Dragon’s Prophet

Draken: wie is er niet mee opgegroeid? Deze stoere, vuurspuwende beesten symboliseren zo’n beetje alles wat cool is en dus is het niet verwonderlijk dat er al duizenden boeken en films over de wezens verschenen zijn. Dat maakt het extra verwonderlijk dat er zo weinig drakengames te verkrijgen zijn! Natuurlijk: Skyrim was vet en Dragon Age: Inquisition wordt zeker een prima titel, maar wat de echte drankenfans willen is een diepgaande, Pokémon-achtige game waarin je draken kunt temmen in een mythologische wereld, om vervolgens met deze beesten de woeste wildernis in te vliegen. Liefhebbers van zowel games als draken hebben magere tijden gekend, maar gelukkig is er sinds kort een game die hun honger weet te stillen: Dragon’s Prophet.

Bekend terrein

Dragon’s Prophet is op zich een vrij doorsnee MMORPG. Mensen die bekend zijn met World of Warcraft, The Old Republic en Runes of Magic (niet geheel toevallig van dezelfde maker), zullen zich bij het opstarten van Dragon’s Prophet als een vis in het water voelen. De Skill Tree, de verschillende upgradebare aanvallen die je onder de cijferknoppen kunt plaatsen: je hebt het allemaal al eens eerder gezien. Waar Dragon’s Prophet zich echter onderscheidt van de rest, is op het gebied van – je raadt het al – draken.

Fus Ro Dah!

Dragon’s Prophet draait volledig om de draken en dat weet de ontwikkelaar zelf ook donders goed. Daarom hebben ze maar liefst zeshonderd van deze beesten in de game gestopt en ze hebben allemaal hun eigen unieke vaardigheden. De één spuwt vuur naar vijanden die meters van hem verwijderd zijn, terwijl de ander vooral zijn mannetje staat tijdens close-combat. Bovendien zijn er verschillende typen draken: naast de bekende die kunnen vliegen, heb je ook draken die over water lopen of zich juist vliegensvlug over het vaste land bewegen. Maar dat is pas het begin…


Je kunt je draken namelijk ook trainen en op die manier hun vaardigheden verbeteren. Zo kun je niet alleen je eigen personage specialiseren op bepaalde gebieden, ook jouw eigen draak kan afgestemd worden op je speelstijl. Compleet nieuw is de toevoeging van Dragon Hatching. Dit maakt het mogelijk om drakeneieren te verzamelen tijdens je avonturen, om ze vervolgens te laten uitbroeden. Tijdens het broedproces is het mogelijk om invloed uit te oefenen op de eigenschappen van je draak, zodat je meteen al begint met een huisdiertje dat helemaal bij je past. Er is echter geen garantie dat het broedproces altijd slaagt… Even spannend als innovatief.

Overmeesterd

De tweede grote vernieuwing in de aankomende update voor Dragon’s Prophet is de toevoeging van het Mastery-systeem. De oorspronkelijke skills en masteries in Dragon’s Prophet waren volgens de fans nogal inspiratieloos en dat gaven de ontwikkelaars zelf ook toe. Daarom komen ze met een compleet nieuwe verzameling aan skills, inclusief een kersvers systeem dat je de mogelijkheid geeft om deze vaardigheden beter af te stemmen op je speelstijl. Net als met bijna alles in Dragon’s Prophet is “personalisatie” hier dus ook weer het toverwoord.

Voorlopige conclusie

Dragon’s Prophet is al een prima game, maar met de aankomende update lijkt het spel weer net een stukje beter te worden. Het laten uitbroeden van je eigen drakeneieren is ontzettend tof en de nieuwe skills komen als een verademing, terwijl ze tegelijkertijd ook weer een extra persoonlijke dimensie aan de game toevoegen. Heb je Dragon’s Prophet nog nooit gespeeld, dan kan ik je zeker aanraden om het spel eens uit te proberen; de game is immers volledig gratis te downloaden. Hoewel ik betwijfel of fans van doorsnee Westerse MMO’s hier snel warm van worden, durf ik zonder twijfel te beweren dat Dragon’s Prophet de ultieme game voor drakenliefhebbers is.

  1.   
    vistaberg's avatar

    Op welke platforms komt deze game?

  2.   
    Petor's avatar

    vistaberg schreef, "Op welke platforms komt deze game?"

    PC! 🙂

  3.   
    vistaberg's avatar

    Aj das minder!

  4.   
    bullet0verdose's avatar

    wel jammer dat ie niet op de xbox1 of ps4 uit komt..