A Million Ways to Die in the West

Seth MacFarlane is terug met een net zo spraakmakende comedy als Ted. Dit keer is het geen pratende teddybeer in de hoofdrol met zijn stem, maar de acteur zelf die op nogal klunzige wijze de liefde van zijn leven achterna gaat. Of is er toch nog een andere dame in het spel? Je leest het hier in de recensie van A Million Ways to Die in the West.

In 2012 zette MacFarlane de toon met Ted, een film die uitblonk door de aparte soort humor, maar toch vooral de avontuurlijke teddybeer Ted. In A Million Ways to Die in the West gaat MacFarlane zoals gezegd zelf op pad. In het begin van de film zien we hem gedumpt worden door Louise (Amanda Seyfried) waarna hij gedurende de hele film haar probeert terug te winnen.

Echter wordt het niet zo’n romantisch cliché als we verwachten, want cowboy Clinch (Liam Neeson) komt het kleine country-stadje onveilig maken. Eerder liet hij zijn vrouw Anna (Charlize Theron) hier achter omdat hij zelf het gevaarlijk pad op ging, maar nu is hij terug om haar op te halen. Er is in de tussentijd alleen wel een hele hoop gebeurd.

Zo was Anna vanaf het moment dat ze in het stadje aankwam al meteen helemaal weg van Albert (Seth MacFarlane) en liet dit duidelijk weten, zonder het uit te spreken. Toch helpt ze hem zijn ex terug te winnen, maar door haar lieve gedrag ontstaat er iets moois tussen de twee.

A Million Ways to Die in the West gaat ondanks de meer grove en soms ook ranzige humor wat verder dan Ted, maar toont dankzij de inbreng van het liefdesverhaal toch ook veel gelijkenissen met de eerste film van Seth MacFarlane. De continuïteit aan grappen weet het vermakelijk te houden, maar deze zijn niet altijd van hoge kwaliteit.

Zo komt MacFarlane ook met enige regelmaat afgezaagd uit de hoek en ontbreekt de fantasievolle en originele inbreng. Daarom belonen we A Million Ways to Die in the West met drie van de vijf sterren.

“Ted-humor in een western-jasje”

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Leuke plotwendingen
  • Grove en ranzige humor

Wat is NOT

  • Ongeïnspireerde grappen
  • Veel gelijkenis met Ted

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren