazing Spider-Man uit 2012, lijkt het soms wel dat je essentiële informatie mist, mocht je de ‘eerste’ niet gezien hebben. Ook krijg je het idee het verhaal al eerder gezien te hebben. Blijkbaar is de film wat dat betreft toch redelijk cliché. De special-effects, waar het uiteindelijk toch om gaat, zijn soms ietwat ongeloofwaardig maar vaak genoeg ook indrukwekkend. De strijd tussen held en schurken, opgeleukt met special-effects en een vleugje familiedrama, The Amazing Spider-Man geeft precies datgene wat je ervan verwacht. En dankzij het open einde, weten we dat het vervolg op The Amazing Spider-Man II niet lang op zich zal laten wachten.

Over de DVD
Beeld: 2.40:1 16×9 | Geluid: Engels, Frans en Spaans Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans en Engels | Aantal discs: 1 x DVD | EAN: 8712609649703 | Ook verkrijgbaar op: Blu-ray en 3D Blu-ray | Retail Release: 20 augustus 2014


Op de DVD staan 4 gedelete scènes, waarvan 3 best in de film gelaten hadden mogen worden. Het geeft net dat beetje extra informatie. Daarnaast bevat de disc de videoclip van de titelsong ‘It’s on Again’ van Alicia Keys en kan de optie ‘commentaar van de filmmaker’ worden ingeschakeld. Er zijn dus niet zo heel erg veel extra features. Daarnaast is de beeldkwaliteit prima voor een DVD. Voor liefhebbers van dit soort actiefilms is het echter voor te stellen dat de Blu-ray-versie toch meer te bieden heeft qua beeldervaring. Gezien de scènes uit de film, had de DVD-cover wel wat spectaculairder gemogen. MoviesNET geeft de DVD drie sterren.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment voor het ter beschikking stellen van het recensie-exemplaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren