Muppets Most Wanted

Begin 2012 verscheen de film The Muppets in de bioscoop waarin de Muppets met elkaar herenigd werden. En nu, twee jaar later, pakken we het verhaal op waar het destijds eindigde. Letterlijk zelfs, want aan het begin van Muppets Most Wanted zien we nogmaals de laatste scène uit The Muppets waar al onze harige vriendjes met elkaar feestvieren op Broadway.

Muppets Most Wanted vertelt over het succes van de Muppets en hun wereldtournee. Maar ze zijn niet alleen, want slechterik Constantine reist hun achterna, ontvoerd Kermit en neemt zijn plaats over in de groep. Omdat de twee sprekend op elkaar lijken valt het in eerste instantie niemand op, zelfs niet als Constantine stilvalt tijdens de bekende introductie van de show.

Samen met zijn manager Dominic Badguy overtuigd Constantine de Muppets dat ze een enorm succes zijn en zorgt keer op keer voor volle zalen op me meest uiteenlopende locaties. Toch hebben al deze locaties iets met elkaar gemeen, ze liggen namelijk allemaal naast een museum waar kostbare schatten liggen opgeslagen. Constantine gebruikt de show dan ook al dekmantel om de schatten te kunnen stelen.

Hoewel we ons zeer hebben vermaakt met Muppets Most Wanted zit er toch een enorm nadeel aan de film en dat is dat deze grotendeels hetzelfde is als zijn voorganger. Alleen het verhaal geeft een waardevolle toevoeging maar verder lijkt het allemaal erg op het origineel en is ook vrij simpel. De cast is daarnaast ook grotendeels hetzelfde, op enkele gasten na. Zo zien we onder meer Christoph Waltz voorbij komen.

Muppets Most Wanted zal vooral onder de kleintjes goed in de smaak vallen dankzij het grappige accent van Constantine en zijn gemene grappen. Het oudere publiek zal eveneens platliggen van het lachen maar zich enigszins kunnen storen aan de gelijkenis met het eerste deel. We belonen Muppets Most Wanted daarom dan ook met twee en een halve ster.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Hilarisch accent Constantine
  • Intro bevat credits eerste film

Wat is NOT

  • Veel van hetzelfde
  • Tegenvallend verhaal

5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren