300: Rise of an Empire

In 2006 was het Gerard Butler die de show stal in 300, maar sindsdien werd er weinig of niets van de franchise vernomen en over een sequel werd amper gesproken. Maar nu is daar 300: Rise of an Empire, een film die toch voortborduurt op het succes van de eerste film en zich in eerste instantie lijkt af te spelen, direct na de gebeurtenissen van 300. Maar kan de film wel tippen aan het succes van zijn voorganger? En hoe zit het met het verhaal?

Vooraf was ik zelf nogal sceptisch over 300: Rise of an Empire omdat de stijl van het eerste deel van mij niet helemaal ligt. Maar Zack Snyder kan daarentegen weinig verkeerd doen bij mij en daarom zakte ik toch met een goed gevoel in de bioscoopstoel. Na klein kwartier was ik volledig ingepakt, vanaf begin af aan staat de keiharde actie centraal en wordt je 3D-bril bedorven onder liters bloed.

Het moge duidelijk zijn, ook in dit vervolg wordt vastgehouden aan dezelfde stijl als die van de eerste film. Veel bloed, veel geweld, veel actie, veel slow-motion momenten en bovenal veel vijanden. Ook in 300: Rise of an Empire staan de enorme veldslagen, of liever gezegd zeeslagen, weer centraal. En dat is dan ook het punt waar Eva Green om de hoek komt kijken. Eva Green speelt de genadeloze Artemisia.

Artemisia lijkt in eerste instantie een sexy commandant, maar heeft maar al te graag de touwtjes in handen. Hoewel ze als Griek geboren is neemt ze het op tegen de mannen uit Athene, onder leiding van Themistokles (Sullivan Stapleton). Later keren ook de Perzen en de Spartanen zich tegen haar. Wat ons betreft is Eva Green geknipt voor deze rol als meedogenloze commandant.

Wat ons betreft is het enige tegenvallende aan de film het gebrek aan details. Zoals eerder gezegd zit de film bomvol actie en bloed maar wordt dit niet overal weergegeven, en dan heb ik het over de wapens. Wanneer er iemand met een zwaard in stukken wordt gehakt spat het bloed alle kanten op maar lijkt er geen druppel achter te blijven op het zwaard zelf. Een klein puntje van kritiek dus.

300: Rise of an Empire zal vooral bij de fans van de eerste film erg goed in de smaak vallen en lijkt daarbij gericht op een redelijk specifieke doelgroep. Toch raden we je aan de film te gaan zien en dan wel in IMAX 3D, want de IMAX-waarde van de film hoog, erg hoog. We belonen 300: Rise of an Empire daarom met vier van de vijf sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Grafisch zeer sterk
  • Eva Green
  • Hoge IMAX-waarde
  • Slow-motion effecten
  • Dezelfde stijl als 300

Wat is NOT

  • Weinig tot geen bloed op wapens
  • Niet zo gedetailleerd

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren