Watch_Dogs: alle activiteiten

In het Chicago van Watch_Dogs is veel te beleven. Je gaat schieten, racen en hacken en om jullie een goed beeld te geven van wat er allemaal te doen valt, geven we hieronder een overzicht van alle activiteiten in de game. Let op, naast deze missie-gedreven activiteiten zijn er ook nog veel spelletjes te doen op straat.

Criminal Convoy
In Criminal Convoy moet je een aantal voertuigen en hun criminele inzittenden uitschakelen. Je krijgt van tevoren te zien welke route ze gaan rijden en je mag ze wanneer je maar wilt onderscheppen. Dit is per missie natuurlijk verschillend en dus zal je soms te werk gaan met enkel wapens, maar soms kun je op een bepaald moment van de route een brug openen zodat hun route versperd is. Konvooien zijn vaak uitdagend maar wel erg vermakelijk.

Gang Hideout
In een gebouw of gebied zijn veel criminelen actief. Eรฉn van deze criminelen mag niet dood, maar moet bewusteloos worden geslagen. Probeer vooral sluipend en hackend te werk te gaan, want de persoon die je moet oppakken kan het op een lopen zetten als je ontdekt wordt.

Fixer Contract: Decoy
Om je vrienden te helpen, dien je de politie bezig te houden zodat zij kunnen ontsnappen. In feite is dit gewoon een simpele race. Echter, als je snel genoeg bent, kan het gebeuren dat de politie je niet eens vindt. Doen ze dit wel, dan wordt de race plotseling een stuk moeilijker.

Fixer Contract: Getaway
Je moet een bepaalde auto van A naar B vervoeren, maar je mag geen politie of criminelen achter je aan hebben als je op locatie B arriveert. Wees dus snel en probeer je af en toe te verstoppen om niet gezien te worden. Let echter wel op: ctOS blijft scannen.

Fixer Contract: Transporter
In รฉรฉn missie moet je verschillende auto’s stelen en wegblijven van de politie of criminele tegenstanders. Je rijdt zo snel mogelijk van A naar B, wat soms onmogelijk is om te halen, mits je alternatieve routes gebruikt. Pas dus op voor burgers (als je de good guy speelt), want je gaat door winkelcentra en steegje scheuren.

Fixer Contract: Interception
Achtervolg de tegenstander en blijf dicht bij hem om bepaalde files te hacken. Als je alle files hebt gehackt, mag je hem uitschakelen. Het zal onderweg moeilijk gemaakt worden voor je, want andere tegenstanders proberen je van de weg te beuken.

ctOS Tower
Geef spanning aan stroomkabels, waardoor je een elektronische deur opent en de ctOS-toren kunt scannen voor extra bonussen. Het is een puzzel-/zoekspelletje waar je de kabels moet volgen naar soms bijna onmogelijke plekken.

Investigation (moorden)
Er zijn zes mensen vermist en klaarblijkelijk vermoord. Jij dient hun lijken te vinden en de moordenaar op te sporen. Als je alle zes de lijken hebt gevonden, krijg je een extra missie.

Investigation (telefoons)
Vind alle acht de telefoons van Maurice om erachter te komen wat zijn verleden is (Maurice kom je bijna in het begin van het spel al tegen). Als je deze allemaal vindt, krijg je een extra missie.

Investigation (mensenhandel)
Hack tien verschillende mensen die betrokken zijn bij mensenhandel. Vervolgens kun je bij ieder persoon een koffer vinden. Vind ze alle tien.

Investigation (QR codes)
Op de raarste punten in de stad zijn QR-codes te vinden. Soms moet je vanuit de vreemdste posities kijken om ze te zien. Er zijn 16 QR-codes. Vind ze allemaal voor een extra missie.

Investigation (shipping crates)
Vind de negen verschillende kisten en audiobestanden om hun historie te leren en een nieuwe missie vrij te spelen.

Collectibles (ctOS-boxen)
Scan bepaalde ctOS-boxen om een minigame te starten. Hierin moet je binnen de tijd een aantal andere boxen scannen. Doe je het binnen de tijd, dan krijg je nieuwe audiobestanden die meer licht werpen op Blume, de makers van ctOS. De tijd is echter beperkt en sommige boxen staan op de raarste plaatsen.

Collectibles (huisvredebreuk)
Hack nietsvermoedende mensen om meer te weten te komen over hen. Je kunt de gekste dingen tegenkomen bij de normaalste mensen. Er zijn verschillende beloningen vrij te spelen.

Heb jij Watch_Dogs al en zo ja, wat is jouw favoriete activiteit? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Collectables? Is het niet Collectibles?

  Criminal Convoy doet me denken aan die missie uit GTA V dat je dat geldbusje moest beroven.

  Fixer Contract: Getaway lijkt meer op een missie uit Driver: San Francisco, de vorige game die door de Watch_Dogs makers is gemaakt.

  Investigation (mensenhandel) zagen we eerder al in een trailer van Watch_Dogs, een vader uit een gezin blijkt betrokken te zijn met handel in vrouwen en Aiden gaat daar een stokje voor steken.

  Ik kan niet meer wachten om met de game aan de slag te gaan! ๐Ÿ˜€

 2.   
  djonnieboy97's avatar

  ik moet nog even wachten op de postbode en dan kan ik gaan knallen ๐Ÿ˜€

 3.   
  FioranoJC's avatar

  Spannend! klinkt goed allemaal. Ben erg benieuwd ๐Ÿ˜€

  Zojuist kwam een pakketje op werk binnen voor een collega: Een PS4 met WatchDogs ๐Ÿ˜ฅ *I WANT*

 4.   
  Leukste's avatar

  Nou mijn Watch Dogs PS4 Special Edition heb ik vanmorgen opgehaald. Nu alleen nog wachten op mijn controller om ermee aan de slag te gaan…

 5.   
  Alias's avatar

  ”KillGamer01″ schreef, "Collectables? Is het niet Collectibles?"

  Beide woorden kunnen gebruikt worden en hebben dezelfde betekenis. ๐Ÿ˜‰

 6.   
  MartijnSchellekens14's avatar

  Ik krijg nu zo erge zin in Watch Dogs! ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†

 7.   
  Bram_M99's avatar

  Nummer 5.. Snapte eerst niet wat het betekende maar nu wel ๐Ÿ™‚