Source: Een bron van coöperatieve liefde

Valentijnsdag is de perfecte tijd om je geliefde een game cadeau te geven die gezamenlijk gespeeld kan worden. Met zijn tweeën de meest hilarische momenten beleven is natuurlijk wat ieder koppel wil doen. Om dit te realiseren hoef je echter niet te kijken naar recente titels en om dat te bewijzen, werp ik een blik op de vijf beste coöperatieve Source-games die te verkrijgen zijn op Steam. Wat is er nou beter dan elkaar bekogelen met kachels, het bevechten van aliens en het spelen van verstoppertje?

ight

5. Alien Swarm

We beginnen onze lijst met het gratis te verkrijgen Alien Swarm, een top-down shooter die spelers op de proef stelt met pittige levels en nauwe samenwerking vereist. Mocht je partner nog niet met Steam bekend zijn, dan is dit een goede wijze om de overstap mogelijk te maken. Samen een planeet verdedigen tegen de meest bloeddorstige wezens is een intense ervaring die niet overgeslagen mag worden. Vergeet alleen niet om de genezersklasse te kiezen, want die zal je tijdens bepaalde levels heel hard nodig hebben om de nodige frustratie tegen te gaan.

Alien Swarm op Steam

ight

4. Half-Life 2: Deathmatch

Van de vele multiplayer-klassiekers binnen het shooter-genre is er één titel die na tien jaar nog altijd talloze harten verwarmt: Half-Life 2: Deathmatch. Deze kachelwerpersimulator is in staat om zelfs de meest serieuze spelers te laten gieren en brullen van het lachen. Laten we wel wezen, hoe kun je nou boos worden na een dodelijke ontmoeting met een vliegende toiletpot? Naast de standaardmodus kent de game ook nog eens tig puzzelmappen, die soms best moeilijk kunnen zijn, maar zonder enige twijfel de prachtigste momenten aller tijden opleveren.

Half-Life 2: Deathmatch op Steam

ight

3. Garry’s Mod

Als we het hebben over mods, dan is Garry’s Mod logischerwijs de koning binnen de groep. Deze game kent meer spelmodi dan menig games gecombineerd. Altijd al je partner willen verraden? Ga dan aan de slag met Trouble in Terrorist Town. Wens je verstoppertje te spelen door je te vermommen als de meest stompzinnige objecten? Veel plezier met het humoristische Prop Hunt. Deze game is zo veelzijdig dat je waarschijnlijk pas na honderden uren alles hebt ontdekt en dat kan voor ontzettend veel onvergetelijk plezier zorgen.

Garry’s Mod op Steam

ight

2. Portal 2

Ik heb overwogen om Portal 2 op de eerste plaats te zetten, maar daar is de game simpelweg niet lang genoeg voor. De co-op houdt je hooguit een paar uur lang bezig, tenzij je custom mappen zou installeren. Desondanks valt het niet te ontkennen dat de zojuist genoemde modus perfect is om liefde, en eventueel haat, te uiten. Mocht je nou altijd al je partner willen pletten in een enorme machine, dan biedt Portal 2 die mogelijkheid. Er zijn maar weinig titels die zoveel nadruk leggen op samenwerking en het belonen hiervan met schattige knuffels en high fives.

Portal 2 op Steam

ight

1. Team Fortress 2

Op de eerste plaats staat een game die volgens velen beschouwd wordt als de beste binnen het genre. Zo’n status wordt door slechts heel weinig games verdiend en terecht, want Team Fortress 2 heeft in 2007 een standaard neergezet die zelden overtroffen wordt. Waar de nummer vier van onze lijst je doet gieren en brullen, laat deze game je achter met kaakkramp. De multiplayer is makkelijk op te pakken, kent verscheidene spelmodi, waaronder het eerder genoemde Prop Hunt, zelfs puzzels, mini-games en nog veel, veel meer content.

Bovendien is Team Fortress 2 net zoals Alien Swarm volledig gratis te spelen, waardoor de game met gemak het beste van alle werelden combineert. Tel daar als laatste ook nog eens de Mann vs. Machine-modus bovenop, waarin je het opneemt tegen hordes aan dodelijke robots. Mocht je dus willen bewijzen tegenover je geliefde dat je goed overweg kunt gaan met staal, dan is dit je kans. Als je begrijpt wat ik bedoel natuurlijk.

Team Fortress 2 op Steam

Bonus

Een zeer noemenswaardig alternatief is het aanstormende Titanfall, om precies te zijn de bèta die vanaf vandaag beschikbaar wordt gesteld voor de PC en Xbox One. En nee, we spelen niet vals, want Titanfall is, stomtoevallig, gebouwd met de befaamde Source-engine. Kortom, gooi je vriend of vriendinnetje in een reusachtige robot en verover samen het speelveld. Als dat geen glimlach op ieders gezicht tovert, dan is het verstandiger om vandaag in bed te blijven.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Kijk, zulke artikelen wil ik lezen op GN. Good job!

 2.   
  QTxJess's avatar

  Verdorie Tom ik zei toch Gmod!!

 3.   
  Neolite's avatar

  Titanfall een game op de Source engine noemen… Foei aldus de makers! Nee grapje, het is ontzettend knap wat ze kunnen met deze ongelofelijk geweldige engine.