Let’s Be Cops

Als klein jongetje hebben we allemaal ooit wel eens de droom gehad, politieagent worden en boeven vangen. We heisten ons in een blauw pakje en zaten vriendjes achterna met waterpistolen. Jake Johnson (Ryan) en Damon Wayans Jr. (Justin) bewijzen in Let’s Be Cops dat dit ook op iets oudere leeftijd nog steeds haalbaar is, alleen dan iets ‘serieuzer’.

Wanneer de twee huisgenoten Ryan en Justin verkleed als agenten op een gemaskerd bal aankomen blijken ze de uitnodiging totaal verkeerd te hebben begrepen. Hun outfit komt echter zo echt over dat iedereen denkt dat ze agenten zijn en dit brengt Ryan op een fantastisch idee: Let’s Be Cops.

In iets meer dan anderhalf uur groeien de twee uit tot ware helden en weten ze uiteindelijk een criminele bende op te rollen door zich met nep-pistolen voor te doen als echte agenten. Regelmatig komen ze weg met klunzig gedrag en weten ze uit de handen van crimineel Mossi (James D’Arcy) te blijven.

Erg ver hebben de twee het niet geschopt in hun leven. Waar Ryan compleet aan de afgrond staat zonder baan, werkt Justin aan een eigen videogame maar wordt hij door zijn baas als nietsnut gezien en enkel gebruikt om aantekeningen te maken bij vergaderingen. Justin is uit op wraak en door stom toeval weet hij zijn baas te overtuigen.

Precies wanneer de twee tegen de lamp lijken te lopen en aangehouden worden door twee agenten vindt er in een pand achter hun een inbraak plaats. Het viertal gaat eropaf en weet uiteindelijk op hilarisch slechte wijze een naakte sumo-worstelaar tegen de grond te werken en een hyperactieve Japanner met een schep weg te jagen.

Zoals we verwachten komt alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht en weet Ryan zelfs de politie-opleiding af te ronden. Justin heeft ondertussen met veel omwegen een meisje voor zich weten te winnen en ook dit ging niet zonder enorm flauwe grappen in ongemakkelijke situaties.

Let’s Be Cops is de ideale film als je van flauwe humor houdt, maar laat film-technisch veel te wensen over. De personages ontwikkelen zich amper en alles komt met het stomste toeval tot stand. Een ander nadeel is dat sommige grappen uit de trailers het niet eens tot de uiteindelijke film geschopt hebben. Niet voor niks geven we de film dan ook slechts twee sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Bijrol voor Andy Garcia

Wat is NOT

  • Geen ontwikkeling van personages
  • Alles valt of staat bij toeval
  • Naakte sumo-worstelaar
  • Film-technisch matig
  • Teveel flauwe humor

4

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren