Titanfall Frontier’s Edge DLC

Na de Expedition DLC bleef het even stil rondom Titanfall, maar de game kent nog altijd een flink aantal trouwe fans. Inmiddels is er nieuwe downloadbare content gearriveerd in de vorm van Frontier’s Edge. Zijn deze drie nieuwe mappen de moeite waard? En brengt Game Update 5 nog wat leuks met zich mee?

Haven, Dig Site en Export

De drie nieuwe mappen van Frontier’s Edge zijn Haven, Dig Site en Export. Haven is de meest kleurrijke map van het trio; een tropische boulevard, hoge gebouwen, zandstrand… zie het als een potje vechten met Titans op Ibiza. Dig Site is daarentegen weer een hele grauwe, donkere map met een verlaten mijn als omgeving. En als je in gedachten Haven en Dig Site zou combineren, dan heb je de uitstraling van Export te pakken.

Het leuke aan Export is dat Respawn Entertainment nog een stukje interactie in de map heeft verwerkt. In één van de gebouwen is een grote stroomkabel zichtbaar, die af en toe rood oplicht. Zodra dat gebeurt kan je op de kabel schieten en aan de andere kant van de map een klein gebied onder stroom zetten. Ideaal om af te rekenen met vervelende campers aan de zijkanten van de map, en het is ook nog een Achievement waard als je op deze manier iemand weet om te leggen.

Hoewel het heel sterk van je tegenstanders afhangt, is Dig Site een walhalla voor campers. Er zijn volop verborgen plekjes hoog in de map, van waaruit je bijna ongezien vijanden kunt afknallen. Eigenlijk is dit alleen een beetje zinvol als je Attrition (deathmatch) speelt, want in elke andere spelmodi lever je zo totaal geen bijdrage aan je team.

Perfect aansluiten

Het sterke aan de drie nieuwe mappen is dat ze allen weer subliem in elkaar steken. Zowel voor snelle actie met Capture the Flag als met de meer logge gevechten tijdens Last Titan Standing, de mappen lenen zich prima voor elke spelmodi. Ramen en deuren lijken volstrekt willekeurig geplaatst te zijn, totdat je merkt dat ze perfect aansluiten op een lange wallrun. Er is goed over nagedacht door de mensen van Respawn en ze weten heel goed wat nodig is voor sterk level design. Dit gold al voor de Expedition DLC en ook dit keer is het weer raak.

De herhaling gaat helaas ook weer op voor de negatieve punten, want nog altijd zijn er af en toe stevige framedrops te bespeuren en wachten veel spelers op extra Titans. De Atlas, Ogre en Stryder verschillen maar heel iets van elkaar, vooral qua bewegingssnelheid. Het zou mooi zijn als we nog nieuwe Titans mogen verwelkomen, maar ik verwacht dat dat pas het geval zal zijn in Titanfall 2.

Black Market

Naast de Frontier’s Edge DLC bracht Respawn Entertainment onlangs ook een grote update uit: Game Update 5. Naast diverse tweaks aan de gameplay is een grote nieuwkomer de Black Market. Deze zwarte markt is een nieuwe menu-optie, waar je Burn Card Packs en insignes voor je Titan kunt kopen. Naast XP verdien je nu namelijk ook in-game geld met elk afgerond potje. Voor een klein bedrag kan je een eenvoudig Burn Card Pack kopen met niet al te spectaculaire Burn Cards. Als je blijft sparen tot 50.000 credits, kan je een pakket met vrij bijzondere Burn Cards aanschaffen. Een leuke toevoeging aan de game, al brengt het geen hele schokkende wijzigingen verder met zich mee. Het is alleen de vraag of je je hand op de virtuele knip kunt houden totdat je een pakket met zeldzame Burn Cards kunt kopen.

Conclusie

Titanfall Frontier’s Edge DLC is degelijk, maar helaas niet meer dan dat. De mappen lenen zich weer uitstekend voor alle spelmodi en het level design is subliem, maar geen van de drie mappen blinkt echt uit in originaliteit. Daar komt nog bij dat het wederom slechts drie extra mappen zijn. Voor de houders van een Season Pass weer een mooie aanvulling, maar niet direct de investering waard als je twijfelt om ze los aan te schaffen. De toevoeging van de Black Market is voor iedereen gratis dankzij Game Update 5 en dat is toch wel de leukste aanvulling op de game in tijden. De Frontier’s Edge DLC is een leuk tussendoortje, hopelijk weet de derde DLC weer wat meer te verrassen.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Helemaal mee eens, hoewel het alleen maar maps zijn is de design echt subliem, het vloeiend rennen over alle muren en obstakels blijft geweldig voelen!

  2.   
    FireBallz's avatar

    Ik begon me na een tijdje inderdaad enorm te storen aan de hoeveelheid FrameDrops in de game. Jammer, want als ze wat minder Framedrops erin hadden gelaten was het echt een topgame geworden (in elke geval voor mij ) 😀