Skylanders: Trap Team

Skylanders is inmiddels een jaarlijkse franchise geworden voor Activision en dat is niet verwonderlijk: de games verkopen als een malle. De laagdrempelige gameplay in combinatie met de ontzettend schattige poppetjes zorgen ervoor dat de Skylanders-gekte in grote delen van de wereld inmiddels is toegeslagen. Het lijkt er bovendien niet op dat aan die verzamelwoede met Trap Team een einde zal komen.

Typisch Skylanders

Aan het begin van Trap Force zien we hoe de superslechterik Kaos erin slaagt om de Cloudcracker-gevangenis op te blazen. Dit leidt ertoe dat ’s werelds grootste slechteriken op vrije voeten komen en dat maakt Skylands plotseling ontzettend gevaarlijk. Gelukkig is er één voordeel: de gevangenis was opgebouwd uit Traptanium en dit stofje wordt nu door heel Skylands verspreid. Traptanium kan gebruikt worden om Traps te maken en met deze vallen zul je de vrijgekomen slechteriken moeten vangen.

Deze redelijk dunne verhaallijn dient enkel als excuus om de spelers een flinke trits aan vijanden voor te schotelen. Ik heb er in de E3-demo slechts een paar mogen zien, maar deze waren weer typisch Skylanders: kleurrijk, fantasievol en ontzettend grappig. Ook de nieuwe omgevingen ademen de typische Skylanders-vibe en hetzelfde geldt voor de nieuwe poppetjes die we tot nu toe hebben gezien. Met de sfeer zit het dus wel snor.

It’s a trap!

De grootste vernieuwing van Trap Force is de mogelijkheid om slechteriken te vangen. Het is steeds zaak om een crimineel op te sporen, deze vervolgens te verslaan en hem tot slot te vangen in je Trap. Hierbij geldt wel de voorwaarde dat je de juiste Trap gebruikt. Wanneer je een watervijand wilt vangen, zul je dus een waterval (hihi) nodig hebben.

“]

Naast de Portal of Power heb je dit keer dus nog een tweede accessoire dat je moet aansluiten op je console: de Trap. Het toffe hieraan is dat je gevangen vijanden in je val kunt zetten, om deze vervolgens mee te nemen naar een vriend. Zo kun je personages uitwisselen, zelfs wanneer jij en je vriend verschillende consoles bezitten. Zoals de aanwezige ontwikkelaar het omschreef: “instead of bringing the toys to life, we bring life to the toys”.

Academisch verantwoord

De laatste grote nieuwe toevoeging is de Skylanders Academy. Deze vrij te verkennen hub (de grootste ooit in een Skylanders-game) biedt niet alleen vele uren aan zijmissies en verstopte goodies, je vindt er ook de Villain Vault. Hierin worden vijanden bewaard die je al wel verslagen hebt, maar waarvoor je nog niet beschikt over het juiste type trap. Deze Academy ziet er tof uit en zal vooral de jongere spelers zeer weten te bekoren.

Conclusie

Skylanders: Trap Team oogt strak op de new-gen consoles en de toevoeging van Traps is erg vet, maar verder biedt het spel wel erg weinig vernieuwing. Zijn de hoofdzakelijk jongere spelertjes dit najaar weer bereid om 60 euro neer te tellen voor een game die grotendeels hetzelfde biedt als zijn voorganger, of houden ze hun centjes in hun zak? Het laatste zou terecht zijn, maar het eerste gaat waarschijnlijk gebeuren. Dat is nou eenmaal de macht (en aantrekkingskracht) van Skylanders.

Meer Skylanders: Trap Team

14/11/2014Skylanders: Trap Team 2
6/11/2014Nightcrawler 0
28/8/2014Skylanders: Trap Team 0
  1.   
    djonnieboy97's avatar

    ik was bij de eerste 2 skylanders games wel in de ban ja maar ben er toen mee gestopt ben wel verder gegaan met disney infinity 😛 maar daar kan je ook veel meer doen