Cloudy with a Chance of Meatballs 2

In ‘Het Regent Gehaktballen 2’ zijn Flint en zijn vrienden gedwongen om de stad te verlaten na de verwoestende voedselstorm. Flint aanvaardt de uitnodiging van zijn idool Chester V om bij de Live Corp Company te werken, die de taak heeft om het eiland schoon te maken, en waar de beste uitvinders ter wereld technologieën ontwerpen voor de verbetering van de mensheid. Wanneer Flint ontdekt dat zijn machine nog steeds werkt en nu voedselmutanten kweekt moeten hij en zijn vrienden opnieuw de wereld redden.

Toen ik de film ging kijken hield ik mijn hart vast. Ik heb namelijk een hekel aan de onrealistische, Nederlandse nasynchronisatie. Maar om eerlijk te zijn was deze niet heel erg storend. Hooftpersonage Flint, gesproken door Tim Murck, kwam praktisch even sterk over als de originele Flint. Helaas waren er een paar personages die door de stemmen wat minder sterk uit de bus kwamen, zoals de vader van Flint en cameraman Manny.

Het verhaal begint direct na het einde van deel één, hoewel je dit deel niet gezien hoeft te hebben om van deel twee te genieten is het wel een aanrader. Niet voor het verhaal, maar omdat die film ook erg grappig is. Wat ik persoonlijk wat minder vind is dat men bij het maken van de film er erg op gezet is om wat morele waardes naar voren te persen. Dit komt nogal geforceerd over, wat merkbaar is tijdens het kijken.

De film is spannend, heeft met haar anderhalf uur een lekkere looptijd en heeft een simpel maar effectief verhaal. In de film komen verschillende voedselmutanten voor. Zo heb je tacodil, de krokodilvariant van een taco, de watermeloefant en de gevreesde kaasspinnen. De animaties van de dieren is schitterend gedaan, net zoals de rest van de wereld.

Door de stijl van animatie, de epische muziek, het verhaal en de ‘looks’ van de film komt het over als een combinatie van een kinderlijke Jurrasic Park, Avatar en King Kong met een flinke dosis humor. Hetgeen waar ik persoonlijk het meeste mee zit is de doelgroep. Omdat de film is nagesynchronyseerd ligt de leeftijd van de doelgroep in Nederland lager dan waar de film origineel voor bedoeld is, zo ook met de grappen. Hoewel het verhaal duidelijk wordt uitgelegt in de film en daar dus geen problemen ontstaan, vrees ik dat veel van de grappen niet goed overkomen op kinderen van een jongere leeftijd. Zelf raadt ik dan ook aan om de film met kinderen van minimaal 5 jaar te kijken. Niet omdat het anders te eng is, maar omdat het dan simpelweg leuker is.

Wat mij ook nog verbaasde over de film is de aftiteling. Zelden is het dat ik met plezier naar de aftiteling kijk. Deze vormt namelijk een leuke 2D epiloog, die zonder enige vorm van tekst wel erg duidelijk overkomt.

Conclusie
Het Regent Gehaktballen 2 is een film waar je lekker voor gaat zitten om anderhalf uur simpele pret te hebben. Als je er alleen voor je kinderen heen gaat dan kan ik garanderen: je gaat het zelf ook erg leuk vinden. Lijkt het je zelf een toffe film, dan raad ik stiekem toch wel de engelstalige versie aan. De animaties waren sterk en de Nederlandse voice-acting viel niet tegen. De muziek was episch en sleepte je als kers op de taart op een lekkere manier de film in. Voor de Nederlandse versie raad ik aan om hem te kijken van 5 tot 12-jarigen, veel mensen die ouder zijn zullen de originele versie waarschijnlijk leuker vinden.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel humor
  • Mooie animaties
  • Goede soundtrack
  • Mooie epiloog
  • Simpel verhaal

Wat is NOT

  • Nasynchronisaties bepaalde personages
  • Grappen mogelijk te ingewikkeld
  • Veel moeite voor morele boodschap

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren