Entropy

Entropy is een spel die erg lijkt op X Rebirth en ook die heb ik van mijn commentaar mogen voorzien. X Rebirth wist mij niet te boeien en ik ben dan ook bang dat Entropy mij ditzelfde gevoel gaat geven. Entropy is momenteel nog in de ontwikkelfase, dus wat niet is kan nog komen.

Battles met 100 man

Ontwikkelaar Artplant beschrijft Entropy als een “open universum science-fiction MMO” en speelt zich, net zoals X Rebirth, af in een gigantisch heelal waar je naar hartenlust doorheen kunt vliegen met je spacemobiel. Je volgt in Entropy een soort carrière waarin je moet zien te overleven. Je bent op jacht naar de tegenstander en onderhandelt met items om zo sterk mogelijk te worden in de game. Entropy laat je met maximaal 100 tegenstanders tegelijk vechten tegen elkaar en dit is voor een game een enorm aantal. Je zal als nieuwkomer niet meteen losgelaten worden tegen de pro’s, maar je start net zoals iedereen onderaan de ladder. Je kunt de ranking vergelijken met de ranking in League of Legends.

De besturing van de game is even wennen, maar dit heb je snel onder de knie. Je geeft geen gas met de tradionele pijltjestoetsen en ook niet met de WASD-toetsen. Om vooruit te komen, dien je de scroll-wheel omhoog te scrollen en sturen doe je met je muis. Eigenlijk bestuur je de hele game met de muis en dit is in het begin heel erg wennen.

Saaie game-modi

De game bevat momenteel 120 punten of stations waar je heen kunt vliegen en je kunt helemaal los gaan in de verschillende game-modi. In de zogenaamde galaxy map kun je lange afstanden afleggen en je eigen route uitstippelen en in de system map dien je naar verschillende punten te vliegen. Het vliegen gaat overigens tergend langzaam en het lijkt uren te duren voordat je op je bestemming bent aangekomen. Ik ben snelle shooters gewend en ik heb simpelweg niet het geduld om die enorme afstanden af te leggen en erop te wachten. Ben je een liefhebber van ruimte en het heelal, dan kom je ogen en oren tekort.

Veel content

De game bevindt zich momenteel in de Steam Early Access. Dat wil zeggen dat de game al te koop is en je deze al kunt spelen voordat deze officieel verschijnt. Nadeel hiervan is dat de game dus nog volop in ontwikkeling is en dat je vervelende bugs tegen zal komen. Je hebt tijdens het kopen van de game drie keuzes tot je beschikking. Elke keuze stelt een pakket voor met diverse content. Zo heb je het Colonist-pakket waarbij je volledige toegang hebt tot de game, 250.000 credits krijgt en 2 spelers kunt aanmaken, het Explorer-pakket waarbij je volledige toegang hebt tot de game, 500.00 credits krijgt, 4 spelers kunt aanmaken, een extra ruimteschip krijgt en diverse andere kleine content ontvangt en tot slot het Founder-pakket waarbij je uiteraard weer volledige toegang hebt tot de game, 100.000 credits ontvangt, unieke skins vrijspeelt, 8 spelers kunt aanmaken, een extra ruimteschip met exclusieve skin ontvangt en de gebruikelijke overige losse content in je lijst zal vinden.

Wil je de game al spelen, dan is de game via Steam te koop. Elke week worden er updates doorgevoerd en de grotere updates zullen eens per maand verschijnen.

Voorlopige conclusie

Entropy is een vermakelijke game en oogt velen malen mooier dan tegenhanger X Rebirth. De besturing valt wat tegen en ook het afleggen van afstanden duurt wat mij betreft veel te lang. Het enorme universum laat je nog eens voelen hoe het is om volledige vrijheid in een game te krijgen. Uiteraard is het gamen met 99 andere personen ook erg tof en dit spreekt mij erg aan. Laten we hopen dat de game zichzelf zal overtreffen en X Rebirth doet vergeten.

Meer Entropy

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren