Tales of Xillia 2

Tales of Xillia 2 verscheen november 2012 in Japan en de game wist daar destijds hoge ogen te gooien. Aankomende zomer, bijna twee jaar later, mogen ook wij westerlingen aan de slag met dit oogstrelende RPG-avontuur. Weet de game nog steeds te overtuigen, of hebben we te maken met een gevalletje “mosterd na de maaltijd”?

Op weg naar Canaan

Tales of Xillia 2 vertelt het verhaal van Elle, een achtjarig meisje dat met lede ogen moet aanschouwen hoe haar bloedeigen vader wordt vermoord. In zijn laatste woorden vertelt Elle’s vader dat ze het mysterieuze land van Canaan moet opzoeken, omdat daar iets belangrijks te vinden is. Aangezien Elle verder weinig nuttigs te doen heeft, besluit ze die taak op te volgen. Dat vormt het begin van een lang avontuur over vriendschap, liefde en de dood.

Helaas zit het Elle niet mee: de trein waarmee ze naar Canaan reist, wordt gekaapt en ontspoort vervolgens op drastische wijze. Een jongvolwassene genaamd Ludger Will Kresnik doet nog zijn best om Elle te redden, maar dit mag niet baten en Kresnik raakt zwaargewond. In het ziekenhuis slaagt men erin om Kresnik beter te maken, maar dit leidt er wel toe dat de jongen zwaar in de schulden raakt. Samen met Ella gaat Kresnik op zoek naar Canaan, maar ondertussen moet hij ook zijn schulden zien te afbetalen en hij wil zijn broer opsporen, aangezien die naar verluidt achter de treinkaping zit.

Niets nieuws

Over het algemeen biedt Tales of Xillia 2 hetzelfde als zijn voorganger, maar dan net wat beter en uitgebreider. De grootste vernieuwing is de Weapon Swap-kracht van Luther. De beste man kan nu ook tijdens gevechten van wapen wisselen en dat is voor dit genre ongebruikelijk. Dit voegt een extra strategie-element toe aan de game: je kunt immers verschillende speelstijlen combineren in één gevecht. Daarnaast heeft Ludger de mogelijkheid om tijdelijk in zijn sterkere Chromatus-vorm te transformeren. Dit kan je echter niet onbeperkt doen, dus het is zaak om deze speciale kracht strategisch in te zetten.

Het grootste minpunt aan deze Westerse versie is dat hij niets nieuws biedt ten opzichte van de Japanse release. Toen ik aan de ontwikkelaar vroeg of Europese en Amerikaanse gamers voor hun geduld worden beloond, antwoordde deze dat de Westerse versie enkel Engelse lokalisatie kent. Daar zullen de Westerse gamers zich helaas tevreden mee moeten stellen.

Conclusie

Tales of Xillia 2 is een oogstrelende game met een zeer interessant verhaal. Bovendien is de gameplay voor liefhebbers van het genre fantastisch, aangezien de ontwikkelaar enkele dingen doet die je in geen enkele andere game tegenkomt. Desalniettemin blijft het teleurstellend dat de Westerse versie geen extra content kent, want naar mijn mening mogen wij wel beloond worden voor het lange wachten. Aan de andere kant mogen we allang blij zijn dat deze fantastische RPG binnenkort ook onze contreien aandoet, want Tales of Xillia 2 is te mooi om gemist te worden.

 1.   
  WesterW's avatar

  Nou nou, dat ik Leon nog eens positief over een Japanse RPG, laat staan een spel uit de Tales-serie, zou mogen horen! 😉

 2.   
  Leukste's avatar

  Het is dus een waardige game voor mensen die met dit genre bekend zijn. Ik zelf houd het bij Japanse tv-series en films. Maar het blijft goed om te zien dat er nog steeds dit soort games op de Europese markt verschijnen.

 3.   
  FireBallz's avatar

  niet mijn genre ,wel leuk bedacht.