Tom Clancy’s The Division

Vol verwachting hoopten we op een speelsessie van Tom Clancy’s The Division op de Gamescom, maar helaas is deze hoop niet uitgekomen. Toch hebben we een stukje nieuwe gameplay gezien die het hele tactische aspect van de shooter verder uitlichtte. The Division moet de nieuwe klapper worden van Ubisoft en dus zijn ze nog voorzichtig met de beelden tonen en kunnen we nog steeds niet hands-on. Echter, het blijft een eer om de game te mogen checken en wat vonden we het vet!

Verwoest New York

Als eerste begonnen we met een demo die ook al op de E3 was getoond, dus dat was niets nieuws onder de zon. Echter, de tweede demo werd live gespeeld op de Xbox One door drie man en was een ander stukje New York, ook vlakbij Madison Square Garden. Twee man waren soldaat en de derde persoon bediende de companion app en gaf ondersteuning middels een drone. De bedoeling was een aantal rebellen te stoppen en een energiegenerator aan te zetten. De missie begon met een stukje verticale gameplay en dit moet een belangrijk aspect gaan vormen in The Division. Ook werd weer even de hologram map getoond en via die weg de plek geselecteerd met de generator.

Dat gebied was echter vrij gevaarlijk, want er was een hoge concentratie van het virus meetbaar. Voordat je dit deel van New York in kunt trekken, heb je de juiste gear nodig. Toevallig hadden de bevrijders van The Division prima gasmaskers bij zich en dus kon de missie van start gaan. De rebellen die in de gebieden met een hoge concentratie virus rondlopen zijn gevaarlijker en rebelser dan andere vijanden. Er is niet mee te onderhandelen, ze houden wel behoorlijk van vuur en dus lopen ze graag met vlammenwerpers rond.

Tactisch

En hierbij komt dus een flinke tactiek en samenwerking kijken. Je kunt niet zomaar de actie inrollen en je magazijnen leegschieten. Nee, elke actie moet je plannen en je moet zo min mogelijk ontdekt zien te worden. De hoofdspeler van deze missie hield echter toch van een beetje ruige actie en droeg vooral een shotgun met zich mee en een arsenaal aan granaten en explosieven. Als eerste lieten ze de drone vooruit gaan die vijanden detecteerde. Toen vervolgens het eerste schot was gelost was het hommeles. De rebellen haalden alles uit de kast om ons neer te halen, maar de soldaten van deze speciale divisie hadden genoeg op zak. Flash granaten werden ingezet om de rebellen te verblinden en heat seeker mijn vond zijn weg naar de vijand met de snikhete vlammenwerper.

Echter, een soldaat van onze kant raakte gewond en die moest je helpen op een gevaarlijke plek. Een goed plan is dan een automatische flamedrone of turret te plaatsen voor dekking, zodat je snel je teammaat kunt genezen. Ook zijn er drones die gasbommen kunnen droppen en zijn er veel mogelijkheden om verschillende functies aan granaten te koppelen. Dit werd ook duidelijk tijdens deze missie. Tactisch, maar ook noodplannen als het fout gaat. Toen de rebellen eenmaal uitgeschakeld waren, zetten de soldaten de generator aan en kregen we als beloning een gasmasker dat nog geavanceerder is. Zo’n masker belandt in je rugzak die vol zit met verschillende loot. Deze loot kun je naar smaak aanpassen in de Base of Operations, een safehouse van The Division. Zo kun je altijd naar eigen strategisch inzicht een missie starten.

Het toffe was om het contrast tussen de twee missies te zien, want de eerste speelde zich overdag af en de tweede ’s nachts. Dit geeft hele andere mogelijkheden om aan te vallen en ook te sluipen. En visueel gezien is het ook fantastisch om op die manier verschillende dagdelen mee te maken. Als het donker is glinstert alles net iets meer en zeker als het heeft geregend. De belichting is dan erg mooi en ook andere elementen als rook, sneeuw en vuur komen goed tot zijn recht. Een kanttekening is wel dat bijna alle vorige beelden afstammen van een pc-versie en dan zie je verschil met de new-gen consoles. Het is allemaal net iets minder scherp, minder gedetailleerd en het oogt toch net anders dan de oudere beelden. Echter, Ubisoft heeft nog maanden om de game op te poetsen.

Voorlopige conclusie

Jammer genoeg zullen we nog even moeten wachten voordat we The Division daadwerkelijk mogen spelen, maar de game wordt met elk nieuw beeld vetter en vetter. De mogelijkheden om de dynamische omgevingen te ontdekken, de dag- en nachtcyclus, je eigen tactiek bepalen en vooral de co-op die we te zien kregen met tevens de companion app geeft aan dat The Division een veelbelovende titel gaat worden. Het biedt zoveel gave elementen dat het bijna niet meer fout kan gaan. Het enige is dat de console versies echt nog wel even opgepoetst mogen worden.

  1.   
    Supermario's avatar

    Een van de games waar ik echt op zit te wachten.Kan voor mijn niet snel genoeg 2015 worden.
    Maar eerst maar eens snel naar 9 september,kan dan los gaan met Destiny.

  2.   
    Thijs.'s avatar

    dit wordt naar mijn gevoel echt een titel die de geschiedenis boeken in gaat, super veel zin in!

  3.   
    Jerry97's avatar

    Er komen echt te veel leuke games in 2015, te veel games en te weinig tijd om ze allemaal te kunnen spelen. 🙁 Ik ga The Wither 3 al kopen en dan vind ik het zonde om ook nog eens The Devision te kopen. Maar mij lijkt het wel een te gekke game. Misschien koop ik hem later in 2015 wel.

  4.   
    Danielle.k's avatar

    Ik wacht het heel rustig af en wil niet diezelfde hype ingaan die ik met Watch Dogs had.

  5.   
    nick1295's avatar

    Wat ik tot nu toe heb gezien zag er super uit. Kan dan ook niet wachten op een review om te kijken of het echt zo goed is.

  6.   
    sksk55's avatar

    ik denk dat veel mensen hier naar uitkijken !

  7.   
    nielsiebro's avatar

    cool

  8.   
    Fabianb's avatar

    Danielle.k schreef, "Ik wacht het heel rustig af en wil niet diezelfde hype ingaan die ik met Watch Dogs had."

    Daar ben ik ook bang voor ja.

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    Fabianb schreef, "

    ”Danielle.k” schreef, "Ik wacht het heel rustig af en wil niet diezelfde hype ingaan die ik met Watch Dogs had."

    Daar ben ik ook bang voor ja."

    Van de ene kant kan ik gewoon niet wachten op dit spel, maar van de andere kant vrees ik er ook voor. Het is en blijft Ubisoft, niet alleen Watch Dogs heeft me teleurgesteld, maar ook allerlei andere games.

  10.   
    Musicman88's avatar

    Het ziet er zo vet uit. Net zoals Watch Dogs….hoewel WD vet was, was het dat maar voor even. Grafisch viel het een stuk tegen tov wat ons getoond was. Ik hoop echt dat Ubisoft het deze keer wel waar maakt. Dan gaat dit gewoon echt de bom zijn!

  11.   
    Connorkill's avatar

    Watch dogs was cross gen hea. Maar al kan uncharted 1080p en 60 fps draaien zou een next gen only game als division dat ook moeten kunnen. Maar ik denk dat de uiteindelijke specs van AC U een betere indruk gaat geven.

  12.   
    seec1987's avatar

    veel leuks in het verschiet. Worden zo wel lastige keuzes 😕 . Ga deze sws halen 😀

  13.   
    FireBallz's avatar

    ai, de console versies liepen inderdaad nogal achter de feiten aan. Hopen dat ze daar nog wat aan doen, dan koop ik m meteen!!

  14.   
    Bram_M99's avatar

    Ja, deze game komt zeker in mijn voorraad, het enige waar ik nog wel sterk op hoop is dat hij er uit komt te zien zoals ze op E3 lieten zien…