The Amazing Spider-Man 2

De afgelopen maanden zijn we overspoeld met trailers, featurettes en ander beeldmateriaal van The Amazing Spider-Man 2. We waren dan ook enigszins bang dat we alles al zo’n beetje gezien hadden van de film. Is deze verwachting uitgekomen of zijn we toch nog enigszins verrast door wat we in bijna twee en een half uur kregen voorgeschoteld? Je leest het in deze recensie van The Amazing Spider-Man 2.

De eerste film van deze trilogie was voor velen veel van hetzelfde, een Spider-Man die zijn krachten ontdekt en gebruikt tegen een mislukt experiment. De tweede film komt grofweg ook weer op hetzelfde neer maar weet ons in te pakken dankzij de verbluffende graphics. De film is duidelijk verbeterd ten opzichte van de eerste trailers die we destijds te zien kregen.

Aan special effects is in The Amazing Spider-Man 2 geen gebrek. Natuurlijk vliegt Spider-Man als een malle door de straten van New York, wat mooie beelden oplevert, maar ook Electro ziet er verzorgd uit. We leerde het personage van Jamie Foxx natuurlijk al kennen in de trailers en zagen een man met een doorzichtige blauwe huid. Dit is in de film niet veel anders.

Jamie Foxx herkennen we in het begin van de film bijna niet als hij nog de onhandige Max Dillon speelt. Met een koffertje en een aantal grote blue-prints dwaalt hij door de windere straten in de richting van het Oscorp-gebouw waar ook hij werkzaam is. Dillon is een nogal onhandig persoon in zijn doen en laten maar diep van binnen is hij een enorme Spider-Man-fan. Hij straalt dan ook van geluk wanneer juist Spider-Man zijn leven redt. Naast Electro waren ook de Green Goblin en Rhino te zien in de film. Maar hier willen we toch liever niet al te diep op ingaan omdat we dan misschien teveel details gaan verklappen.

Natuurlijk is ook Gwen Stacy weer van de partij in de persoon van Emma Stone. De ingewikkelde relatie met de superheld lijkt haar wat zwaar te vallen en dit levert in de film dan ook de nodige problemen op. De vraag is, zal hun liefde stand houden? En voor hoelang? Kan Peter zich houden aan de belofte die hij haar vader deed en afstand bewaren? Of overleeft liefde daadwerkelijk alles?

Het zijn allemaal vragen waarop het antwoord in The Amazing Spider-Man 2 duidelijk wordt, samen met nog vele andere. Verwacht daarom dan ook niet teveel actie maar vooral erg veel verhaal. Na het zien van The Amazing Spider-Man 2 zal je een stuk duidelijker tegen de nieuwe trilogie aankijken en grote verwachtingen hebben voor het derde deel.

Onze verwachtingen waren voor de tweede film in ieder geval ook erg hoog en gelukkig meer dan waar gemaakt. The Amazing Spider-Man 2 doet precies wat het moet doen en dat was ons verbazen. Het acteerwerk is van een zeer hoog niveau en hoewel de hoeveelheid actie niet al te hoog is blijft de film gedurende de hele rit van bijna twee en een half uur erg spannend. We belonen The Amazing Spider-Man daarom dan ook met maar liefst vier sterren.

Voor de liefhebbers is het misschien nog wel even handig om te vermelden dat de beloofde X-Men scène niet achter de IMAX-versie van de film te vinden is, maar alleen achter de normale 3D-versie.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Grafisch verbluffend
  • Fantastisch acteerwerk
  • Verduidelijkend verhaal

Wat is NOT

  • Te weinig actie

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren