The Butler Blu-ray

In eerste instantie zou je bijna denken dat je hier te maken hebt met een gigantische miljarden-productie als je de lijst met acteurs ziet die aan de film meewerken, maar toch is de film tot stand gekomen met een budget van ‘slechts’ dertig miljoen dollar. Weet dit waargebeurde verhaal indruk op ons te maken? En treffen we naast de film nog boeiende extra’s aan op de disc? Je leest het in onze Blu-ray recensie van The Butler.

Over de film
Regisseur: Lee Daniels | Cast: Forest Whitaker (Cecil Gaines), David Banner (Earl Gaines), LaJessie Smith (Abraham), Mariah Carey (Hattie Pearl), Alex Pettyfer (Thomas Westfall), Oprah Winfrey (Gloria Gaines) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Bioscooprelease: 5 december 2013

De Afro-Amerikaanse Cecil Gaines (Whitaker) is nog een jonge man wanneer hij begint aan zijn nieuwe baan als butler in het Witte Huis. Een bijzondere baan waarbij hij uiteindelijk zeven Amerikaanse presidenten zal dienen. Tijdens zijn diensttijd maakt de Amerikaanse maatschappij diverse grote veranderingen door, waaronder racisme en de Vietnamoorlog. Dramatische gebeurtenissen, die ook invloed hebben op Cecil en zijn familie. Naast Whitaker en Winfrey bestaat de sterrencast van The Butler uit onder anderen Jane Fonda, John Cusack, Robin Williams, Alan Rickman, James Marsden, Liev Schreiber, Lenny Kravitz, Mariah Carey en Vanessa Redgrave.

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p HD Widescreen | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 8713045240479 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 5 maart 2013

Bij het opstarten van de Blu-ray van The Butler krijgen we als eerst de trailer te zien van Yves Saint Laurent, een Franse film die op 10 april in Nederland in premiére gaat, maar ook de trailers van Hoe Duur was de Suiker en The Fifth Estate verschijnen op ons beeldscherm. De film zal hierna direct starten en kent dus helaas geen hoofdmenu.

Geen hoofdmenu betekend dus ook geen extra’s en die missen we wel op deze Blu-ray. Zeker als we zien dat ook de beeldkwaliteit enigszins tegenvalt is dit toch erg jammer. Er is waarschijnlijk geprobeerd de film een wat oudere stijl te geven, gezien de tijd waarin deze zich afspeelt, maar dit heeft wel een lichte invloed op de kwaliteit. Het geluid is daarentegen wel dik in orde.

De Blu-ray van The Butler brengt slechts de film met zich mee en doet daarmee wat deze moet doen en meer dan ook niet. Geen extra’s of andere poespas, alleen de film. Mede daarom komen we op een eindoordeel van drie van de vijf sterren. Een ijzersterke film welke grafisch iets te lijden heeft onder de oudere stijl, maar met goed geluid.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren