Gravity 3D Blu-ray

Gravity won dit jaar maar liefst 7 Oscars en de meeste daarvan hadden te maken met de technische kant van de film. Zijn de beeld- en geluidskwaliteit op deze 3D Blu-ray ook zo goed? Wat vinden we naast de 3D Blu-ray nog meer in het hoesje? En staan er nog noemenswaardige extra’s op de disc? Al deze vragen beantwoorden we hieronder in de 3D Blu-ray recensie van Gravity.

Over de film
Regisseur: Alfonso Cuarón | Cast: Sandra Bullock (Ryan Stone), George Clooney (Matt Kowalski), Ed Harris (Mission Control (voice)) e.a. | Speelduur: 91 minuten | Bioscooprelease: 3 oktober 2013

Oscar® winnaars Sandra Bullock (The Blind Side) en George Clooney (Syriana) spelen de hoofdrollen in Gravity een spannende thriller die je meesleurt in het oneindige en meedogenloze van de ruimte. De film is geregisseerd door de Oscar® genomineerde Alfonso Cuarón (Children of Men). Bullock speelt Dr. Ryan Stone, een briljant medisch ingenieur die samen met veteraan astronaut Matt Kowalsky (Clooney) op haar eerste ruimtemissie gaat. Tijdens een routine controle, slaat het noodlot toe. De shuttle wordt vernietigd en Stone en Kowalsky blijven volledig alleen achter. Vastgebonden aan niets anders dan elkaar zweven zij verder de ruimte in. Door de kille stilte realiseren zij zich dat ze ieder contact met de aarde zijn verloren en daarbij de enige kans om gered te worden. Langzaam slaat de angst om in paniek en neemt elke hap naar lucht het beetje zuurstof weg dat nog over is. Is de enige weg terug naar huis de onwaarschijnlijke weg, dieper de ruimte in?

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p HD 16×9 2.4:1 | Geluid: DTS-HD Master: Engels en Frans; Dolby Digital: Italiaans, Spaans en Duits | Ondertitels: Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Noors, Deens, Fins, Zweeds en IJslands | Aantal discs: 1 x 3D Blu-ray en 1x Blu-ray (Incl. Digital Copy) | EAN: 5051888169056 | Ook verkrijgbaar op: Blu-ray en DVD | Retail release: 26 februari 2014


Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, want we kunnen er niet omheen, de beeldkwaliteit van de 3D Blu-ray van Gravity is adembenemend. We kunnen dan ook met zekerheid zeggen dat deze 3D Blu-ray erg dicht in de buurt komt van kwaliteit de 3D Blu-ray van Avatar. Natuurlijk, het is een compleet andere film, en ik mag ze misschien niet eens met elkaar vergelijken, maar de beelden spreken voor zich.

Ook het geluid op het schijfje is dik in orde, al moeten we je wel aanraden de film te kijken met een 5.1 installatie met een goede sub woofer. Als je IMAX 3D-versie van de film wellicht al in de hebt gezien kun je erover meepraten dat je wordt weggeblazen door sommige lage tonen. De film heeft dan ook met recht drie Oscars gewonnen voor zowel het beste nummer als beste geluidsediting en mixing.

De extra’s van de film vinden we op het normale Blu-ray schijfje en bevat bijna drie uur aan extra content. Bij het opstarten van de Blu-ray worden we ook verrast door een trailer van The Hobbit: The Desolation of Smaug. De extra’s bestaan uit onder meer een uitgebreide blik achter de schermen, een documentaire genaamd Collision Point: The Race to Clean Up Space met als voice-over Ed Harris en als laatste een short-film van regisseur Jonás Cuarón genaamd Aningaaq.

Kortom er valt genoeg te beleven met deze uitgave van Gravity welke wordt geleverd in een prachtige sleeve. In het pakket treffen we naast de Blu-ray en 3D Blu-ray ook nog een Digital Copy zodat je de film altijd bij de hand kunt hebben. Dit pakket dankt zijn score van 4,5 ster voornamelijk aan de prachtige beeld- en geluidskwaliteit. De blik achter de schermen geeft daarnaast een goede indruk over hoe dit eindresultaat bereikt is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren