Escape Plan Blu-ray

Sinds afgelopen dinsdag ligt de Blu-ray van Escape Plan in de winkel. Wij hebben de film opgepakt voor een gloednieuwe Blu-ray recensie. We kijken uiteraard naar de kwaliteit van het beeld en geluid maar naar de hoeveelheid extra’s en de toevoegingswaarde daarvan. Dus zak lekker onderuit voor de Blu-ray recensie van Escape Plan.

Over de film
Regisseur: Mikael Håfström | Cast: Sylvester Stallone (Ray Breslin), Arnold Schwarzenegger (Rottmayer), Jim Caviezel (Hobbes), Faran Tahir (Javed), Vinnie Jones (Drake), Curtis ’50 Cent’ Jackson (Hush) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Bioscooprelease: 17 oktober 2013

Ray Breslin (Sylvester Stallone) is dé autoriteit op het gebied van gebouwbeveiliging. Hij wordt door gevangenissen ingehuurd om hun zwakke plekken bloot te leggen. Geen stalen deur houdt hem tegen; geen beveiliging is zo sterk of Breslin bedenkt een slimme manier om uit te breken. Dan wordt zijn baas Lester (Vincent D’Onofrio) benaderd door Willard Hobbes (Jim Caviezel). Hij wil Breslin zijn ultramoderne huis van bewaring laten testen – zonder code om de operatie af te breken. Onvoorbereid komt Breslin in een glazen kooi terecht waar cipier Drake (Vinnie Jones) met keiharde hand het beleid van Hobbes uitvoert. Breslin zal al zijn kennis, lef én de hulp van gevangene Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) nodig hebben om een weg naar buiten te vinden.


Over de Blu-ray
Beeld: 1080p HD 16:9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs: 1 x Blu-ray en 1 x DVD | EAN: 8715664109557 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 11 februari 2014


Zoals jullie hierboven kunnen zien wordt de Blu-ray van Escape Plan standaard geleverd in een combopack waarin we zowel de Blu-ray als de DVD aantreffen. Zoals jullie van ons gewend zijn hebben we de Blu-ray schijf direct in onze Blu-ray speler gestopt om te kijken wat erop te vinden is. Naast de film treffen we een viertal boeiende extra’s, hierop komen we later in deze recensie nog wat uitgebreider terug.

We beginnen bij de beeld- en geluidskwaliteit, deze is op de Blu-ray van Escape Plan prima in orde. De kleuren komen goed naar voren en daarbij is ook het geluid vooral erg helder. De geheime gevangenis waar Stallone en Schwarzenegger elkaar ontmoeten wordt gekenmerkt door de fel gele balustrades. Dankzij de scherpe beeldkwaliteit springen deze er flink uit, maar zijn daarentegen niet storend.

Terugkomend op de extra’s vinden we onder andere een interessante documentaire over extreem beveiligde gevangenissen in de Verenigde Staten, wat ons betreft een zeer waardevolle en vooral originele toevoeging. Naast de documentaire treffen we twee korte video’s over het vinden van de juiste opname-locaties en hoe het script ontstaan is. Uit deze video’s leren we bijvoorbeeld dat Stallone in de eerste versie van het script niet de rol van Braslin had, maar die van Warden Hobbes. Als laatste staat er ook nog een compilatie van verwijderde scènes op de disc.

De Blu-ray van Escape Plan is wat ons betreft dus zeer geschikt om aan te schaffen als je van een ouderwetse spierballen-film houdt. De disc staat daarbij vol boeiende extra’s die zeker het kijken waard zijn. En omdat ook de beeld- en geluidskwaliteit van de film prima in orde is kunnen we niet anders dan deze Blu-ray beoordelen met 4,5 van de 5 sterren. Bijna perfect dus! De Blu-ray van Escape Plan ligt nu in de winkel voor een adviesprijs van €14,99.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren