The Expendables 3

Het tweede deel van The Expendables werd een stuk slechter ontvangen dan het vernieuwende eerste deel. Het ontbrak destijds aan sfeer in de film en ook bleven de nodige oneliners achterwegen. Slaat The Expendables 3 dezelfde weg in als het tweede deel of gaan we terug naar de roots van deel 1? Je leest het in onze recensie van The Expendables 3.

Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Harrison Ford, Mel Gibson, Terry Crews en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn allemaal namen van actiehelden waarvan we tien jaar geleden nog niet durfden te dromen ze allemaal bij elkaar in één film te zien. Sylvester Stallone is het gelukt, in 2004 regisseerde hij The Expendables en een fantastische franchise was geboren.

Zoals gezegd viel het tweede deel niet echt in de smaak bij de critici, maar gelukkig is het nu tijd voor het derde, en tevens vermoedelijk laatste deel in de serie. Mel Gibson speelt opnieuw de slechterik Stonebanks waarvan Stallone eerder dacht hem te hebben vermoord. Wanneer Barney Ross (Stallone) erachter komt dat zijn grootste vijand nog leeft besluit hij zijn oude crew in veiligheid te brengen.

Ross sprokkelt een nieuwe groep bij elkaar en besluit op een zelfmoord-missie te gaan. Jason Statham en de rest van het team zijn het hier allerminst mee eens en maken op geweldige wijze een rentree in de film. Hoewel het allemaal erg voorspelbaar is zijn we blij dat de film het gevoel van het eerste deel weer naar boven brengt: oneindige vriendschap en een flinke dosis humor.

De film start met een scène waarin de originele groep Expendables hun oude vriend Doc (Wesley Snipes), op een voor de Expendables zo herkenbare wijze, uit een zwaar bewaakte gevangenis bevrijden. Geen leven blijft gespaard en alles wordt uit de kast getrokken om de kijker te vermaken. Meteen komen al de nodige grappen en oneliners voorbij waarmee de toon direct is gezet!

De rest van de film blijft het niveau van de film hetzelfde, hoog. Er is duidelijk geprobeerd weer hetzelfde gevoel te creëren als bij het eerste deel en dat is meer dan gelukt. Neem daarbij de toevoegingen van een nieuwe, jonge groep Expendables en de verfrissende plot-twists en je hebt een heerlijk actie-film om naar te kijken. Het is dan ook jammer dat dit deel vermoedelijk het laatste is in de franchise.

Niet getreurd, er wordt momenteel flink werk gemaakt van de Expendabelles film, welke in 2015 of 2016 in de bioscoop moet verschijnen. Hierin moet een groep vrouwelijke Expendables dezelfde soort klusjes klaren als Barney Ross en zijn mannen. Waarschijnlijk zien we nieuwkomer Ronda Rousey hierin terug, samen met een flink aantal andere vrouwelijke actiehelden.

Naast Rousey sluiten in deze film ook Glen Powell, Antonio Banderas, Victor Ortiz en Kellan Lutz zich aan bij het team. In eerste instantie wordt die nieuwe groep niet echt geaccepteerd door Jason Statham en zijn maatjes, maar tegen het einde van de film lijken ze toch onafscheidelijk van elkaar, hoewel ze dat nooit openlijk zouden toegeven.

The Expendables 3 is wat ons betreft een waardige afsluiter voor de trilogie en stiekem blijven we dan ook hopen op een vierde deel. We belonen de film met maar liefst vier sterren omdat deze zijn voorganger meer dan overtreft en misschien zelfs ook wel het eerste deel.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Flink aantal oneliners
  • Hetzelfde gevoel als eerste deel
  • Stonebanks is terug
  • Keiharde actie-scènes
  • Heel veel humor

Wat is NOT

  • Voorspelbaar
  • Vermoedelijk laatste film

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren