Skylanders: Trap Team

Skylanders is één van de populairste gamefranchises van het moment en dus is het niet verwonderlijk dat Activision tegenwoordig jaarlijks een nieuw deel uitbrengt. Vorig jaar was het combineren van verschillende figuurtjes de trend van het moment en dit jaar draait de franchise om het vangen van je vijanden. Wordt dit meer van hetzelfde, of zullen de fans Trap Team straks met open armen (ont)vangen?

Na Giants nu Mini’s

De belangrijkste vernieuwingen van Trap Team behandelde ik enkele maanden geleden al in mijn E3-preview, dus dit artikel draait vooral om de nieuwe dingen die ik op de Gamescom zag. De aanwezige ontwikkelaar herhaalde hoofdzakelijk dingen die we reeds wisten, al was de introductie van de nieuwe Skylanders Mini’s wel erg tof. Deze poppetjes waren al aanwezig in de vorige Skylanders-spellen, maar in Trap Team krijgen ze pas echt een grote rol. Dit keer dienen ze namelijk niet langer als simpel huisdiertje dat je personage volgt: ze zijn speelbare personages an sich geworden! Dankzij alle voordelen die hun formaat met zich meebrengt (lastiger te raken, flexibeler, et cetera) is het een zeer verstandige keuze om deze poppetjes alvast te gaan sparen.

Ook zagen we meer over de toepassing van de Trap, het apparaat dat meegeleverd wordt bij de game. Wanneer je een vijand vangt, wordt hij in je Trap gezogen en dat zul je weten ook. Via de ingebouwde luidspreker zal het poppetje soms commentaar geven op je acties in de game en dat is vaak even onverwacht als hilarisch. Sowieso staat deze Skylanders-game weer bol van de humor, dus een dikke hulde voor de schrijvers bij Toys for Bob is wel op zijn plaats.

Draagbare Skylanders

Het grootste Skylanders-nieuws op de Gamescom was dat de game – voor het eerst in de geschiedenis van de franchise – ook naar de tablets komt. En dan hebben we het niet over een slap aftreksel of een goedkope spin-off: de tabletversie is qua content identiek aan de console-versies en dat is zonder meer een hele prestatie. In de presentatieruimte draaide de game op de iPad Air en de beelden spatten van het Retina-scherm af, met graphics die weinig onderdoen voor de last-gen-versie van Trap Team.

“]

De tableteditie van Skylanders zal 50 euro kosten en hoewel dat natuurlijk veel geld is voor een mobiele game, moeten we niet vergeten dat het om een volwaardige titel van console-kaliber gaat. Net als op de andere platformen wordt de tabletversie geleverd met een Starter Pack en een Trap, die een handige inkeping bevat zodat je jouw tablet erin kunt schuiven. Bovendien vind je een kleine controller terug in het pakket (die handig op te bergen is in de Trap), wat betekent dat je niet hoeft te pielen op het touchscreen. Je krijgt dus in alle opzichten een console-waardige ervaring voorgeschoteld, met als verschil dat je de game nu overal mee naartoe kunt nemen!

Conclusie

Skylanders: Trap Team wordt geen revolutionaire game en liefhebbers van de franchise zullen precies weten wat ze kunnen verwachten, maar ik ben wel zeer onder de indruk van de tableteditie. Skylanders is typisch zo’n game die je mee wilt kunnen nemen op vakantie of naar vrienden en het feit dat dit nu zo eenvoudig kan, is prijzenswaardig. Het lijkt er dus op dat kinderen, volwassen en verzamelaars dit najaar massaal Traps en Mini’s gaan verzamelen…

Meer Skylanders: Trap Team

14/11/2014Skylanders: Trap Team 2
6/11/2014Nightcrawler 0
21/6/2014Skylanders: Trap Team 1
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren