Captain America: The Winter Soldier

Eindelijk is het zover, de tweede Captain America-film in de geschiedenis van Marvel. Het verhaal gaat direct verder waar dat van The Avengers stopte en we belanden dan ook direct midden in de actie wanneer de film start. Is dit het voorteken van een opnieuw geweldige Marvel-film? Of hebben we meteen alle actie alweer gezien? Je leest het hier in onze recensie van Captain America: The Winter Soldier.

In Captain America: The Winter Soldier komen we niet alleen een hoop te weten van de geschiedenis van Captain America zelf, ook wordt er dieper ingegaan op het verhaal van The Winter Soldier en wie hij eigenlijk is. Net als bij Captain America is The Winter Soldier voortgekomen uit een experiment waarbij zijn linkerarm is vervangen door een metalen arm. Is The Winter Soldier dan de eerste waardige tegenstander die het Captain America echt moeilijk kan maken?

Een hevige strijd is het zeker want de film zit boordevol actie. Al vanaf het eerste moment worden we verwend want de film start met een scene waarin Captain America samen met Black Widow de nodige tegenstanders omleggen. Waar al dit geweld zich afspeelt? Dat gaan we jullie natuurlijk niet verklappen, maar we kunnen jullie verzekeren dat het er hevig aan toe gaat. Gelukkig is de openingsscène niet de enige goede scène uit de film.

Er gebeurd dan ook een heleboel in de film en dat houdt de film boeiend tot op de minuut. Zoals we gewend zijn van Marvel bevat ook deze film een flinke lading humor en liggen we gereld plat om de droge humor van Nick Fury en zijn vrienden. De film is daardoor aan de ene kant precies wat we gewend zijn maar verrast ons aan de andere kant ook weer totaal als er een aanslag wordt gepleegd op het leven van Nick Fury…

Traditiegetrouw wordt aan het eind van iedere Marvel-film een teaser vertoond voor de volgende film in Marvel’s Cinematic Universe. Net als bij Thor: The Dark World krijgen we zowel vlak voor, als direct na de aftiteling van de film een korte scène te zien die ieder verwijzen naar een andere film. Voor wat je hierin te zien krijgt verwijzen we je natuurlijk graag door naar de bioscoop, want wij zijn niet zo van de spoilers.

Captain America: The Winter Soldier doet precies wat het moet doen en dat is de kijker vermaken en verbazen. We kwamen dan ook behoorlijk opgelucht de zaal uit toen we op het einde de twee extra scènes gezien hadden. Ook de verschijning van de beeldschone Black Widow is een waardevolle toevoeging. Daarom belonen we deze fantastische nieuwe Marvel-film ook met vier van de vijf sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • IJzersterk verhaal
  • Samenwerking met Black Widow
  • Black Widow
  • Misleidend

Wat is NOT

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren