Lucy

Een mens kan slechts 10% van zijn hersenen benutten maar wat zou er gebeuren als wij onze hersenen tot het uiterste drijven en ze volledig gaan benutten? Daar valt enkel maar over te speculeren, behalve voor Lucy, want zij krijgt dankzij een speciale drug toegang tot haar gehele hersenstelsel. Benieuwd hoe ze dit aanpakt? Je leest het in deze recensie van Lucy.

Scarlett Johansson speelt Lucy, in deze nieuwe, actievolle sciencefiction-film van regisseur Luc Besson. Wanneer de jonge studente dankzij haar foute vriendje Richard betrokken raakt bij een drugsdeal weet ze in eerste instantie niet wat ze moet doen, vluchten of gehoorzamen? De drugshandelaren verstoppen een zak drugs in haar lichaam en sturen de radeloze vrouw op pad. Eenmaal op de bestemming aangekomen wordt ze mishandeld en begint de zak drugs in haar lichaam te lekken.

En dan begint het echte verhaal, de drug zorgt ervoor dat Lucy beetje bij beetje een groter gedeelte van haar hersenen kan gebruiken. Waar ze in eerste instantie meer controle over haar eigen lichaam krijgt, kan ze later volledige ruimtes beschrijven waarin iemand zich bevindt waarmee ze aan de telefoon zit. Haar gave wordt sterker en sterker en bij 30% kan ze de gedachten van andere mensen lezen en telefoongesprekken op afstand afluisteren.

In nog net geen anderhalf uur gebeurd er een hele hoop. Niet alleen kan Lucy steeds een iets groter gedeelte van haar hersenen gebruiken, ook zitten de drugshandelaren nog steeds achter haar aan, omdat ze het pakketje niet heeft afgeleverd. In de strijd tegen deze bad-guys weet Lucy dan ook goed gebruik te maken van haar speciale gave, wat soms voor vrij komische taferelen zorgt. Heb je haar eindelijk onder schot, zorgt ze ervoor dat de kogels uit je wapen vallen.

Lucy brengt een leuke mix van komedie, sciencefiction en keiharde actie met zich mee, en ook zit er nog een aardig verhaal in verwerkt. Waar de hoofdrol voor de prachtige Scarlett Johanson is, speelt Morgan Freeman de rol van Professor Norman. Professor Norman is gespecialiseerd in het menselijk brein en doet hier al 20 jaar onderzoek naar. Zijn beweringen over wat er zou gebeuren als iemand over meer dan 10% van zijn hersenen zou kunnen gebruiken zijn slechts hypothetisch, maar lijken dankzij de speciale drug ineens werkelijkheid te worden.

Dankzij de gezonde mix van humor en actie weet de film Lucy je goed in te pakken. Natuurlijk is het geen schande om 90 minuten naar Scarlett Johansson te moeten kijken, maar dat ter zijde. Met een budget van slechts 40 miljoen dollar heeft regisseur Luc Besson prima werk afgeleverd en een lekkere popcorn-film naar het witte doek gebracht. Toch zijn er ook minpunten aan de film, zo laat de geloofwaardigheid het op de eerste plaats afweten. Persoonlijk zie ik het namelijk niet snel gebeuren dat een dame van dit kaliber je lichaam in kan kijken, zonder dat je het door hebt, en concluderen dat je slechte nieren hebt.

Nogmaals, Lucy is een heerlijke film als je een grote bak popcorn op schoot hebt staan, maar de geloofwaardigheid laat het afweten. In anderhalf uur wordt er op de juiste manier afgewisseld tussen humor en actie en lijkt regisseur Luc Besson je volledig in zijn greep te hebben. Toch wist Besson onze aandacht minder goed vast te houden naarmate Lucy meer onrealistische trucs uit haar hoge hoed toverde, een aardige tegenvaller dus. We belonen de film desondanks met 3 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Goede mix tussen humor en actie
  • Scarlett Johansson
  • Duidelijk en goed verhaal

Wat is NOT

  • Erg onrealistisch
  • Weet moeilijk aandacht vast te houden

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren